33

113 5 0
                                    

Anderhalve week later, wedstrijddag

POV Kim:

Jason heeft me toch weten over te halen om mee te doen aan de wedstrijddag. Afgelopen week hebben Dangerous en ik hard getraind. Ik denk nog even aan het parcours en sta dan op om me aan te kleden. Het is pas vijf uur, maar als ik op tijd wil zijn moet ik over een half uur op stal zijn. Aangezien ik nog steeds werk, moet ik nog steeds helpen vandaag. Gelukkig zijn Laura en Jason er om me te helpen. Omdat Laura een trailer heeft, bood ze aan om me te brengen. "Jase, het is wedstrijddag, wordt wakker. Ik ben benieuwd hoe lang je vandaag overleeft." zeg ik lachend. Ik trek snel mijn joggingbroek en sweater over mijn wedstrijdkleren heen en neem mijn jasje mee naar de woonkamer. Snel schuif ik een ontbijt naar binnen en loop dan weer naar boven om Laura wakker te maken. We sliepen vannacht in mijn huis, zodat Laura ook kon blijven logeren. Ze mocht van Gea Macho meenemen en in de oude stal van Nature zetten. Al snel komen Jason en Laura hun bed uit en nog geen kwartier later staan we allemaal klaar om te gaan. We laden de spullen in Laura's auto en rijden dan naar stal toe.


Ik kijk zenuwachtig op mijn telefoon. Het is al kwart voor acht, en ik moest om acht uur aanwezig zijn op het wedstrijdterrein. "Hoe ver moeten we nog rijden?" vraag ik aan Laura. "Meid, doe eens rustig. We zijn er bijna." zegt Laura lachend. Al snel rijden we het wedstrijdterrein op. "Je moet om half negen starten, dus als je nu je snel gaat aanmelden, maak ik Dange alvast klaar." zegt Jason. We stappen uit de auto en ik loop snel naar het wedstrijdsecretariaat om me aan te melden. Als ik terug kom bij de trailer is Dangerous al bijna helemaal klaar. Zijn vacht glanst en hij kijkt vrolijk om zich heen. Snel doe ik de joggingbroek en sweater uit en trek mijn wedstrijdjasje aan. Ik check even snel of ik alles heb. "Cap, laarzen, sporen....... Ja!" mompel ik zacht voor me uit. Ik loop terug naar Dangerous. "Ben je er klaar voor jochie?" vraag ik zacht en ik aai hem over zijn hoofd. Dangerous antwoordt met een zachte hinnik. Ik stap op en samen met Jason en Laura lopen we naar het inrijterrein. Op het terrein laat ik Dangerous stappen, draven en galopperen. Ik praat zacht tegen hem, ook al is dat meer om mezelf gerust te stellen. Dangerous heeft wedstrijden lopen zo te zien gemist. Al snel wordt ik omgeroepen. Zenuwachtig lopen we met z'n allen naar de springring. Maar zoals Jason al zei, zodra de bel gaat is het enige wat ik nog zie Dangerous en de sprongen. We nemen sprong na sprong zonder ook maar iets te raken. Ik hoor om mij heen mensen fluisteren. Veel mensen kenden Gea's vader, dus weten ook wie Dangerous is. Pas als de bel weer gaat hoor ik de mensen weer praten. Ik beloon Dangerous uitgebreid. "Snelste tijd en foutloos, Kim Bruil op terugkerend kampioen Black Arrow!" hoor ik de omroeper zeggen. "Goed gedaan!" zeggen Jason en Laura terwijl ze naar me toe lopen. Ik spring van Dangerous af en loop terug naar de trailer. "En? Was het zoals ik je had verteld?" vraagt Jason terwijl hij Dangerous' hooinet aan de trailer hangt. "Ja, zodra ik de ring in ging zag ik alleen nog maar Dange en de sprongen. Al hoorde ik wel wat mensen fluisteren want de meeste kenden Dange natuurlijk van het ongeluk met Gea's vader." zeg ik. Ik zadel Dangerous af en doe zijn vliegendeken om. "De prijsuitreiking is over anderhalf uur. Dus in de tussentijd moeten we maar iets verzinnen om te doen." zegt Laura. We ruimen de spullen op in de auto en ik laat Dangerous gras eten. Ik hoor Laura en Jason op de achtergrond praten. Met mijn ogen volg ik de andere paarden en ruiters die aan het inspringen zijn. Ik herken een aantal pensionklanten. "Kim, over een half uur moet je de barrage rijden." zegt Laura. Verbaasd kijk ik op. "Barrage? Ging het zo goed?" vraag ik vol ongeloof. Laura knikt en laat mijn score zien. Vol bewondering kijk ik ernaar. "Het ging beter dan ik dacht." zeg ik. Snel pak ik de borstels en begin Dangerous te poetsen.


POV Jason:

Kims barrage ging heel goed, maar er zaten nog meer goede ruiters tussen. Laura is bij Dangerous voor het geval dat Kim een ereronde moet rijden. Gespannen zitten we in de ruime kantine. Een hoop mensen zijn al naar huis. Ik kijk even rond en herken een paar pensionklanten. Ook zie ik Anastasia en Finn. Die twee zijn ineens beste vrienden geworden of zo, want ik zie Mia eigenlijk nooit meer. Dan stapt een van de juryleden naar voren. "Mag ik even jullie aandacht?" Direct wordt het stil in de kantine. "We gaan beginnen met de prijsuitreiking. De eerste categorie: B-proeven dressuur."


Na een half uur zijn eindelijk de dressuur-uitreikingen voorbij. "We gaan beginnen met het uitreiken van de prijzen voor het B-springen." zegt de jury. Kim en ik gaan meteen recht op zitten. "Op de derde plaats...... Fay Visser met Eleminate!" zegt de jury. Iedereen klapt en het meisje komt naar voren om haar prijs op te halen. "Op de tweede plaats..... Esra Wilson op One Time!" Ik zie dat Kim de hoop al heeft opgegeven. "En dan, op de eerste plek, met uitzonderlijk hoge punten...... Kim Bruil op Black Arrow!" Verbaasd kijkt Kim me aan. "Ga, haal je prijs op!" zeg ik verrast. Nog vol verbazing loopt Kim naar voren. Ze wordt ontvangen door een luid applaus. "Na de prijsuitreiking is er een ereronde voor alle winnaars." zegt de jury. Trots loopt Kim terug en samen lopen we terug naar de trailer. "Ik heb gewonnen!" roept Kim en ze vliegt Laura om de hals. Lachend neem ik Dangerous van haar over. Dan vliegt Kim Dangerous om de hals. "Jij ook goed gedaan jochie, zonder jou had ik dit natuurlijk nooit kunnen doen." zegt ze lachend. "Je moet zo je ereronde rijden, dus ga maar alvast met Dange naar de baan." zegt Laura. "Ik ruim alles wel op, gaan jullie maar." Samen met Kim en Dangerous lopen we naar de inrijring.


Trots galopperen Dangerous en Kim de ring rond. Kim houdt haar beker in de lucht en Dangerous geeft een kleine bok van plezier. Al snel neemt iedereen zijn of haar paard terug naar stap. Kim rijdt naar Laura en mij toe. "Zullen we gaan? Dange en ik zijn er een beetje klaar mee, ook al vond meneer het wel leuk om even te racen." zegt ze lachend. We lopen terug naar de trailer en zadelen Dangerous af. Nadat Kim nog even een borstel over hem heen gehaald heeft zet ze hem in de trailer. Snel leggen we alle spullen in de auto en stappen in. "En hoe vond je dat nou, een echte wedstrijd met je echte eigen paard?" vraagt Laura, terwijl ze het terrein af rijdt. "Geweldig. Ik weet zeker dat we dit vaker gaan doen." zegt Kim. We zijn allemaal zo moe, dat we niet eens meer de energie hebben om echt een gesprek te voeren.


Als we op stal aankomen, is bijna iedereen al weg. Kim laadt Dangerous uit, en terwijl zij hem naar de wei brengt ruimen Laura en ik de spullen op. Laura haalt Macho en zet hem in de trailer. "Ik ga ook maar naar huis. Het was echt leuk vandaag, en volgende keer ga ik sowieso weer mee." zegt Laura. Kim en ik stappen in en Laura brengt ons naar Kim's huis. "Tot snel waarschijnlijk." zegt Kim lachend. Toeterend rijdt Laura weg. Als we binnenkomen maak ik snel wat te eten terwijl Kim gaat douchen. We zijn zo moe dat we na het eten meteen naar bed gaan. "Geslaagde dag vandaag?" vraag ik gapend. "Zeker weten. Welterusten." zegt Kim. "Welterusten." fluister ik terug.

Dangerous (VOLTOOID)Kde žijí příběhy. Začni objevovat