Perfect

10 2 0
                                    

10. 4. 2019, 22. 4. 2019

Gonna give my love away
'Cause you don't deserve it

  Dala som ti toho toľko. Svoje názory, myšlienky, naučila som ťa, kde je hranica. Rada si hovorím, že si si z nášho priateľstva zobral aspoň to, keď som ti ukázala tvoje chyby. Vieš, nebolo to zo zlosti. Proste ma tvoje správanie niekedy bolelo a zaslúžil si si vedieť, že sa správaš zle. Videla som na tebe, kedy ťa to mrzelo. Vedela som, že ti záležalo na mojom názore.
  Dala som ti toho toľko, no myslím, že najviac som ti dala aj tak lásky. Aj keď som to zo začiatku nevedela, bol si moja prvá láska. Nikdy na teba nezabudnem, tak to proste s prvou láskou chodí. 
  Často som si však všímala tvoje nedostatky, ktoré som nechcela vidieť. Nechcela som vidieť, ako sa zahrávaš s dievčatami, keď som bola jedna z nich. Nikdy si to nehral iba na jednu stranu, však?
  Niekedy si myslím, že to možno bolo až príliš komplikované, no v ostatné dni viem, že to bolo až príliš jednoduché. Asi som si všetky tie city vymyslela a iba si sa so mnou zahrával. 
  Dala som ti toľko lásky. Stále je jej kúsok rezervovaný aj pre teba, po všetkých tých mesiacoch. No teraz už viem, že si si ju asi nezaslúžil.

And I feel some type of way
'Cause you left me broken

  Úprimne, ani som nevedela, že som ťa ľúbila. Vedela som, že mi na tebe záleží. Dúfala som, že aj tebe na mne. Viem, že istú dobu tomu tak bolo.
  Tie telefonáty každý večer mi o tom hovoria. Aj keď si vedel, že ti nezdvihnem, proste si zavolal. Bola to naša malá tradícia.
  Tvoje letmé dotyky to dokazujú tiež. Vždy som po nich mala úsmev na tvári.

  Myslím, že sme sa obaja veľmi snažili vybudiť v tom druhom žiarlivosť. Ani nedokážem spočítať, koľkokrát som ti hovorila o svojich zážitkoch s chalanmi alebo som sa detsky snažila, nech ti nie je jedno, že som v blízkosti niekoho, kto sa mi zdá atraktívny. Keď si to však prvý krát spravil ty a mnou prešiel blesk divných pocitov, radšej som na to nemyslela.
  To, že som ťa ľúbila som pochopila vlastne až vtedy, keď som už nemohla. Vtedy, keď som nemala.
  Vtedy, keď si mi ublížil, som si uvedomila, ako veľmi mi na tebe záležalo. Až tie večery plné sĺz mi našepkali, že tomu asi tak bolo.

Though I tried and tried again
See, the fight ain't worth it

  Bála som sa o teba bojovať. Bála som sa dať čokoľvek najavo, pretože som v hĺbke duše cítila, že to nemá zmysel. Stratila som ťa nadobro, pretože som bola detinská a nedokázala som ťa vidieť s niekým iným.
  Odtlačila som ťa od seba najviac ako to išlo. Mrzí ma však, že som si myslela, že aj napriek mojej snahe by si sa pokúšal zostať. To sa však nestalo a asi aj to ma tak bolelo.
  Bojovala som preto iba v mojej mysli. Bojovala som s ňou, aby som z nej vytlačila myšlienky na teba.
  Bojovala som s ňou, keď som sa snažila vymyslieť si v hlave scenár, ktorý by ma uspokojil so všetkými dôvodmi.
  Bojovala som s ňou, keď som sa nevedela, či sa mám znovu ozvať.
  Najviac som bojovala, keď si sa ozval. No ja som ťa aj tak odstrčila. Mrzí ma to. Možno by som to chcela vrátiť späť, no už by to nikdy nebolo ako pred tým. Už by som ja nikdy nebola rovnaká ako pred tým.

  No zistila som, že ten boj s mojou mysľou už za to nestojí. Pretože čokoľvek si vymyslím, čokoľvek si v hlave sama vysvetlím mi nikdy neposkytne plný obraz toho, čo sa stalo. Doteraz nepoznám niektoré dôvody.
  Nemá zmysel bojovať so svojou mysľou, pretože nakoniec možno aj tak prehráte. Aj tak som však obmedzila myšlienky na teba najviac, ako som mohla.

And no matter what you say
You know you're far from perfect

  Nebol si perfektný. No aj tak som ťa ľúbila. Nikdy som nechcela, aby si bol perfektný. Mala som rada aj tvoje malé chyby, aj keď mi niekedy liezli na nervy.
  Ani ja nie som perfektná. Cením si, že si sa snažil ma presvedčiť o opaku. Nie je to však pravda.
  Mám toľko chýb. Toľko vecí, ktoré by som na sebe okamžite zmenila, keby to dokážem.

  Niekedy to dochádzalo až do takých rozmerov, že som sa nenávidela. Všetko. No aj ty si bol dôvodom, prečo som sa niekedy cítila lepšie.
  Vieš, keď si si namiesto mňa vybral ju, moje sebavedomie, ktoré si mi tak dlhú dobu zvyšoval a nútil si ma ľúbiť sa, zmizlo. Nevravím, že to bola tvoja vina. Bola moja.

  Pochopila som totiž pojem sebe lásky totálne inak, ako som mala.

I got no time to deal with your negativity

  Moja myseľ bola vždy plná negatívnych myšlienok. Nedokázala som sa vyrovnať s toľkými vecami, väčšina z nich bola však iba v mojej hlave. Bola som zatrpknutá, zlomená.
  Vždy ma trápilo, že nie som perfektná. Že mám chyby. Pretože všetci mi vraveli, že sa mám ľúbiť, veď som predsa bezchybná.
  Keď som však uvidela svoje chyby, ako som sa mohla ďalej ľúbiť?
  Pravdou však je, že všetci klamali. Nemala som sa ľúbiť, pretože som perfektná, no ľúbiť sa, pretože nie som a byť šťastná aj tak. Je chyba nevšímať si svoje chyby, keď ich dokážem zmeniť.

No longer my problem imma switch my priorities

  Aj vďaka tebe som si uvedomila, že som mala úplne prehodené priority. Aj vďaka dlhým uplakaným nociam som si uvedomila, ako veľa som toho zle pochopila.

  Mám chyby. Nebola som tvojou prvou voľbou, no to je jedno, pretože pri niekom inom možno budem.
  Mám toho toľko, čo na sebe môžem zmeniť. No to neznamená, že si nezaslúžim lásku.

  Jeden chalan nemôže stáť v ceste ku mne samej.

You're not so perfect

  Nie som perfektná.

  Ani ty nie si.

  No to je v poriadku.

  Možno sme len dvaja tínedžeri, ktorí spravili chyby. Nemá zmysel rozmýšľať, aké by to bolo, keby som urobila veci inak. Nemá zmysel rozmýšľať, prečo si si vybral ju a nie mňa.
  Svojim spôsobom si ma naučil ľúbiť. Teba, no aj samu seba.
  Dúfam, že si obaja z tejto katastrofy niečo okrem krásnych spomienok ešte odnesieme. Často na teba myslím.

  Toto je môj spôsob, ako to už nadobro nechávam tak. Viem, že som si to hovorila už toľkokrát pred tým, no tentokrát to už bude asi naozaj pravda. Spomienky zostanú, aj všetky básničky, príbehy a kresby. No už na to budem spomínať len v dobrom.
  Prajem ti len to dobré. Ľúbim ťa.

  (No čo je dôležitejšie, už ľúbim aj seba. Viem že by si na mňa bol pyšný.)

20Where stories live. Discover now