4 | alex

64 4 0
                                    

4 | alex

4 | alex

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

x

se syksy oli liian pimeä kestettäväksi täyspäiväisesti selvänä.

ei loppujen lopuksi siksi, koska elodya olisi ahdistanut valottomuus, vaan koska euroihin ja rolexeihin naamioitu vaara nimeltä alex liukui hänen eteensä uutuudenkiiltävällä mersulla ja pyysi kuskiaan pysäyttämään siihen, keskelle katulampuin valaistua suojatietä.

"hei, sinä! haluuks kyydin?"

elody vilkaisi ympärilleen nähdäkseen, että hän oli ainoa mahdollinen ihminen, jolle sanat saattoivat olla. hän katsoi etupenkin oveen nojaavaa humaltunutta poikaa, mutta hänen pakenemista huutavat vaistonsa eivät toimineet.

"mulla ois kaljaa." poika esitteli vihertävänkeltaisia sandels-tölkkejä, jollaisia hänellä oli molemmissa käsissä yksi. elody otti epäröiden askeleen lähemmäs.

"onko tää sun taktiikka päästä hyväksikäyttämään pahaa aavistamattomia tyttöjä? eiks sun äiti opettanu sulle, ettei koskaan piä mennä tuntemattoman kyytiin?"

pojan suu suli laiskaan virneeseen, ja hän nojautui lähemmäs yhden askeleen päässä seisovaa tyttöä kohti.

"jos se tuntematon on nuori ja hyvännäkönen, kai sä voit tehä poikkeuksen?"

elody vilkaisi kuskina istuvaa samanikäistä poikaa, jonka kasvot näyttivät hämmentävän tutuilta. ratissa oleva poika katsoi häntä hetken takaisin, ja tämänkin silmissä välkehti tunnistaminen.

ihan vain sen takia elody nousi kyytiin, ja vastaanotti alexin ojentaman kaljan.

x

alexin uskollinen juoppokuski oli okko, ja elody tajusi nopeasti yhteyden tämän ja muiden sen seudun sukulaistensa sukunimellä. he olivat leikkineet lapsina yhdessä jonkun tädin tai sedän puutarhassa, ja okon olemus tuntui sen takia aikamatkalta menneisyyteen. okko oli tyyni ja paskunahkainen, alexin vastakohta.

mutta elodyyn jälkimmäisen räjähdysherkkyys ja rikkaan hulttiopojan imago teki selittämättömän vaikutuksen.

alex suuteli rajusti ja humalaisesti. hänen kätensä vaelsivat häpeilemättömästi joka puolella elodyn kehoa, ja kahden promillen humalassa elody melkein työnsi itsensä poikaa vasten, antoi tämän jättää hänen iholleen kaljanmakuisia suudelmia ja purppuraisiksi muuttuvia läiskiä mersun takapenkillä. okko piti aina huolen, että elody pääsi juomien loputtua kotiinsa.

elodysta tuli alexin ensimmäinen vaihtoehto, ja tuntui utopistiselta viettää hämäriä marraskuisia iltoja autossa, joka oli kalliimpi kuin elodyn koti. juoden kaljaa, josta elodyn ei yleensä tarvinnut maksaa mitään, juopuen paitsi mallaksesta, myös alexin käheällä äänellä kuiskaamista sanoista, loputtomasta suutelusta ja kutkuttavista lupauksista, joita pojan yhtä juopunut mieli tehtaili hänen sumeisiin ajatuksiinsa.

välillä elody keplotteli itsensä alexin sänkyyn (tämän huone oli samaa kokoluokkaa kuin elodyn kodin yläkerta) ja antoi pojan jättää helmikaulanauhoja rintakehälleen. iltaisin alex toisteli aina, miten elody oli hänen tyttönsä, ja elodysta tuntui oudolla tavalla hyvältä kuulla jonkun sillä tavalla lunastavan hänet.

(kerran alex avautui elodylle pikkuveljensä kuolemasta. se oli ollut kolme vuotta sitten. elody silitti hänen hiuksiaan pidellen tätä hellässä otteessa, kykenemättä sanallisesti lohduttamaan tätä. euran haalistunut kuva vilahti hänen suljettujen silmiensä takana, hän työnsi sen pois.)

x

kun elody näki alexin ensimmäistä kertaa uhkaavaa energiaa huokuvan vieraan tytön seurassa, hän tiesi jonkin muuttuneen.

seuraavana päivänä alex joi puoli litraa raakaa viinaa ja itki anteeksiantoa syrjähypystään. elody ei vastannut mitään, ei näyttänyt tunteitaan, vaan istui pojan vieressä kun tämä myöhemmin kotonaan oksensi jokaisen anteeksipyytelevän lauseensa välissä. viimeisinä epätoivoisina sanoinaan hän muistutti avanneensa kipeimmän muistonsa elodylle, miten elody voisi sen jälkeen jättää hänet yhden virheen takia?

elody nukkui sen yön pojan vieressä, mutta aamulla hän keräsi kaikki tavaransa, joita oli koskaan tuonut alexin huoneeseen. hänen ei edes tarvinnut sanoa lähtevänsä pysyvästi, sillä kohmeloinen, väsyneet silmänsä avannut poika näki kaiken hänen katseestaan.

alexin kuvake elodyn yhteystiedoissa vaihtui älä vastaa -nimiseksi.

(elody ei kertaakaan vastannut.)

ex's and oh'sWhere stories live. Discover now