Part 33. Season 2: Is she really in dangerous?

462 28 2
                                    

|Nekoliko dana kasnije|

Ulazivsi u kuhinju i uzimajuci obicni vocni jogurt iz frizidera, sjela sam sa trpezarijski sto i dalje razmisljajuci o proteklih nekoliko dana. Razne misli su mi se motale po glavi. Zasto je covjek toliko glup da ne moze shvatiti da neko ko ga istinski voli stoji tacno ispred njega? Ali ne..glupa ja uvijek moram letiti za nekim izazovom, za necim sto nikada prije nisam osjetila: a to je da me osoba koju ne volim fizicki nenormalno privlaci.

Izbacila sam Justina iz svoga zivota. Shvatila sam da sam mu ja samo neka.. lutka? Jedino sto me ovih dana zanima je Harry. Kada se vidimo on prodje pored mene kao duh, koliko god ja pokusavala da komuniciram sa njim.

Razmisljajuci i dalje o njemu i nasim zajednickim trenutcima, cula sam otvaranje vrata i veoma poznati miris. Harry sa veoma trmurnim pogledom prosao je pored mene i izvadio zitarice iz latice Otvarajuci frizider, nekon nekoliko dana cutanja napokon je progovorio

"Mislio sam da si u svojoj sobi" Okrenut ledjima hladnim glasom mi je rekao dok sam ja skupila obrve ne shvatajuci o cemu prica.

"Ne razumijem.." Smotano sam mu odgovorila

"Da sam znao da si ovdje ja ne bih dosao. " Pogodile su me njegove rijeci pa su mi se suze nakupile u ocima.

"Znaci radije bi gladovao nego da me vidis?" Upitala sam drhtavim glasom, dok je on samo klimnuo glavom uzimajuci svoju ciniju sa zitaricama i izlazeci napolje .

"Harry, stani!" Proderala sam se i ustala sa stola, dok je on malo zastao "Ne mogu vise ovako! Znam pogrijesila sam, prevarila te, lagala te ali kajem se! Kajem se kao nikada u svom zivotu. Shvatila sam.. shvatila sam da te volim Harry. Okej? Volim te. I znam da sam glupa sto to prije nisam shvatila ali pored svih dozivljaja, magije, price o vjesticama i sve pomalo nisam imala vremena da shvatim da te volim i da si ti najdivniji momak kojeg sam ja upoznala u svom zivotu! Uvijek sam bila hladna prema svim momcima koje sam imala i ti si prvi kojem ti kazem iskreno da te volim.Zao mi je" Suze, znoj, strah, leptirici SVE, sve se pomijesalo u meni. Na kraju kada sam uhvatila daha sam se cak i nasmijala shvativsi da mi je napokon pao kamen sa srca. On je spustio pogled dolje ali ga brzo podigao i pogledao me.

"Zao mi je, o tome si prije trebala razmisljati." Izasao je kao da mu nista nisam rekla i ostavivsi me samu. Cim je izasao pocela sam se udarati rukom po glavi i glasno jecajuci. U pravu je, ne treba mi dati drugu šansu, lagala sam da ga volim samo kako bi se mogla osvetiti Justinu. Ne mogu sama sebi oprostiti a još tražim od njega da mi oprosti.

|5 h kasnije|

Ušla sam u kupatilo i krenula se šminkati odlučivši da se želim opustiti i otići u kupovinu nekih gluposti. Završavajući sa rumenilom ustala sam i krenula prema garderoberu. Malo sam zažmirila, pokušavajući se sjetiti riječi koje sam učila prije nekoliko dana

"Vestiuntur in me vestimenti velitis" Nasmijala sam se kada sam vidjela da sam pogodila riječi i da sam obucena u koznu, usku suknju i bijelu majicu sa natpisom "I woke up like this".

Napokon sam mogla korisiti magiju u normalan život, naravno neku lakšu.. ne mogu ja sada letjeti ili praviti se da sam nevidljiva ali nadam se da ću uskoro i to naučiti.

Izašla sam iz dvorca i usput razmišljala u koju prodavnicu da odem.

...

"Gospođice, ove farmerke će vam savršeno pristajati. Zgodni ste, imate savršene obline, kao krojene za vas" Veoma izvještačena i umišljena prodavačicama mi je pokazivala gomilu odjeće koju bih trebala probati.

""Dajte mi njih, sviđaju mi se" Uzela sam crne, kožne farmerke i ušla u kabinu. Nakon nekoliko minuta oblačenja farmerki, jer sam u tome uvijek bila smotana, kao i u svemu, pogledala am se u ogledalo i izašla iz kabine da kažem da ću ih kupiti. Kada sam izašla, vidjela sam da one prodavačice više nema nego da samo neki momak smeđe kose i istih očiju, moram priznati jako zgodan, gleda u mene.

"Ti si Jelena?"

"Mogu li znati ko ste vi?"

Pogledao me je i brzo ugurao u svlačionicu. Ja sam se toliko prepala da sam vrisnula ali on mi je svojim snažnim rukama prekrio usta da me niko nije čuo. Srce mi je snažno počelo lupati dok su mi se ruke počele znojiti. Odmah su mi se sve scene iz filma počele motati po glavi: Sada će mi reći da smireno idem pored njega, a onda će me odvesti negdje i silovati ili još gore da idem sa njim po gradovima i budem kurva. Počela sam plakati dok je on i dalje imao ozbiljan izraz lica. Čekala sam da progovori nešto ali on je samo šutio i posmatrao me svojim strašnim pogledom.

|Harry POV|

Nešto nije uredu. Osjećam nešto u glavi, tijelu, srcu. Ne znam ni ja više. Zažmirio sam i pokušao shvatiti o čemu se radi. Mnogi glasovi su mi se motali po glavi. U mnoštvu glasova najviše sam čuo jedno ime: Jelena. Šta ako joj se nešto dešava? Možda je u opasnosti?

Ustao sam.. pa opet sjeo shvativši da me nije briga za nju. Ako je u poasnosti neka je spašava onaj njen. Opet sam legao na krevet i gledao u plafon. Glasovi nisu prestajali da mi se motaju po glavi. Jelene, Jelena, Jelena, idi..idi..idii... Jelenaa... soba.. u sobu... Jelena...

Uhvatio sam se za glavu i počeo da se vrtim u krug u nadi da će glasovi prestati. Ali ne.. sve ih je bilo više. Iz ljutnje sam se obukao i krenuo prema Jeleninoj sobi. Želim da vidim da li je sveo uredu, ako jeste možda glasovi prestanu.

Ušavši u njenu sobu, koja je bila odmah pored moje, odmah sam vidio da je nema jer ona uvijek zamrači prozor kada ode negdje. Primjetio sam svoj punjač na stoliću pored kreveta, koji sam joj posudio jer se njen uvijek pokvari, i krenuo da ga uzmem. Na stoliću se još nešla čaša vode, slika njene porodice, ali to mi nije toliko zainteresovalo koliko pismo koje je pisano njenim rukopisom. Iz znatiželje sam ga uzeo, misleći da je neka nebitna stvar, i počeo čitati.

'Mama.. pogriješila sam. Pogriješila sam kao nikada u životu. Sjećaš se mojih starih momaka? haha. Kad god bih našla novog ti bi mi rekla kako treba da bude fin prema meni, da me poštuje, voli i da budemo ne samo ljubavnici nego i partneri. Ja sam tebi rekla da previše gledaš španske serije ali.. bila si upravu. Našla sam ga. Odakle da počnem?Kako da ga opišem? Prije svega je fizički najvršeniji momak kojeg sam ja vidjela, ima kovrdžavu kosicu, zelene oči i prelijepe male usnice, tijelo mu je prekriveno tetovažama, što znam da ne voliš, ali svaka ima neku svoju poruku, znam da sada razmišljaš kako sam ja vidjela sve njegove tetovaže, ne brini mama, ukucaj na internetu i ti ćeš ih vidjeti. Uvijek si znala da ne volim raspravljati puno o fizičkom izgledu, želim da ti kažem koliko je on samo dobra osoba. Zna svaki detalj o meni, zeza se samnom kao što niko nije, zabavan je, kada je potrebno romantičan, nježan, šaljiv i najbolji čovjek u duši. I vjerovatno opet misliš da je to samo neko sviđanje i da će me to proći za mjesec- dva, ali mama ja sebi nikada neću oprostiti šta sa mu uradila. Ja ću njega uvijek voljeti iako znam da to neće biti obostrano, on će meni uvjek biti lekcija da dobri ljudi najviše stradaju. Sjećaš se jednom kada sam krenula u prvi srednji i da sam rekla da sve žene koje su prevarile svoje muževe, momke.. treba po kratkom postupku? E upravo sam ja među tim ženama. Mama ja njega volim i ne znam više šta da radim. Ne znam ni da li ću ti ovo ikada poslati ali ovako mi je sada lakše kada shvatim kakva sam osoba. Volim te puno i nadam se da ako pročitaš ovo nećeš osuđivati'

Na jedan trenutak sam čak i zastao da udahnem shvativši da ona mene stvarno voli. Osjetio sam leptiriće u stomaku koji se nikada nisu ni gubili, iako sam se svaki put kada je vidim pravio da je mrzim. Ne znam još uvijek da li ću joj oprostiti ali poslije ovoga mislim da ipak vrijedi da joj oprostim. Jedino što me je brinulo u ovom trenutku je što sam ja i dalje čuo one iste glasove. Šta ako je ona stvarno u opasnosti?

Evo ga, novi nastavak. :D Nadam se da vam se sviđa. Lajkujte, komentarišite<3

Find UsWhere stories live. Discover now