Aku khianati cinta pertama aku 2

3.5K 26 23

Selepas aku putus dengan Ian, aku stop main Tagged. Aku mula rindu dan menyesal melukai Darel. Tanpa segan silu, aku contact semula Darel. Sekali lagi Darel memberi aku peluang. Kami bercinta semula.

Sepanjang tempoh kami bercinta semula, Darel tidak seperti dahulu. Dia sentiasa curiga, dia kongkong aku, dia minta sepupu dia jadi spy. Sangat stress! Kami kerap bergaduh. Bila bergaduh, dalam dua tiga hari tak chat . Kadang seminggu tak contact.

Dan... Aku buka lagi Tagged. Dah nama bitch kan? So...bitch sangat mengatal buka lagi Tagged. Aku kemudian jumpa laki melayu. Handsome tapi dia dah nak kahwin masa tu. Kami cuma jumpa. Dia pun tak lebih-lebih dengan aku. So, aku tak contact dia lagi. Sebab peraturan aku...bitch sekali pun, jangan sekali kacau laki orang!

Tahun 2012, aku kenal Donny & Jude. Donny laki bidayuh dan Jude laki melayu. Sumpah, aku suka dua-dua. Tamak weiii. Darel pula semakin menjauh, aku malas nak layan... dia yang nak merajuk sangat. Aku tak reti pujuk la!

Jadi... aku yang bitch ni tak perduli perasaan Darel. Hati aku dah dihiburkan oleh Donny dan Jude. Tapi aku lebih suka Donny. Aku boleh cakap iban dengan dia. Tapi aku tak tau kenapa dia tiba-tiba lost contact dengan aku. Aku pun tak cari dia. Jude pula tempat aku buang rasa bosan. Dia baik tapi kuat cemburu.  Aku tak pernah jumpa Donny & Jude.

Jude selalu pujuk aku masuk Islam. Dia cakap nak kahwin dengan aku. Aku cakap ayah aku akan bunuh aku kalau kahwin dengan orang melayu. Dia pula tak mengalah. Masih lagi dengan aku sehingga sekarang. Masa tu, aku tak jumpa dia lagi. Dia selalu chat dan video call dari WhatsApp.

Daler? kami still bercinta. Dia mengalah dan pujuk aku. Aku yang salah, aku pula yang merajuk lebih. Biasa perempuan,kan? Haha

Akhirnya, aku dan Daler putus cinta pada tahun 2013. Masa itu, aku kantoi. Tengah aku dan Daler dating , tiba-tiba ada panggilan masuk. Si Bahenol call. Jadi, terletuslah pergaduhan paling besar. Daler tak pernah marah aku depan-depan. Itu pertama kali. Aku diam seribu bahasa. Aku tak tahu nak cakap apa. Silent is better?

Aku bercinta dengan Bahenol lepas tu. Bahenol... Oii lucu ba nama ni tapi laki yang aku cerita ni memang bahlol. Hahahah. Aku kenal dia di Tagged juga. Bercinta dalam 3 tahun. Dia polis tapi kaki kencing. Shit! Aku kena tipu. Ok, yang ni start dah hidup aku kucar kacir. Karma is coming, bitch!

Dia sebenarnya laki orang! Bapak orang! Masa aku kenal dia, dia memang status laki orang cuma mereka tengah dalam proses nak cerai. Kata Bahenol, isteri dia ada ubat guna-guna supaya Bahenol tinggalkan family dia dan ikut family isteri. Tapi dia cerita dengan aku masa kami jumpa buat pertama kali. Dia sponser  tiket flight. Aku dah sampai KL kot, dalam bilik hotel sambil pandang dia. Nak balik tak tahu. Nak lari.. aku nak pergi mana? Itu pertama kali aku datang KL sorang-sorang. Mestilah aku tak tahu macam mana nak lari.

Dia minta aku cakap dengan mak dia tapi aku tolak. Dia call mak dia sambil loudspeaker. Aku dengar suara mak dia. Hati aku jadi lembut. Jadi, aku beri peluang kepada dia. Setelah lama tak make love, aku jadi kaku. Hahaha. Peraturan yang aku cakap dulu mula goyah. Tak kacau laki orang? Hmmm dia dah nak cerai kot. Masih dikira kacau laki orang ke? Janganlaaaa kecam eh.. lepas berapa bulan, dia officially cerai ngan bekas bini dia.

Dia laki yang baik sepanjang dia bersama dengan aku. Dia selalu pergi Kuching jumpa aku. Tapi... Makin lama perangai dia berubah. Dia selalu kekurangan duit. Aku halang dia jumpa aku selalu. Aku taknak dia terbeban. Sebab aku tahu dia perlu beri duit dengan anak dia. Dia ada anak sorang, anak laki.

Sepanjang aku bercinta dengan dia, aku tak keluar dengan mana-mana laki. Cuma.. Jude & Daler ada chat aku. Daler still layan kalau aku chat dia. Aku dan Daler susah nak move on sampai ke hari ini. Dia still ada kalau aku chat dia. Aku tak tahu kenapa aku kejam dengan Daler . Masa ni, Daler ada gf tapi aku yang tak tahu malu chat dia.

Aku putus dengan Bahenol pada awal tahun 2016. Kenapa? Hmm memang bahlol betul. Dia tipu aku, pujuk aku ambik loan di Aeon. Dia cakap duit dia hilang la. Dia polis kot macam mana boleh hilang duit di bank? Aku ragu-ragu dan aku marah dia. Dia diamkan diri. Dia tak jujur dengan aku. Tapi disebabkan aku rasa kesian, aku pun jadi bahlol setuju ambik loan sebab dia yang akan bayar cuma atas nama aku. Tak guna kau Bahenol!

Sampai sekarang aku masih contact dia tagih hutang setiap bulan. Dari tahun 2016 dia cakap akan bayar penuh tapi sampai tahun 2019, janji tinggal janji. Tapi dia tak pernah skip bayar dengan aku. Huh, berani dia tak bayar? Aku ugut serang family dia kalau dia tak bayar. Huhuhu (sis tak sekejam tu laaaa, acah je)

Sebenarnya, Bahenol laki pertama yang aku cerita dekat ayah aku. Ayah aku excited gila bila tahu aku ada bf. Si Bahenol pula terlebih nak tunjuk diri dia sesuai jadi menantu ayah aku. Dia kerap chat ayah. Sampailah dia sendiri mengaku kami berdua putus. Aku paksa dia cerita ngan ayah aku. Lepas ayah aku tahu hubungan kami berakhir, ayah terus call aku, pujuk aku supaya aku stay calm la , jangan sedih la... Then aku cakap...

"Ayah, aku yang putuskan hubungan kami". Ayah aku diam sekejap.

"oh, baguslah tu. Ingatkan kamu yang diputuskan. Takut pula kamu yang frust. Dahlah, banyak kerja. Goodbye."

Sejak itu , aku trauma nak beritahu siapa bf aku lagi . Aku beritahu pun sebab aku terpaksa. Si Bahenol paksa aku. Dia nak jumpa ayah la. Nak lebih serious la. Hmmm akhirnya kecundang juga kan...

Lepas kami putus awal Jan 2016, Bahenol dapat cinta baru bulan April. Mereka berkahwin dalam tahun yang sama. Laju eh kau Bahenol. Mak dia siap salahkan aku sebab putus dengan Bahenol. Mak dia pun bahlol backup anak. Aku cakap jela ngan mak dia yang  aku takde jodoh ngan so Bahenol. Eh, aku dah takde hati lagi ngan anak kau tu! Buat apa aku nak teruskan hubungan yang penuh 'kencing' Bahenol? Yang penting dia mesti bayar hutang.. huhuhu

Pssstt nak cakap pasal make love ngan Bahenol. Boleh tahan juga dia. Batang dia selalu puaskan aku. Selalu mandi sama. Siap la...memang aku akan lambat turun kerja. Paling best ngan dia sebab kami cipta watak lain-lain masa kami make love . Hahaha. Maksud aku, aku jadi student dia pula cikgu. Kadang dia jadi watak jiran aku la, pernah juga pegang watak abang ipar la, uncle la, jiran la, bf kawan la.. kami dua macam tu dulu sebab nak buat keadaan lebih  menghairahkan. Kadang watak polis dengan penjahat perempuan. Haaaa korang try la ngan pasangan korang hahah aku cadangkan je. Huhuhu

I'm a bitch (Complete)Where stories live. Discover now