14

147 8 2
                                    

POV Kim:

Het is pas half acht als ik aankom op stal, maar ik kon gewoon niet meer wachten. Snel glip ik langs het hooi op. Dangerous hinnikt enthousiast als hij mij ziet. Meteen voel ik tranen in mijn ogen. Ik schuif de staldeur open en vlieg de hengst om zijn hals. "Ik heb je zo gemist jochie." fluister ik in zijn manen. Ik laat hem weer los en veeg de tranen van mijn wangen. "Vanaf nu kan niemand ons meer scheiden." fluister ik zacht en ik aai de hengst over zijn hals. Ik schuif het halster over zijn oren en neem de hengst mee de hooischuur uit. Hij weet precies wat er gaat gebeuren, normaal gaan we namelijk naar de springtuin als hij de hooischuur uit mag. Als ik de grote stal in loop is Dangerous even in de war. Dan ziet hij alle paarden om zich heen en begint meteen te showen. Ik zet de hengst vast en begin met poetsen. Ik ben net bezig als Jason de stal binnenkomt. Hij heeft een grote doos bij zich. Vragend kijk ik hem aan. "Hier zit je cadeau in." zegt hij geheimzinnig en hij overhandigt me de doos. Verbaasd maak ik de doos open. Vol bewondering kijk ik naar het prachtige tuig dat erin zit. "Hoe kom je hier aan?" vraag ik verbaasd. "Dit is het oude tuig dat mijn vader altijd gebruikte voor Chaser." antwoordt Jason. Geschrokken kijk ik hem aan. "Dat kan ik toch niet zomaar aannemen? Ik weet hoeveel hij voor je betekend." zeg ik zacht. Jason pakt mijn hand vast. "Ik wil dat jij het hebt. Er is niemand die ik zo iets speciaals zou geven. Zelf gebruik ik het niet, en met jou en Dange wordt het tenminste nog gebruikt." zegt hij. Ik weet niet wat ik moet zeggen. "Zadel Dange maar op, dan kunnen we zien hoe het ligt." Ik doe wat Jason zegt en al snel staat Dangerous opgezadeld en wel op de poetsplaats. Het tuig staat hem prachtig. Terwijl ik mijn cap en laarzen aandoe neemt Jason Dangerous alvast mee naar de springtuin. Al gauw loop ik achter hem aan. In mijn ooghoek zie ik Finn aankomen, maar ik negeer hem. Snel loop ik door naar de springtuin.


POV Jason:

Zodra Dangerous de sprongen ziet begint hij naast me te dansen. De hengst heeft sinds Kim weg was niet meer gesprongen. Ik klop hem geruststellend op zijn hals. "Rustig aan jongen, als Kim er is mag je overal overheen." zeg ik tegen Dangerous. Als Kim het hek door stapt singel ik de hengst alvast aan. "Klaar voor?" vraag ik aan Kim als ze naast me staat. "Altijd." antwoordt ze, maar ik hoor de lichte zenuwen in haar stem. Ik hang tegen terwijl Kim opstapt, zodra ze op de rug van de hengst zit zie ik haar ontspannen. "Hij heeft niet stilgestaan de afgelopen weken, dus je mag hem flink laten doorstappen." zeg ik. Ik zie Kim me verbaasd aankijken. "Ik heb hem gelongeerd, met en zonder balken." zeg ik lachend. "Als Gea dat toch wist." zegt Kim hoofdschuddend, maar ik hoor de lach in haar stem. Ze laat Dangerous flink doorstappen, na nog geen vijf minuten laat de hengst zijn hals los en begint hij zijn rug goed te gebruiken. Kim geeft hem even een klopje op zijn hals. "Aandraven en over de drafbalken!" roep ik en ik wijs naar de groen-witte balken die naast mij op de grond liggen. Enthousiast draaft Dangerous met hoog opgeheven benen over de balken. Na nog een paar keer over de balken zet ik een paar sprongen op. "Galop rechts aanspringen en over het rode steiltje!" roep ik, wijzend naar het steiltje met de rode balken. Kim laat Dangerous aanspringen en galoppeert op de sprong af. "Teugels eraan houden, laat hem niet onder je wegrennen!" roep ik. "Zitten, zitten, zitten, hand weg!" Met een ruime boog vliegen Kim en Dangerous over de sprong. "Goed zo, volgende sprong alleen iets later in de verlichte zit!" roep ik. "Zelfde sprong met dit keer de groene oxer erachteraan!" 


POV Kim:

"En terug naar stap. Belonen en goed uitstappen." zegt Jason. Ik beloon Dangerous uitgebreid. De springtraining was intensief, maar wel heel fijn. Jason komt naast me lopen. Hij is stil, maar ik voel zijn irritatie. Verbaasd kijk ik hem aan. Hij seint naar het hek, en ik zie dat Finn daar staat. Hier heb ik nou echt geen zin in. "Je moet instructeur worden." zeg ik om het onderwerp te veranderen. "Echt waar?" vraagt Jason verbaasd. "Ja, je geeft hele goede tips en je bent heel duidelijk." antwoord ik. "Ik zal erover nadenken." zegt Jason. Zwijgend lopen we door. 


Na een kwartiertje stappen is Dangerous op adem. Ik stuur hem naar het hek en Jason volgt. Finn staat nog steeds bij het hek, en ik zie een nijdige uitdrukking op zijn gezicht. "Ik dacht dat jij ontslagen was door dat beest." zegt hij pissig. Ik snap niet waarom hij zo doet. Ik had juist verwacht dat hij blij zou zijn dat ik weer terug ben. Ik spring van Dangerous af en kijk hem vragend aan. "Verklaar dat eens?" "Dat beest heeft meer talent dan ik ooit bij een paard heb gezien. Jullie hielden hem geheim voor mij, zodat jullie er zelf van konden profiteren!" roept hij boos. Dangerous gooit geschrokken zijn hoofd omhoog. "Rustig maar jochie." zeg ik zacht en ik aai hem over zijn hals. "Ik hield hem eigenlijk geheim van iedereen, omdat Gea al boos werd toen ik over hem begon. Toen vond Jason mij, en hebben we hem samen getraind. Het is niet alsof ik hem heb getraind voor zijn talent, dat was puur geluk." zeg ik zo kalm mogelijk. Finn kan soms zo vervelend doen. "Als er iemand dat paard verdient ben ik het wel. En bovendien ben ik de enige die zo'n goed paard kan betalen." zegt Finn woedend en hij probeert de teugels uit mijn handen te trekken. Dangerous deinst achteruit en gooit meteen zijn oren in zijn nek. "Finn, doe eens normaal!" zeg ik boos. Ook Jason komt nu naar voren. "Effe dimmen nu, dit is Kims paard en zij mag met hem doen wat ze wil." zegt Jason. "Natuurlijk is meneer Casanova er ook weer bij." zegt Finn spottend. "Nu moet je echt kappen." sist Jason woedend. Ik voel dat dit de verkeerde kant op gaat. Dangerous raakt ervan opgefokt en begint naast me te drammen. Snel loop ik met de hengst naar stal. Jason volgt me en Finn loopt de andere kant op. "Sorry." zegt Jason als ik Dangerous aan het afzadelen ben. "Maakt niet uit, Finn moet zich gewoon niet zo aanstellen." zeg ik schouderophalend. "Dat is niet de enige reden waarom ik zo boos werd." zegt Jason voorzichtig. Ik draai me om en kijk hem vragend aan. "Waarom dan nog meer?" Jason haalt even diep adem. "Hierom." zegt hij, en voordat ik iets kan zeggen drukt hij zijn lippen op de mijne.


Whuuttt, twee hoofdstukken op een dag? Als jullie geluk hebben komt er vandaag nog een derde bij XD. Ik moest mijn 'schrijfvibe' weer even terugvinden, en nu schrijf ik weer makkelijk hoofdstuk na hoofdstuk haha. Het helpt ook wel dat Sundae ipv de hele tijd spelen nu rustig ligt te slapen XD. Wie shippen jullie meer met Kim, Jason of Finn? Xxx mij

Dangerous (VOLTOOID)Where stories live. Discover now