No one compares to you

15 2 2
                                    

15. 3. 2019

Thoughts of you and me keep passing by
Need you even after all this time
You can't be replaced even if I tried

  Nečakal som, že to skončí takto rýchlo. Mal som si myslieť, že keď sme do toho vzťahu vhupli tak rýchlo, že z neho tak rýchlo aj odídeme.
  Teda, ty si odišla. Ja som nikdy nechcel, aby tomu bol koniec.

  Už v ten deň, keď sme sa prvý krát stretli u môjho kamaráta na párty som vedel, že si špeciálna. Nebola si ako ostatné, cítil som sa pri tebe dobre. Vždy sme sa mali o čom rozprávať, nikdy nám nedošli témy na rozhovor. Miloval som konverzácie s tebou, či už boli hlboké o budúcnosti, alebo ľahkovážne konverzácie o nesmrteľnosti chrústa.
  Keď si sa na mňa usmievala, vyzerala si, ako by ťa žiaden iný človek nedokázal urobiť tak šťastnou ako ja. Očividne som sa mýlil.
  Mal som si niečo myslieť, keď si namiesto po vanilke začala voňať cigaretovým dymom.

  Vždy si bola v dobrej nálade, no pomaly ale isto si sa ku mne správala, ako by som ti ju kazil. Akoby si ma nedokázala ani vystáť. Boli to výčitky svedomia, alebo som sa ti skrátka tak rýchlo omrzel? Možno sa to nikdy ani nedozviem.
  Možno som to celú dobu tušil. To, že som tak ľahko nahraditeľný. Nie som v ničom špeciálny. Som celkom obyčajný. Možno som sa mal viac snažiť.
  Aj keď som to tušil ma to však zlomilo. Aj keď si myslíte, že vás vaša priateľka podvádza a bolí vás to, to, že to máte potvrdené a videli ste to na vlastné oči vás aj tak strašne zabolí.

  Vždy, keď si na teba spomeniem, všetky myšlienky a spomienky sú zatienené spomienkou na jedno z našich posledných stretnutí, a to na moment, v ktorom som ťa našiel s ním v posteli.
  Mal by som ho nenávidieť, ale nie je to tak. Mal by som nenávidieť teba, no ani tak to nie je. Možno ešte len čakám na moment, keď sa moja bolesť premení na hnev.
  Moja hlúpa myseľ si povedala, že keď nemôžem mať teba a všetky veci z môjho bytu, ktoré patrili tebe sa vyparili, potrebujem niekoho nového. Musel som si dokázať, že o mňa ešte niekto stojí, že nie som tak bezcenný, ako si ma donútila si o sebe myslieť.

  Potreboval som mať každé dievča okolo seba. Hociaké dievča.

I'm looking at her face but I'm seeing you
She's sleeping on your side, what can I do

  Vždy, keď si domov donesiem nejaké dievča, hľadám v nej teba. Hľadám tvoje chyby, tvoje krivky, hľadám hocičo, len aby som sa toho mohol zachytiť a predstavovať si aspoň na chvíľu, že si stále moja.
  Podľa mojich výpočtov by som sa z teba mal už dávno preniesť, no stále to tak nevyzerá. Naozaj si iná ako tie pred tým. Nenahraditeľná.
  V jej úsmeve hľadám teba, no chýbajú jej tie jamky, ktoré sa objavovali na tvojej tvári. V jej očiach hľadám tie oceány, no tento krát som sa netrafil ani farbou. V jej pohyboch hľadám teba, no s nikým to už nie je také, ako s tebou. So žiadnou sa necítim tak, ako som sa cítil s tebou.
  Ráno sa zobúdzam s náhodným dievčaťom na tvojej strane postele. Aj keď tam už nespávaš, stále bude patriť tebe. Nikdy tam nespím ja.

  Akoby som sa bál, že ma na tej strane postele budú zo snov mátať naše pohyby. Možno sa bojím, že znovu zacítim tvoju vôňu, aj keď obliečky sú už veľakrát vypraté a vymenené a v tej posteli už spalo viac dievčat, ako kedykoľvek predtým.

Every time I think I've found somebody
I just wish that somebody was you

  Už to bolo pár mesiacov. Nevidel som ťa už od toho osudového decembra.
  Spoznal som toľko dievčat. Spoznal som toľko myslí, toľko tiel, hľadám niečo, čo by som na nich dokázal milovať. Hľadám, no nenachádzam.
  Niekedy ma prepadne myšlienka, že som možno konečne našiel niekoho, koho by som mohol milovať tak ako teba, no už len táto myšlienka má privádza k uvedomeniu, že si stále v mojej mysli. Nikoho už nemôžem milovať tak ako teba. Vždy vo všetkom totiž hľadám teba.

Make it hard for me to love again
Oh, where do I start and when do you end?

  Je tak ťažké niekoho znovu milovať. Možno sa bojím, že mi zase niekto ublíži. Možno sa bojím, že sa z každého dievčaťa staneš ty, že ma každá opustí a nájde niekoho lepšieho.
  Možno sa bojím, že každé nové dievča by bolo iba náhrada za teba.

  Alebo je to len tým, že milujem teba. Len teba. Inak to ani nikdy nebolo.
  Myslím, že možno každý cit môjho tela patrí tebe. Každá myšlienka, každý nádych. Nemyslel som si, že do toho spadnem tak hlboko tak rýchlo.

  Neviem, čo som videl v tvojom pohľade, keď si ma videla odchádzať s každým tým dievčaťom z klubu. Vždy si tam. Vždy viem, že ma vidíš. Istým spôsobom možno len chcem, aby si videla, ako ma to netrápi.
  Vždy hľadám tvoju reakciu. Niekedy sa odvrátiš, niekedy sa zasmeješ. Niekedy si to možno ani nevšimneš. Neviem.
  Možno si nalhávam, že v tvojom pohľade niekedy vidím výčitky, žiarlivosť, možno niekedy aj bolesť.

  Je to však všetko úplne jedno, pretože

žiadna sa ti nikdy nevyrovná.

No one compares to you.

20Where stories live. Discover now