II

80 4 0
                                    

-PIEP-
-PIEP-
-PIEP-

Violet hoort haar wekker en ze opent langzaam haar ogen.
Ze voelt pijn!
Heel haar lichaam doet pijn. Als ze aan het licht gewend is geraakt, kijkt ze door het raam naar buiten. De zon straalt en ze vindt het jammer dat ze haar niet heeft zien opkomen.

-PIEP-
-PIEP-
-PIEP-

Violet probeert recht te staan uit haar bureaustoel, maar de pijn is niet te harden. Ze wil zo graag schreeuwen, maar dan worden haar ouders kwaad en dat wil ze echt niet.

-PIEP-
-PIEP-

Opeens hoort Violet een luide klap en nog geen seconde later stopt haar wekker met piepen.
'Leer toch eens die verdomde wekker uitzetten!', hoort ze haar broer schreeuwen en met een hevig lawaai stormt hij haar kamer uit, terug naar dezijne.
Ze hoort dat er beneden een deur opengaat en dat er iemand de trap op komt.
Lichte voetstappen. Waarschijnlijk die van mama, denkt Violet bij zichzelf.
Ze heeft het juist. Ze hoort mama tegen haar broer praten over het feit dat hij niet moet schreeuwen in huis en al zeker niet in de ochtend. Mama praat nog wat verder over huiselijke regels, onderandere over slaan op dingen en met deuren. Violet voelde het al aankomen en ook deze keer had ze gelijk.
Mama begint over het feit dat Violet in een moeilijke periode zit en door de kanker moet hij beter met haar omgaan. Haar broer begint weer te schreeuwen en de preek van mama begint weer van begins af aan.

Wanneer mama haar kamer binnenkomt, zit Violet nog altijd in haar bureaustoel.
De tranen rollen van haar wangen en ze moet dringend haar neus snuiten, maar haar zakdoekendoos staat te ver op haar bureau.
Mama komt naar Violet toe gelopen en helpt haar, met alle tijd die ze nodig heeft, uit de bureaustoel. Violet voelt de pijn overal, maar krijgt het voor elkaar om in de badkamer te geraken en haar ochtendritueel te volgen.

_______________《 II 》_____________

Het tweede deel is hier ook al en ik beloof deel drie komt snel! Heel snel zelfs!
♡ Alle commentaar is welkom!

Violet heeft nu echt wel heel veel pijn.
En jullie hebben ondertussen al kennis gemaakt maar haar broer Bram.

hij, de duivelWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu