Újabb titkok

1.1K 89 2
                                    

Egyenesen a Griffendél tornyába rohantam szélsebesen. A Kövér Dámának olyat odaszóltam, azért mert húzta az időt, hogy sértettségében egész estig meg sem szólalt. Nem mintha bántam volna a csendet.. jól esett most. Tudtam gondolkodni.
Draco mérges rám, még mindig és elment. Pedig én már hajlandó lennék megbocsajtani neki.. de az az üzenet! Azt sem tudtam mire vélni.
Wanda és Mirta is elmentek az egész mardekár házzal együtt. Tudom, hogy az utóbbi időben feléjük sem szagoltam, egy cseppet sem hianyoztak, mert tudtam, hogy itt vannak. Most, hogy elmentek, fedeztem csak fel igazán, hogy mennyire tudnak hiányozni a barátaink.
Piton is elment. Ugyan a múltbéli énjével ugyanúgy tarthatom a kapcsolatot, az azért mégsem ugyanaz. Azt mondja, tudja mit csinál. Én, amit látok ebből az egészből, az az, hogy Piton Lily életéért az egész mardekár házzal Osric mellé állt. Nem tudom, hogy mi a terve, de melegen ajánlom neki, hogy ennél egy kicsit jobb legyen. Arra már nem is mertem gondolni, ha tényleg elárul, akkor mi van? Vegül is.. halálfaló is volt..

Az arcomat a párnámba nyomtam és belesikítottam.

Harry, Ron és Hermione, meg az a hülye jóslat tehet minderről! Ha nem találjuk meg, akkor ez mind nem történik meg! Akkor nem tudnám, hogy rólam szól, Blackwood nem lenne itt, mert... miért is van itt? Mi dolga itt? Kiszökött az Azkabanból a feltámasztott halottjai seregével a háta mögött, és egyből ide jött. Miért?
Lassan eljutok a jó kérdésekig.
Hogy mi a válasz? Halvány fogalmam sincs róla. Viszont az nem lehet, hogy csak ennyi az a jóslat. Mikor a kezembe fogtam, mar éreztem, hogy valami különleges azzal a papírral.. de mi?
Bármily meglepő, azt sem tudtam, de ezt egyszerűbb kiderítsem.

Felkászálódtam az ágyamból és tiszta ruhát vettem. A régi mardekáros egyenruhámat. Elmentem egy közeli mosdóba arcot mosni és rendbeszedni zöld fürtjeimet. Miutan befontam két fonatba, szigorú kontyba fogtam a fejem tetejére. Tudtam, hogy a prófécia az igazgató irodájában van. Szükségem lesz elterelésre, ha be akarnék jutni. Most két opció van.
A) verzió: azt mondom az igazgatónak, hogy a suli túloldalán keresik.
Ennek vagy bedől, vagy nem és csak rövid időm lenne. Mi van ha el van rejtve a lap?
B) verzió: megtámadok valakit, majd segítségért kiáltok, mintha nem is én tettem volna. Aki jön, azt elküldöm az igazgatóért, de mire ideér, én már az irodájában leszek.
Ezt még élvezni is fogom.

-Stupor!- kiáltottam, mikor a pálcámmal egy elsős griffendélesre céloztam. Kicsit választottam, mert ő nem tud védekezni. Szemtanú egy sem volt- Exmemoriam...- suttogtam és kitöröltem az emlékeit rólam. A pálcámat gondosan eltettem, makd letérdeltem a kisfiú mellé, fejét az ölembe helyeztem és elkezdtem kiáltozni- Segítség! Segítség! Valaki megtámadta!

-Kit?- lépett be pár végzős- Mi történt Amber?

-Valaki megtámadta. Csak elkábult, még él. A támadót elkergettem, de a fiú emlékeit még sikerült törölnie.- igyekeztem minél zaklatottabbnak tűnni- Hívjátok az igazgatót.. hadd lássa ő is a fiút. Tudnia kell róla.

-Igazad van.- hátrafordult az egyik barátjához- Te hozd Dumbledoret, mi levisszük a fiút a gyengélkedőre. Ott találkozunk.- visszafordult hozzám- Szép volt Amber. Köszönjük. Én itt maradok vele. Ha bármi dolgod vagy órad lenne, akkor mehetsz.

-Ne viccelj! Bárki ezt tette volna.- kezdek úgy beszélni mint ők. Ez egyre ijesztőbb!

Felálltam és futólépésben siettem az igazgató irodájához. Belopakodtam és üres volt. Pont, ahogy vártam. Most is tele volt furcsábbnál furcsább dolgokkal.. viszont valami mégis más volt. Mintha Blackwood jelenléte lenyomatot hagyott volna a szobán.. mintha egy fekete árnyék lenne ott a falon még mindig. Nem volt túl derűs érzés.

-Invito prófécia!- egyből a kezembe repült a lap.

-Tudod Amber..- a hang hallatán úgy összerezzentem, hogy majdnem meghúztam a nyaki izmomat- Ha elkéred, odaadtam volna. És akkor a kis elsőst sem kell belekeverni.

-Elnézést igazgató úr!- fordultam vele szembe, már lehajtott fejjel.

-Van valami, amit el szeretnél mondani?- kérdezte Dumbledore a félhold alakú szemüvege mögül.

-Igen. Úgy sejtem a lapnak van valamiféle rejtett tartalma. Ezt szerettem volna megvizsgálni.- úgy döntöttem, hogy neki, a nagy Albus Dumbledorenak nem fogok hazudni.

-Hát akkor lássuk!- mutatott a dolgozóasztala felé. Letettem rá a lapot, elővettem a pálcámat, de megtorpantam még egy kérdés erejéig.

-Az igazgató úr tudja, hogy Piton professzor elment, a házával együtt?

-Igen, Amber, tudok róla.- hangja nem tűnt szomorúnak, inkább titokzatosnak- De kérlek, most hagyjuk ezt a témát.

-Elnézést.- szabadkoztam, majd újra a lapra koncentráltam- Demonstrate!

A lapon egy újabb sor bontakozott ki a semmiből a többi alatt. Ugyanúgy felvette a már ott levő szöveg fekete színét, majd végleg ott maradt.

S ha eljő a gonosz a sötétség éjjelén
A kiválasztott ifjú vezeti majd a győztesek seregét.

Remélem, a jó oldalon állok.

The Half blood princessWhere stories live. Discover now