Tanácstalanság

249 23 7
                                    

10.

A hideg esti téli levegő megcsapta arcom, ahogy kiléptem a tömeggel túlfűtött házból. Nem tudtam pontosan mit tegyek.. Az egész olyan hirtelen jött.. Így azt terveztem ide kint levegőzök egy kicsit hátha segít. Messzebb mentem ahol nem voltak emberek és leültem egy hókupacra, amit kivételesen nem alvásra használtam. Szeret.. Tényleg szeret.. Egy kölyök.. Még ha feltételezzük, hogy az érzés kölcsönös, akkor is nagy a korkülönbség.. Egyáltalán miért szeretett belém? Én egy csontváz vagyok.. Ő meg ember.. Miért szeretne egy szörnyet?.. Mondjuk őt sose zavarta. Kis kora óta itt van.. De még akkor is..

- S..Sans.. - mondta valaki mögöttem mire megfordultam. Alphys volt az elégé szomorkás arccal. - A.. azt hi.. hiszem b.. beszélnünk k.. kell

- Miért is? - kérdeztem, mert nem értettem mi köze van neki a történtekhez.. mert mi másról akarna beszélni.. Talán egy szérum?..

- Cs.. csak hallgass meg! - förmedt rám haragosan amennyire csak tudott ami elég fura volt tőle így csak meglepet fejjel bólintottam. Visszafordultam várva, hogy mellém üljön, ami meg is történt. Lassan mellém csoszogott és köpenyét oldalvást maga alá tűrve leült. - .. T.. tudod... Frisk t.. tényleg sze.. szeret.

- Tudom..

- É.. és most mihez k.. kezdesz?

- Nem tudom... - mondtam egy sóhaj után.

- ... Sz.. szereted?

- Nem tudom.. Alphys ez nem normális! - tört ki belőlem. - Ő egy gyerek.. Ez.. Meg amúgy is ember én meg szörny!

- És sz.. szerinted érdekli? Sz.. szerinted bárkit is é.. érdekel?

- ...

- Figyelj csak g.. gondold át! Ha sz.. szereted ne t.. tégy az é.. érzés ellen, m.. mert azzal csak több fájdalmat okozol. Csak m.. mond meg neki mit érzel!

- De azt se tudom!.. Nem tudom szeretem-e...

- A.. akkor mond neki, h.. hogy időre van szükséged... Ennyit azé m.. megtehet!

- ... Igazad van! - keltem fel - Megyek és beszélek vele!!... Nincs túl késő?

- J.. jobb mintha végig sírná az estét.

- Oké!.. De messze van.

- Ne m.. most legyél lusta.

- Jó igazad van! - ásítottam - Akkor teleportálok.. Na, szia.

- Sz.. szia s.. sok sik.. - kezdte, de már el is mentem. A lábam a pirosas követ érte és a kék fény elhalványult, ahogy megérkezte Frisk háza elé.

UndertaleWhere stories live. Discover now