Part 17: Justin, Harry or Killian?

647 35 1
                                    

' U životu možete vjerovati samo svojoj porodici i nikome više, ali ako već upoznate nekoga..prijatelja ili momka zgrabite tu šansu kao da vam je poslednja jer iskren ili ne iskren zagrljaj prijatelja se ne može porediti sa zagrljajem porodice.'

Justin je ustao, ostavio novac na stolu i sačekao mene da ustanem. Izlazeći iz prelijepog kafića ugledali smo bruku novinara kako nas slikaju i govore u glas. "Da li ste vas dvoje zajedno?!" "Gdje ste se upoznali?!" "Kako se zove djevojka?!" "Da li se zabavljaš sa Harryem Stylesom" , to je bilo samo nekoliko pitanja. Ne mogu da vjerujem gdje oni iskopaju ovakva pitanja.

Justin me je samo uhvatio za ruku, progurao kroz ogromnu gužvu gdje je bilo čak i fanova i brzo smo uletjeli u njegov crni auto.

"Tebi je ovako svaki dan?" Upitala sam ga jer ja kao ja nikada ovo ne bih mogla izdržati. Kao tinejdzerka sam oduvijek željela da budem poznata osoba, ali sada.. pa to mi i nije neka želja. Justin me je pogledao sa smiješkom na licu i klimnuo glavom.

"Haha, da. Čak i gore." Kako oni sve ovo mogu izdržati? Ne mogu vjerovati.. "Gdje hoćeš da te odvedem? Kući ili ćeš negdje drugo?" Okrenuo se prema meni i upitao me. Bojim se da ne predloži da uđe u kuću, a ja ne znam kakva je unutrašnjost, da li su se pobrinuli za to.

"Vodi me kući, drug me zamolio da mu dođem na utakmicu" Slagala sam mu a on je samo klimnuo glavom. Nikada nisam znala lagati, London me je promjenio.

"Nikako da te upitam.. Zašto si me danas pozvao u kafić?" Znatiželjna Jelena je pobijedila i upitala sam ga,a tek onda shvatila da sam ispala glupa.

"Onako.. danas mi je slobodan dan, ne idem u studio a ti si mi izgledala kao odlična djevojka, pa sad odlučio da te malo bolje upoznam." Držeći volan jednom rukom nije skidao pogled sa ceste i sve je pričao veoma monotono. Nekako je sav bio monoton, za razliku od Harrya. Harry ima nagle promjene raspoloženja, malo je srećan, onda je samo ćutljiv a onda postaje ljut, pa je gladan. Harry kao da ima PMS.

"Izgledala kao odlična djevojka? Šta sada više nisam haha?" Kroz smijeh sam ga upitala, i on se nasmijao i dalje gledajući pravo u cestu. Još uvijek se nisam navikla na ovakvu gužvu, ima i u Beogradu gužve ali ni slična ovoj.

"Sada si fantastična djevojka." Slatko se nasmijao i napokon pogledao u mene "Znaš..veoma je teško naći dobru djevojku kada si poznata osoba, ili gledaju tvoj novac ili samo da se proslave su tu za tebe. Za tebe znam sigurno da nisi takva, vidim to na tebi, i veoma mi je drago zbog toga." Kada je ovo pričao bio je veoma ozbiljan, i ja sam ga shvatila takvog "Na mene uvijek možeš računati" Nasmijala sam se malo i uhvatila ga za ruku koja je bila na mjenjaču. Shvatila sam da polako zaustavlja auto i veoma sam se začudila, dok naravno nisam primjetila ogromni dvorac.

Poljubila sam Justina u obraz i pozdravila ga.

Na vratima me je čekala Emma sa ogromnim osmijehom.

"Idemo, ukrala sam Kilianovu kreditnu karticu" Uhvatila me je za ruku ali ja sam je istrgnula "Čekaj, pa nisam spremna za šoping, vidi me u čemu sam" Bila sam u običnim plavim farmerkama, majici na print i patikama.

"Ulazi unutra" Emma me je opet gurnula u dvorac "disciplina a cute quod amictus!" Ispružila je ruku prema meni iz koje je izlazila neka ljubičasta magla, ta magla je bila oko mena a onda je nestala. Pogledala sam sam se na ogledalu i ugledala prelijepu, kratku haljinicu sa rozim baletankama, dok mi je kosa bila ispletena u riblju kost.

"Pa ovo je... čarobno" Zaprepastila sam se, još uvijek ne mogu da se naviknem na ovo. Ne vjerujem da ću se ikada i naviknuti.

"Dobra ti je ta riječ. Čarobno" Nasmiješila se i krenula napolje. Ja sam je pratila i zagledala u moju novu haljinu koja je bila prelijepa. "Pa zar vještice ne bi trebale da imaju čarobni štapić a ne onako 'iz ruke' da izvode magiju" Rekla sam nespretno dok smo hodale prema centru grada.

"Zavisi kakva magija se izvodi. Naprimjer ako želiš da poništiš neke čini, da napraviš portal i tako te teže stvari treba ti čarobni štapić koji je napravljen samo za tebe, a ovako slaba magija možeš i sa malim prstom da uradiš" Ona je to govorila kao da je to najprostija stvar na svijetu, a ustvari za mene to baš i nije. Zaustavila se ispred ogromnog tržnog centra. A unutra su bile sve prodavnice iz mojih snova: H&M, Target, Forever 21, Victoria Secret's itd. Okej, umrijet ću.

"Mi možemo uzeti šta želimo?!" Zaprepašćeno sam rekla, gledajući u Emmu koja mi je sa smiješkom klimnula glavom. "nije tvoj novac, nije moj? Troši dok možeš!" Uhvatila me je za ruku i odvela do prvog staništa: Forever 21!

...

Ušla sam u sobu sa jedno 10 kesa u ruci. Nakupovala sam boga oca. počela sam vaditi stvari i slagati ih na ofinger kada sam čula kucanje na vratima. "Naprijed" držala sam još jednu prelijepu haljinu u ruci kada je Kilian ušao u sobu. O ne, sigurno je vidio stanje na računu.

"Hej Jelena" Osmijehnuo mi se i sjeo na krevet, odnosno malo je sklonio brdo odjeće i onda sjeo. " Vidim bila si u kupovini" Pogledao me je i dalje smiješući se lagano. Ja sam ga sa strahom u očima pogledala i samo klimnula glavom kiselo se osmijehnuvši i progutavši slinu. "Sa Emmom, jel da?" Upitao me je ponovo a ja sam opet klimnula glavom osjetivši znoj iznad usne.

"haha, ajde šta si se prepala, ona meni svaki dan troši pare sa kartice, samo sam želeo da vidim tvoj izraz lica i boga mi veoma sam zadovoljan" Smijao se i držao za stomak dok sam ga ja udarila jastukom u glavu koji je bio na stolici pored mene. On me je pogledao, prestao se smijati i ustao. Ja sam se uozbiljila a onda se on nasmijao i udario me sa 2 jastuka koja su bila na krevetu.

"A tako hoćeš da se igraš znači? Okej." Ja sam se zatrčala sa jastukom u ruci, skočila na njega i oborila ga na pod udarajući ga jastukom po glavi, on se nekako zaokrenuo pa je sada ležao na meni, okrenuo se prema vratima iznenađeno, a onda sam i ja, shvatila sam da nema nikog, veoma glupa taktika, na koju sam ja naravno povjerovala.

On me je već podigao i bacio na krevet zatrpavajući me svim jastucima. Udarala sam kao luda nogama i rukama po vazduhu a onda sam osjetila da sam nešto jako udarila nogom i sledeća star koju sam primjetila je kako Killian leži na podu držeći se za međunožje. Ma bravo Jelena, sada lik zbog tebe neće imati djece.

Find UsWhere stories live. Discover now