Június 2. (vasárnap)

603 45 4
                                    

Reggel az ablakon beáramló napfényre ébredtem. Felültem az ágyamban és végig néztem magamon. A tegnapi ruháim voltak rajtam. Kikeltem az ágyból, fogtam pár ruhát és elindultam a fürdőbe. Ott belenéztem a tükörbe, de azt hittem szívrohamot kapok a látványtól. Az arcom fel volt dagadva, a szemeim vörösek voltak a sírástól és a hajam pedig kócosabb volt egy szénakazalnál. Megengedtem a vizet és amíg bemelegedett addig én levettem a piszkos ruháimat, majd beálltam a zuhany alá. Megmostam az arcomat és a kezembe nyomtam egy kis cseresznyés tusfürdőt. Azt eloszlattam a testemen, majd lemostam azt. Elzártam a vizet és egy törülközőt magam köré tekerve jöttem ki onnan. Felvettem egy AC/DC-s fekete pólót, egy szakadt farmer nadrágot, a hajamat pedig kifésültem. Így már elviselhetőbb kinézetem lett. Kimentem a fürdőből és lementem a konyhába reggelizni. A nagyi épp omlettet csinált, a papi pedig újságot olvasott.
- Jó reggelt - köszöntem a nagyszüleimnek.
- Neked is aranyom! Ülj le kész a reggeli - tett az asztalra egy tányérnyi omlettet. Fogtam a villát és azonnal enni kezdtem. - Hmmm, ez mennyei - néztem a nagyira.
- Örülök neki - nyomott egy puszit a fejem búbjára, majd ő is leült enni. Reggeli után felmentem a szobámba és a pénztárcámat zsebre vágva mentem ki a szobából.
- Elmentem, majd jövök! - léptem ki a házból. Bailey ma is az ajtó előtt pihent. Nem volt szívem felkelteni, ezért átléptem. Vidáman indultam el az egyik irányba. Gondoltam a város központba értem, mert tele volt boltokkal. Ámulva néztem szét és mivel nem figyeltem neki mentem egy lilás hajú lánynak akinek az ütközéstől kiestett a fagyija a kezéből.
- Jaj, ne haragudj! - kaptam a szám elé a kezemet.
- Semmi baj - mosolygott kedvesen.
- De igenis! Meghívhatlak egy másikra? - kérdeztem, mire aprót bólintott. Elindultunk az egyik fagyizó felé, ahol a lány egy epreset kért, én meg egy csokist. Mindkettőnknek kifizettem utána együtt léptünk ki onnan.
- Tényleg nem kellett volna, de azért köszi - nyalt bele a fagyijába.
- Szerintem meg igen - feleltem.
- Lola Taylor vagyok és te?
- Isabella Turner - mosolyogtam rá.
- Gondolom nem helybéli vagy, mert még sose láttalak itt.
- Seattle-ből jöttem a nagyszüleimhez, hogy itt töltsem a nyarat - nyaltam bele a fagyimba. Egész sokat beszélgettem Lolával. Sőt még nevettünk is. Mire észbe kaptam rájöttem, hogy szinte az egész napot együtt töltöttük, mert körbe vezetett a városban.
- Nincs kedved holnap is eljönni valamerre? - kérdezte kedvesen Lola.
- De, szívesen - mosolyogtam vidáman, mert most talán végre találtam egy új barátot.
- Jó, mert igaz, hogy a várost láttad, de a környező vidéket még nem - mosolygott, mire csak bólintottam. Lola az órájára pillantott, majd rémülten nézett rám.
- Bocsi, de rohannom kell! Holnap tali, Izzie - ölelt meg és elrohant. Furcsa volt, hogy egy nap után ilyen közvetlen volt, hogy megöleljen engem. És már a becenevemet mondta. Fura egy lány, de kedves. Ezekkel a gondolatokkal indultam az ellenkező irányba. Ahogy mentem láttam, egy hogy göndör barna hajú srác egy fekete mustangnak dőlve figyelt engem.
- Szia - köszönt széles mosollyal.
- Szia - köszöntem vissza.
- Tetszik a kocsim? - vigyorgott miközben végig simított a motorháztetőn.
- Szép - biccentettem elismerően, ekkor egy kb negyvenes éveiben járó férfi lépett ki a házból.
- Hé, kölyök! Vedd le a mancsod a kocsimról! - szólt a fiúra, mire belőlem kirobbant a nevetés a fejét látva.
- Elnézést - lépett el az autótól. A férfi visszament a házába.
- Szóval szeretsz más kocsijával bevágódni a lányoknál? - nevettem továbbra is.
- Hát egy kis baki még belefér - nevetett kínjában.
- Ne haragudj, de mennem kell. Szia - hagytam ott a fiút.

☀☀☀☀☀

Otthon leültem a tornácra, mire Bailey a fejét az ölembe tette, hogy simogassam. Mosolyogva kezdtem el simogatni a kis buksiját. Talán a mai volt életem egyik legjobb napja. Lett egy új barátnőm és ma még Laura sem piszkált. Tökéletes!
- Bella, gyere kész a vacsora - szólt ki a papi.
- Megyek - álltam fel és bementem. A fürdőben kezet mostam utána lementem vacsorázni, ami ma szendvics volt.
- Laura hol van? - kérdeztem, mert egyedül ő hiányzott az asztaltól.
- Egy barátnőjénél alszik ma - felelte a nagyi. Megnyugodva fújtam ki a levegőt. Vacsora után elmentem tusolni, aztán a szobámban az ágyban fekve néztem egy filmet (Csillag születik). Miután vége lett kikapcsoltam a gépemet és lefeküdtem aludni.

Az én Őrangyalom <H.S ff>✔Where stories live. Discover now