21

116 7 1
                                    

POV Kim:

Het is rond een uur of vier als ik ineens een appje krijg van Jason. 

Jase: Kom NU naar stal!!!!

U: Hoezo? Wat is er aan de hand???

Ik krijg geen antwoord. Dit klinkt niet goed. Razendsnel pak ik mijn fiets en fiets naar stal.


Als ik op stal aankom herken ik meteen de auto van de dierenarts, wat raar is aangezien Gea bijna altijd met de paarden naar de dierenarts toe gaat. Ik loop de stal in en zie Gea en Jason bij Chasers stal staan. Snel loop ik naar ze toe. "Wat is er aan de hand?" Jason draait zich om en kijkt me boos aan. Aan zijn rode ogen zie ik dat hij gehuild heeft. "Chase en Dange hebben een klein onderonsje gehad." zegt hij met een licht spottende toon. Dan doet de dierenarts zijn uitspraak. "Hij heeft wat wondjes en beurse ribben, maar dat moet goed komen. Over zijn pees maak ik me het meeste zorgen. Ik denk dat die gescheurd is, maar zonder echo kan ik daar niks met zekerheid over zeggen." zegt hij. Geschrokken kijkt Jason hem aan. "Gescheurde pees?! Maar dat komt toch nooit meer goed?" "Tegenwoordig zijn er verschillende technieken waardoor de kans op genezing bijna honderd procent is." legt de dierenarts uit. "Geef hem de komende dagen boxrust en koel zijn pees drie keer per dag. Als je toch een echo wilt laten maken moet je maar bellen, dan kom ik hierheen." De dierenarts pakt zijn spullen en loopt napratend met Gea naar zijn auto. "Hoe kon je dit doen! Je weet hoeveel Chaser voor me betekend!" roept Jason boos tegen me. Compleet in de war kijk ik hem aan. "Wacht wat? Wat heb ik gedaan?" "Wat je hebt gedaan?! Wat dacht je van Chase bij Dangerous in de wei zetten?!" zegt hij boos. Nu ben ik alleen maar meer in de war. "Ik heb ze naast elkaar in de wei gezet. Ik zal nooit zo iets doen en dat weet je!" zeg ik. Ik begin langzaam een beetje pissig te worden. "Gea heeft ze vechtend in Dangerous' wei aangetroffen. Chaser zou nooit een hek van één meter vijftig kunnen springen, dus iemand moet ze bij elkaar hebben gezet. En jij was degene die ze vandaag buiten heeft gezet." zegt Jason stellig. "Dus je geeft mij de schuld van iets wat een ongeluk geweest kan zijn? Misschien is Chaser wel over het hek gesprongen, hij was niet voor niets een internationaal springpaard." zeg ik boos. "Er nog over liegen ook." Jason lacht spottend, maar ik zie de tranen in zijn ogen staan. "Als je zo gaat doen heb ik je maar één ding te zeggen: het is over tussen ons." Geschrokken kijk ik Jason aan. "W.... wat?" Ik voel tranen achter mijn ogen branden en bij Jason rolt er al een traan over zijn wang. Ruw veegt hij hem wel. "Je hoorde me wel. Het is klaar." zegt Jason en hij draait zich om naar Chaser. Ik voel alle kleur uit mijn gezicht wegtrekken. Zonder door te hebben wat ik doe, pak ik Dangerous' halster. Ik maak teugels van het halstertouw en spring op de rug van de hengst. Ik voel Jasons ogen in mijn rug prikken, maar zonder wat te zeggen geef ik Dangerous de sporen en rijd de stal uit. 


POV Jason:

Eigenlijk wilde ik dit helemaal niet doen, maar Kim liet me geen andere keus. Chaser probeert zo min mogelijk gewicht op zijn pijnlijke been te zetten. Zachtjes aai ik de hengst over zijn hals. Ik leg mijn hoofd tegen dat van hem en mijn tranen druppen op zijn vacht. Ik laat me langs de stalwand op de grond glijden en slaak een diepe zucht. Waarom moet alles toch altijd zo ingewikkeld zijn. Chaser laat zijn neus op mijn schouder hangen en laat zich niet lang daarna ook door zijn benen zakken. Hij legt zijn hoofd op mijn schoot en zucht een keer diep. "Wij beiden Chaser." fluister ik zacht. Terwijl ik de hengst over zijn hals aai, valt hij langzaam in slaap. 


Het is inmiddels half acht, en Kim is nog steeds weg. Ik mag dan wel boos op haar zijn, maar dat betekend niet dat ik niet meer om haar geef. Voorzichtig leg ik Chasers hoofd op de grond en sta op. "Ik moet gaan jochie, over een uurtje ben ik weer terug." zeg ik zachtjes. Ik sluit de staldeur en hang het halster weer aan het haakje. Onderweg naar de auto kom ik Finn tegen die een ietwat triomfantelijke glimlach op zijn gezicht heeft staan. Hij heeft onze ruzie waarschijnlijk ook gehoord. Dat moet wel, want volgens mij konden mensen in het dichtstbijzijnde dorp ons nog horen. Zonder hem aan te kijken loop ik door naar de auto. Finn gaat nu sowieso proberen om een relatie met Kim te krijgen. Hopelijk is hij nu ook minder agressief tegen ons.....


Ik kan echt gewoon niet schrijven overdag haha, alleen 's avonds laat/'s nachts. Ik heb nu al zo veel leuke/betere ideeën voor Dangerous 2, ik heb echt zin om eraan te beginnen oeps. Alleen ja, eerst moet ik deel 1 afschrijven ook ivm veranderingen in de storyline. Anyways, wie verdenken jullie van het bij elkaar in de wei zetten van de paarden? Of was het toch Chaser die over het hek sprong? Who knows.... ;) 

Dangerous (VOLTOOID)Where stories live. Discover now