3 - Gerçek Efsane

314 113 458
                                    

* Medya: Pavitara


Yaratılış Efsanesi

Rivayete göre Yaratıcı adını Kain olarak bahşettiği sistemini var ettikten sonra gezegeni gönlünce bezemeye başlamış. Bir süre sonra süreci kolaylaştırmak için altı insan yaratmış, her birine birer güç bahşetmiş. Havayı, toprağı, suyu, ateşi bitkileri ve hayvanları yönetme gücü. Altı yüce, Tanrının rehberliği ile dağlar, akarsular, göller, ormanlar ve daha nicelerini düzenlerken, yaratıcı da insanları var etmiş, eğitmiş ve öğretmiş. Bu düzenle tüm kıtaları dolaşmışlar. Zamanla ihtiyaca göre başka insanlara da çeşitli büyü güçleri vermiş.

Yıllar birbirini kovalarken yüceler, büyücüler, insanlar karışmış, aileler kurulmuş, çoğalmaya başlamışlar. Yaratıcı Kain'i sadece gözetmek değil onlarla yaşamayı da deneyimlemek istemiş. Kendine bir beden yapmış, insanların içine karışmış.

Pek çok uygarlığa olan Kain'e de olmuş. Önceleri küçük çapta olan iktidar savaşları gittikçe büyümüş ve artmış. Yücelerin de ölümü ile onların çocukları, torunları, pek çok güçlü büyücü diğerlerine hükmetmek için savaşlar çıkarmışlar. Taşıdıkları güç nedeniyle yıkımlar çok büyük olmuş. Milyonlarca kişi can vermiş. Hayvanlar, yaratıklar telef, gezegen harap olmuş. Hayal kırıklığına uğrayan ve öfkelenen yaratıcı ailesini de alıp gezegeni terk etmiş. Giderken daha fazla yıkıma yol açmamaları için büyüsünü de yanında götürmüş.

Sihirden mahrum kalan kain halkının aklı başına gelmiş ama çok geçmiş. Artık ne toprağı ne havayı nede başka bir şeyi kontrol edebiliyorlarmış. Kurumaya başlayan ekinlere istediklerinde yağmur yağdıramıyor, ağaçlara don vurmasını engelleyemiyor, vahşi hayvanları kontrol edip kendilerinden yada ağıllarından uzak tutamıyorlarmış. Çeşitli hastalıklar baş göstermiş, üstelik artık şifacıları da yokmuş. Hızla yaşlanır olmuşlar, yüzlerce yıl yaşayabilirken ömürleri 60, 70 yıla sığıvermeye başlamış.

Yaratıcılarına yalvarmışlar. Tapınaklar kurmuş, adaklar adamış, çeşitli şekillerde ibadetler, dualar etmişler. Onlara tekrar yüzünü dönmesini, sihriyle kutsamasını dilemişler. Yarı insan olan büyük oğul da Kain'i özlüyor, Yaratıcıya İnsanlarını kendi haline bırakmak yerine yönetseydi kaosun olmayacağını söylüyormuş. İnsanların dualarına cevap olmak için izin istemiş ve izin verilmiş.

Tanrının kanından olanın Kain'e inişiyle sihir diyara geri dönmüş. Oğul yücelerin soyundan gelenlerin en güçlülerinden altı kişiye insanları yönetmeye yardım etmesi için en güçlü büyücüyü de ekleyerek yedi kişilik vekil meclisi kurmuş. Beş yüz yılı bulan hükümdarlığı süresince gezegenin yaraları sarılmış, barışçıl bir düzen oluşturulmuş. Ölümüne yakın, hükümdarlığın ve sihrin kanıyla yani soyuyla devam edeceğini buyurmuş.


Yüce Māeldewa İmparatorluğu Pavitara şehir merkezi,

Bedelçağı 3410


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
LÜTUFWhere stories live. Discover now