Part 29. Season 2: Gemma is not dead

448 28 1
                                    

"Koliko imamo vremena?" Jelena i ja smo stajali ispred Gemminog tijela i nismo znali šta da radimo. Pogledao sam u Amandu i ona je imala zabrinut pogled, svi su znali da nećemo uspjeti sem naravno Jelene. Ja sam upočetku imao malo vjere a sada.. iskreno ne.

"Još sat vremena" Emma je pogledala u svoj sat i rekla. "Ne možete uspjeti, samo pravi naslednik to može a i to je pitanje da li je dovoljno jak" Amanda je počela govoriti dok je Jelena samo prelistavala knjige i šutila.

"Evo ga! Našla sam čini" Jelena je skočila i pokazala mi stranu na kojoj je bila neka čudna slika kao i mnoge riječi. Ona se nasmijala od uha do uha dok su svi gledali u te čini.

"Nikada nisam vidjela ovu knjigu, gdje si je našla?" Amanda je uzela knjigu u ruke i razgledala je. Kada sam vidio korice odmah sam shvatio koja je, knjiga za koju sam Jelenu proglasio ludom u parku.

"Nije bitno, to je moja knjiga. Jedino što je bitno je da spasimo Gemmu!" Rekavši, Jelena je istrgnula knjigu iz Amandinih ruku i rekla da svi izađu sem mene, naravno.

"Moramo uspjeti Harry, opusti se, uhvati me za ruku i zažmiri a ja ću pokušati da čitam ove čudne riječi" Klimnuo sam glavom i uhvatio je za ruku, dok sam drugu ruku spustio na Gemminu nogu.

"Haeredes et se servabit nos" Zažmirio sam čim sam čuo kako Jelena počinje da čita " Hoc cognoscent omnes, qui cum successore excitantur" Jelena me je drmnula pročitavši ove sulude rečenice i pogledao sam je, prolazila je rukom preko njenog lica a onda sam i ja uradio istu stvar. "Pročitaj ovo" Pokazala mi je prstom šta da pročitam i zgrozio sam se kada sam vidio kakva je rečenica

" Nos reviviscent, nos reviviscent, nos reviviscent" Tri puta sam rekao i ostavio knjigu sa strane, Jelena je uzela neki štapić i prešla duž Gemminog tijela ponavljajući iste riječi koje sam i ja govorio.

"Sada valjda trebamo da čekamo" Jelena je rekla "Koliko piše da se treba čekati?" Upitao sam je dok je ona uzela knjigu sa stolića "Pa oko 2 minute"

"Je li prošlo dvije minute?" znajući da je prošlo mnogo više, pogledao sam u Jelenu koja me je tužno pogledala i klimnula. Ustao sam i udario rukom od vrata. Izlazeći svi su me pogledali sa upitnim pogledom, odmahnuo sam glavom u znaku da nije živa i izašao iz dvorca plačući kao mala beba. Sjeo sam na neku klupicu i razmišljao o svemu, lažirao sam Gemminu smrt a sada je stvarno mrtva i to samo zbog mene.

Osjetio sam da je neko sjeo pored mene i odmah sam znao da je to Jelena. Stavila je svoju ruku na moju ruku, nisam mogao da je pogledam jer ne volim da me neko vidi da plačem.

"Harry pogledaj me" Ponovo sam odmahnuo i još više glavu 'zabio' dolje. Podigla mi je bradu i ja sam je slabašno pogledao, znam da sam izgledao kao pakao.

Nasmijala mi se i ja sam je pogledao čudno.

"Uspjeli smo" Rekla je tiho i ja sam skočio kada sam čuo šta je rekla "Gemma je živa, Harry!" Jelena je sada vrisnula i skočila u moj zagrljaj dok sam je ja čvrsto zavrtio i oboje smo se smijali kao ludi. Spustio sam je dok me je ona uhvatila za ruku i trčeći me odvela do sobe gdje je bila Gemma.

Ležala je slabašno na krevetu dok me je pogledala i slabo se nasmijala.

" Da li ti znaš koliko si me preplašila, budalo jedna?" Pravio sam se ljut dok sam u sebi vrištao od sreće

"Znači da me ipak voliš" Ponovo se nasmijala dok je i meni izmamila osmijeh na usne. Zagrlio sam je tako jako kao nikada u životu, malo se nakašljala jer sam je vjerovatno previše stisnuo.

Pogledala je u pravcu Jelene koja je plakala, uvijek se pravila jaka ali znam da je slaba na ovakve trenutke. Gemma joj je pokazala rukom prema nama.

"Grupni zagrljaj ljudi koji su me spasili?" Kada je to Gemma rekla, Jelena je pustila toliko suza da ja to u životu nisam vidio. Zagrlio sam i Gemmu i Jelenu najjače što sam mogao , ovo je definitivno najgori a i najbolji dan u životu.

|Jelena POV|

Sama pomisao da sam spasila nečiji život plače mi se koliko sam srećna. Ostavivši Harrya i Gemmu da razgovaraju otišla sam u sobu po laptop i da riješavam svoje probleme.

Otišla sam na twitter i napisala #happydays, izbrisala sve slike gdje smo Justin i ja, unfollowala njega i Yovannu i objavila sliku mene i Harrya na instagramu, koju smo danas uslikali igrajući se istine i izazova. Žao mi je što Harrya uplićem u svoju osvetu ali shvati će me.

U brisanju pojedinih slika prekinulo me zvono na telefonu. Javila sam se i čula sam nepoznat glas.

"Da li je Jelena pri telefonu?

"Da, ja sam"

"Pozvani ste na modnu reviju, koja će se održati sutra u 8 časova. Vaš momak Justin Bieber je takođe pozvan a nama bi bila čast da i vi dođete"

"Justin Bieber mi više nije momak ali ako nije problem mogu li ja povesti svoju pratilju?"

"Naravno, samo želimo da znamo koga, kako bi vas mogli najaviti kao počastvovanog gosta na reviji"

"Harrya Stylesa"

Wow, ovo mi je jako čudno, 29 nastavak haha ne mogu da vjerujem. Nadam se da vam se sviđa ako da lajkujte i komentarišite. by:*

Find UsWhere stories live. Discover now