Part 14: Meet Justin Bieber

678 35 0
                                    

„Jelena ovo je Justin Bieber, njega vjerovatno znaš haha" Yovanna mi se osmijehnula i pokazala rukom na momka ispred mene koji je očigledno bio Justin Bieber. Ja sam malo raširila oči i odmah ih vratila u normalu kada sam shvatila da se on nasmijao mojoj reakciji.

„Jelena, drago mi je" Justin je pružio ruku i ja sam je uhvatila klimajući glavom. „Sjedi pored mene, slobodno je" On je nastavio. Malo sam posmatrala sobu i shvatila da je to u stvari muzički studio. Bile su 2 fotelje gdje sjedim ja i Justin kožne, crne boje i jedan trosjed i stolica. Na stolici je sjedila Yovanna, a na trosjedu neka tri lika kojih nisam znala.

„Da te upoznam. Ovo su Chris, Josh i Lil, moji prijatelji a Yovannu već znaš" Justin se „zavalio" u fotelji i objašnjavao mi ko je ko.

Poslije sat vremena sam se već opustila i jako dobro uklopila u društvo, shvatila sam da su jako dobri, za moje mišljenje previše opušteni ali dobro.. Harry mi je prije pola sata poslao poruku kad ću se vratiti kući, mrsko mi je bilo odgovoriti.

„Hej, ajde da se slikamo" Justin je izvadio svoj bijeli iPhone i uključio prednju kameru. „Kako ćemo?" Upitala sam ga misleći, kakvu facu da napravim. „Prvo napravi normalnu onda ćemo retardirane" Nasmiješio mi se i ja sam se kameri nasmijala dok je on napravio onu svoju „Bieber" facu.

Pogledala sam u njegov telefon slučajno i vidila da našu sliku već postavlja na instagram. „Zašto to radiš. Nemooj" cvilila sam jer ne želim da mi klinkice počnu slati poruke kako da ga ostavim na miru i te gluposti. On me je samo pogledao i nastavio nešto kucati.

Čim je on ostavio telefon meni su obavještenja na telefon počela dolaziti. Novi followeri, lajkovi na slike itd. „Pa ti stvarno nisi normalan" Gledala sam u telefon i to rekla.

„Nego Jelena.. čime se ti baviš?" Jedan od momaka na trosjedu me je pitao, ne mogu da mu se sjetim imena. Hm.. ček da rasmislim. Učenjem o porijeklu vještica je moram početi ići na časove magije? Ostavila sam telefon u dzep i rekla

„Pa.. idem na medicinski fakultet, ali mislim odustati jer nije me oduševilo i ne izgleda onako kako sam ja željela" Ustvari.. izgleda baš onako kako sam ja željela, ali šta ćeš magija je umješala svoje prste.

2 sata kasnije..

Ulazim u dvorac i šunjam se kao najveći lopov, izvadila sam zlatni ključ iz torbice i polako otvorila vrata.

„Pa dobro gdje si ti bila? Mogao sam da umrem od brige i zašto nisi odgovorila na poruku?!" Harry me je preplašio kao nikoga, skočio je kao manijak i odjednom počeo pričati.

„Kao prvo mogao si me preplašiti na smrt, a kao drugo šta ćeš ti u mojoj sobi?" Pitala sam ga skidajući štikle i bacajući ih na pod.

„Pa čekao tebe tuko, gdje si bila?" I dalje je nastavio se derati dok sam ga ja samo pogledala i pokazala rukom prema vratima. „Nemaš pravo da me zoveš tukom, i ako i dalje to misliš vrata su ti ispred tebe, slobodno izađi, ili ću te ja izbaciti" Ušla sam u kupatilo smirena jer znam da neće htjeti izaći, poznajem ga možda 20-25 dan ali već ga super znam da neće htjeti izaći.

„Okej, izvini. Pretjerao sam" Izvinio se i stao na vrata kupatila. „U redu je i bila sam na žurci kod Justina Biebera" Nasmijala sam se na njegovo ime. Šta? Pa simpatičan je dečko.

„Kod koga?"Haryy je zbunjeno pitao i dok je čekao na moj odgovor sam je rekao „Odkud ti kod njega?"

„Moja stara prijateljica, Yovanna, ga poznaje" Rekla sam mu i okrenula se prema njemu nasmiješivši se. „Oh" je jedino što je rekao, samo se bacio na krevet i gledao u plafon. „Znaš.. ti mi nikada nisi rekla ništa o sebi. Kakav ti je život bio.. imaš li roditelje, sestru, brata. Znam samo da si živila u Srbiji i da imaš 20 godina."Rekao je i uspravio se u sjedeći položaj gledajući me. Ja sam obrisala kremu sa lica i izašla iz kupatila, uzela sam stolicu, sjela onako „naopako „ i počela pričati

„Pa.. moj je život u suštini bio dobar. Prosječna porodica iz Srbije, mama Vesna mi je nastavnica engleskog jezika dok mi je tata Nikola nekoliko godina radio kao električar u Americi a sada je u penziji. Imama jednu sestru Hanu, starija je od mene i roditelji su htijeli da joj daju englesko ime, ne pitaj zašto haha. Ona nam je stvarala probleme u porodici dok sam ja bila prava, mala tatina curica. Negdje u 12-13 godini sam saznala da imam sa krajnicima ali to nije ništa opasno. Tata mi je imao probleme sa kičmom i tada sam shvatila da želim biti doktorica. Uglavnom kažem ti.. tipičan život prosječne porodice." Odgovorila sam mu prisjećajući se svog života.

On je samo klimnuo glavom i nastavio gledati u plafon kao ludak neki haha. Ja sam uzela telefon u ruke i shvatila da je najnovija novost nova cura Justina Biebera. A pogodite ko? Ah.. glupi instagram.

Okej, došlo je do male greškice, ja umjesto da napišem novi part ja sam novu priču objavila pod nazivom Meet Justin Bieber, šta ćeš budala.. tako da ako vam nešto bude ne jasno to je to. lol

Nadam se da vam se sviđa ako da vote ili komentarišite šta treba promijeniti a šta dodati, jer ja znam da imam doosta grešaka u pisanju i samoj radnji ali nobody is perfect. :)

Find UsWhere stories live. Discover now