|4|.Karaoke

66K 2.3K 441
                                    

Derinden derinden gelen melodik sesle yavaş yavaş gözlerimi açmış ve yanımda ötüp duran telefonumu, uyku sersemliğiyle elime almış ve açıp kulağıma tutmuştum.

''Efendim?''

Sesim yeni uyandığım(!) ya da uyanamadığım için değişik çıkmıştı.

''Miray! Neredesin, ders başlayacak hala yoksun! Bir de bugün sözlü var.''

SÖZLÜ 

SÖZLÜ 

SÖZLÜ

SICAK YATAK

SÖZLÜ

SÖZLÜ

SAAT 9!

''Kapat uçuyorum!''

Telefonu kapatıp neredeyse jet hızıyla formamı giyinmiş, çantamı hazırlamış ve koşarak aşağı inmiş, sırt çantamı takmış ve evden çıkmıştım. Geç kaldığım için resmen koşarak okula gidiyordum ki zaten okul hayatım koşmak üzerine kurulu gibiydi. Okulun içine girip sınıfa doğru hızlı hızlı yürürken arkamdan duyduğum sesle duraksamıştım.

''Bu saate kadar uyudun mu, burslu?''

Arkamı dönüp Dağhan'ı gördüğümde bana doğru yürümüş ve tam önümde durup sırıtmıştı.

''İnan şu an seninle uğraşamayacağım, Dumaner.''

Sırıtması hala yüzündeydi. Yavaşça elini yüzüme doğru yakınlaştırdığında, donakalmış ve merakla ne yapacağını beklemiştim. Baş parmağı, yanağımı okşayarak önüme düşen bir saç tutamını kulağımın arkasına itelemiş ve yanağımda bir daire çizmişti. Geç kaldığımı biliyordum, sözlü olduğunu biliyordum, Nurten'in beni öldüreceğini de biliyordum ama her şeye rağmen bu zamanda kalmak istiyordum.

Dağhan, gözlerini gözlerimden çekmeden bana doğru eğilmiş ''İyi dersler, burslu. Teneffüste görüşürüz.'' demiş ve bana son kez o tapılası gülümsemesini gösterip uzaklaşmıştı. O gittiğinde, kendime onun karşısında savunmasız kaldığım için kızıyordum. Hızlı adımlarım, yerini yavaş ve tereddütlü adımlara bırakmıştı. Sonunda sınıfın önüne geldiğimde, tepkisiz bir şekilde kapıyı çalıp içeri girmiştim. Nurten hoca, Ecem'i kaldırmış ve sözlü yapıyordu. Şanslıydım ki, liste sırasından yaptığı için hala şansım vardı. 

''Dua et Taşer, Bilge durumunu anlattı ve ben iyi günümdeyim. Yerine geç.''

Şaşkınca baktıktan sonra, yerime oturmuş ve Bilge'ye doğru dönüp sessizce, ''Ne dedin?'' demiştim.

Omuz silkip, ''Çok sevdiğin ve neredeyse küçüklükten beridir yakın olduğun, can dostu köpeğin Tarçın'ın öldüğünü bu yüzden de sabah terapist randevun olduğunu söyledim. Bir şey değil, bestie.'' dediğinde, gülümsemiş ve dudaklarımı oynatarak, ''Teneffüste çilekli sütünü alacağım.'' demiştim.

Kıkırdamış ve sözlü için çalıştığı defterine bakmaya devam etmişti.

''Miray Taşer. Kalk bakalım.''

Kalktığımda derin bir nefes almış ve soruyu beklemeye başlamıştım...

*

''Var ya, kadın sorduğu sorulara jet hızıyla cevap verdiğini görünce çıldırdı fark ettin mi?''

Kıkırdayıp, çikolatalı sütümden içtikten sonra, ''Eh, burada bir biyoloji dâhisi görüyorsun.'' dediğimde, Bilge'de kahkaha atmıştı.

''Yesinler seni. İrem korksun, rakip geldi ona.''

''Teneffüste görüşürüz, demiştim burslu.''

BURSLU #Wattys2020 (DÜZENLENİYOR)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin