nio

894 38 8
                                    

Rebeccas perspektiv

Min mage är fylld med alla möjliga känslor under tiden jag sitter och packar min resväska inför morgondagens avfärd mot självaste huvudstaden. Stockholm. Och det bästa är att jag ska stanna där i över en hel vecka?! Under tiden jag kommer vara där har jag tänkt att hinna med så mycket saker som jag bara kan. Amanda har varit flitig och gjort ett litet eget schema över saker som vi ska hinna med under min Stockholmsresa. Några av sakerna som hon planerat in är att träffa killarna, gå på konsert och tävla i SM - vilket är helt jävla sjukt, alla grejerna då. 

Allt har egentligen gått så himla fort nu den senaste tiden. Från att mamma klagade på mig och halvt hotade med att jag inte skulle få några födelsedagspresenter, till att jag nu har en bokad resa till Stockholm, ska träffa mina allra största idoler och tävla i SM. Allt låter egentligen mest som en enda stor dröm som bara kommer förbli en dröm, men i mitt fall så är detta en verklighet. En verklighet som startar imorgon. 

Min mobil börjar surra till på golvet bredvid mig och väcker mig från mitt dagdrömmande. Jag tar upp den ser att det är Amanda som ringer på facetime. Jag ler brett för mig själv samtidigt som jag svarar på hennes samtal. Mitt leende växer sig större, precis som vanligt varje gång jag ser henne på min upplysta mobilskärm. 

"Hej, vad vill du?" frågar jag nyfiket och tittar ner mot min resväska som snart är helt full av diverse saker. 

"Är du taggad inför imorgon?! Vi ska träffas igen!!" utbrister hon glatt på andra sidan luren. Jag småskrattar lite och försöker ställa mobilen mot min byrå så att jag slipper hålla i den och kan fortsätta packa klart. 

"Det ska bli så kul!" säger jag glatt och lägger ner ännu en hoodie i min väska. "Förresten, kommer du ihåg killen jag pratade om? Som alltid brukar ta samma t-bana som mig?" säger hon en smula nedstämt och jag tittar undrande mot mobilen. "Aa?".

"Han har tydligen tjej" säger hon och putar med läpparna. Jag spärrar upp mina ögon så att de blir större än golfbollar och tittar häpet rakt mot henne. "Du menar inte att du faktiskt pratat med honom?" utbrister jag chockat och har tappat allt mitt fokus på packningen.

"Nej, jag såg det på instagram" säger hon skrattandes och jag bara skakar på huvudet. "Men det spelar ändå ingen roll, mitt hjärta tillhör endast Axel så" säger hon stolt och jag börjar skratta ännu mer åt hennes ansiktsuttryck. 

"Lycka till med det du" säger jag och skakar på huvudet åt min halvgalna bästis. Jag måste dock medge att även jag halvdrömt om hur det hade varit att vara tillsammans med Dante. Förmodligen hade de vart världens dröm och helt underbart. "Lycka till med Dante" säger hon spydigt tillbaka men jag vet om att det bara är ett skämt från hennes sida. 

Jag skrattar till åter igen. 

"Darling, han älskar mig redan" svarar jag och lägger mina armar i kors över mitt bröst. I kameran ser jag hur hon himlar med sina ögon och skakar uppgivet på huvudet. "Jag måste fortsätta packa, men vi ses imorgon?" säger jag glatt och hon börjar le bredare än tidigare. "Det gör vi, puss". 

Jag lägger på samtalet och sitter sedan och stirrar rakt in i min sovrumsvägg. Det är nästan lite svårt att ta in allt just nu men jag gör verkligen så gott jag kan. Och allt känns bara så himla overkligt och sjukt. Imorgon gäller det. 


hjärtslag ➳ dante lindheWhere stories live. Discover now