9 - Öldü Ama Kazandı

181 86 235
                                    


Maeldewa İmparatorluğu, Pavitara

İtzel'in çıkmasının ardından odaya tekrar Rekia girdi. Kral Darazi düşüncelere dalmış gibiydi. Yıllar içinde Rekia eğer söz hakkı verilmesini istiyorsa ağırbaşlı ve sabırlı olması gerektiğini öğrenmişti. Bu yüzden sessizce bekledi. İlk konuşan Kral oldu;

--- Sence doğru olabilir mi?

İşte olmuştu. İlk defa Darazi'yi böyle afallamış görüyordu ve ona fikrini soruyordu. Sakince cevap verdi.

--- Evet, mümkün olduğunu düşünüyorum.

--- Yani Julāhe başarısız olmuş olabilir.

Bir sürpriz daha. Kral ilk eşinin ismini telaffuz etmişti. Onca yıldır bu adı Darazi'nin ağzından sadece iki kere daha duymuştu. İsmini acı verdiği için anmadığını bilecek kadar tanıyordu eşini Rekia.

--- Bence Dewain Suraja iksirin etkisini tedavi etmiş olabilir. Çok etkili bir şifacıydı sonuçta. Ya da Pani zehirlenmekte olduğunu fark etmiştir ve artık saray mutfağından yemek yemiyordur. Gebeliğini gizlemesi de farkındalığının bir işareti aslında.

Daha konuşacaktı ki yarıda kesildi. Darazi;

--- Soysuzlar! Kelimesi ile ile başlayan bir dizi küfür haykırırken, önündeki masayı hiddetle devirerek ayağa kalktı. Bu gerçekten adrenalinde desteklenmiş bir güç isterdi çünkü masa abakardan oyulmuş çok ağır ve büyük bir modeldi. Rekia ürkerek birkaç adım geri çekildi. Bu kadar ani ve şiddetli bir hareket beklemiyordu. Darazi durmadı, oturduğu koltuğu da kaptığı gibi duvara çarptı. Aynı anda içeri iki koruma girdi. Kral eline geçirdiği büyük yağ lambasını onlara fırlatırken "defolun" diye kükredi. Korumalar geldikleri hızla çıkarken, Darazi yere saçılan eşyaları tekmeleyerek odada volta atmaya başladı. Karısına;

--- Anlat, diye emretti. Sence tam olarak ne oldu?

Rekia, ikiletmedi.

--- Bence Pani Nu'Koronam her gün yemeğine iksir konduğunu anladı. Bu yüzden saray mutfağının yemeklerini yememeye başladı. Ama bunu fark ettirmeden yaptı. Sonuçta bir atlayıcıymış. İstediği yerden yemek temin edebilirdi. Belki iksir olayını bile bu yeteneği ile öğrenmiş olabilir. Hangi öğün zehrin eklendiğini biliyorsa sadece o öğün yememesi bile yeterli olacaktır.

Rekia susunca Kral dişlerinin arasından

--- Devam et, diye uyardı.

Rekia irkilse de bu öfkenin kendisine karşı olmadığını, kendine hatırlatarak; konuşmaya devam etti.

--- Böylece gebeliğin önündeki engel kalkmış oldu ve hamile kaldı. Ama bunu gizlemesi gerekliydi. Sonuçta sizler mani olmak için çok şey yapmıştınız. Gebeliğini sonlandırmaya da çalışabilirdiniz.

--- Elbette çalışılacaktı, diye tısladı Darazi. Dewain'in soysuz bir anneden, gayrimeşru bir çocuk olması; fazlasıyla kötüydü zaten. Üstüne birde sevgili Dewainimiz Samāraj annesi gibi halktan bir gelin seçince herkes dehşete kapıldı. Bu düzen karşıtlarını, isyancıları ne kadar cesaretlendirdi, sayıları ne kadar arttı biliyor musun? Samāraj hiç bir itirazı dinlemedi. Ne yaptıysak engel olamadık. Yine de Pani ile evlendi. Bir de çocuk sahibi olmalarına izin verilemezdi. Bu Tanrı kanına hakaretti. Buna izin verirsek gelecek nesil halkın bizi dinlemeyeceği ve saymıyacağından, düzenin yıkılacağından bahsetmiyorum bile.

--- Siz yapılması gerekeni yaptınız.

--- Evet ama duruma bak, diye kollarını iki yana açarak etrafı gösterdi Darazi. 

LÜTUFWhere stories live. Discover now