Část 3. 1/2 - Nikdo si nezaslouží být na Vánoce sám.

277 24 0
                                    

Tento měsíc se nesl v poklidném tempu. Někdy jsem zašla do práce pomoct růžové obludě a nebo jsem jen lenošila. Párkrát jsem se potkala i se Zaynem u tůně. Je to opravdu milý klučina. Vždycky názorně poslouchá, co mu říkám a on zase na oplátku říká, co dělal on. Podle jeho vyprávění usuzuju, že se špatně nemá. Často  prý cestuje, ale stále nevím, co pořádně dělá. Vždycky se tomuto tématu vyhne a já přijdu na to, proč.

Dneska jsem se rozhodla znovu vyrazit k jezerům. Hodila jsem na sebe tlustější mikinu a vyrazila. Venku už bývá pořádná zima a u vody ještě větší.  Je nějak k třináctému listopadu a já  začínám přemýšlet, co se bude dít na vánoce. Mike odjíždí za jeho nevlastní rodinou, takže tu asi zůstanu sama. 

Už z dálky zpozoruju, že u mého stromu sedí opřený Zayn a sleduje vodu. Zrychlila jsem krok a přisedla si za ním. Když mě zpozoroval, obdaroval mě krásným úsměvem. 

"Ahoj Zaynie" usmála jsem se na něho 

"Ahoj dívko z magickými vlasy" zasměje se

"Teď jsem tak přemýšlela, jaké jsou tvé plány na  vánoce?" zeptala jsem se ho a nejistě si skousla ret.

"Budu se svou rodinou a mými nejlepšími přáteli" 

"Aha" vydechla jsem zklamaně

"Nemáš tu nikoho, že?" podíval se na mě svýma tmavýma očima. Smutně jsem přikývla a zadívala se do dálky.

"Přijedeme" usměje se Zayn a znova mi pohlédne do mých zmatených očí

"Prosím?" zeptám se nejistě

"Stejně nemáme kde s partou jít, myslím, že bysme mohli oslavovat spolu, budou určitě pro!" řekne a dá mi tuku kolem ramen. Přivinu se k němu a nasaji jeho vůni. 

"Děkuju" zamumlám tu do mikiny. Jemně mi přejede rukou po zádech.

"Nemáš za co, nikdo si nezaslouží být na Vánoce sám" odtáhne se

Dny ubíhaly velmi rychle a já se nemohla dočkat, až přijedou kluci. Zayn mi o nich hodně vyprávěl a prý jsou docela dobrá banda. První z nich je prý kudrnatý. Další je prý velmi rozumný a společenský. Pak prý ještě nějaký vtipálek a poslední je prý Ir a blonďák, což mi hned připomnělo Nialla, takže se na něho těším nejvíc.  Jsem docela napjatá a zvědavá, co se z této party vyklube. 

Pohled Nialla.

Je čas Vánoc a já nemám ponětí, kde nás Zayn táhne, čekal jsem, že budu se svou rodinou. Jedeme autem už snad půl hodiny, východním směrem od Londýna, někdy tudy jezdívám za do Cliffe, ale nemyslím si, že by Zayn mířil zrovna tam. Je to docela zapadlá vesnička a jezdívám tam proto, že nás tam nikdo nezná. Dokonce ani samotná Jenn nemá tušení, že jsem samotný Niall Horan.

"Takže, mám pro vás připravené překvapení" řekne natěšeně Zayn.

"Neříkej" protočí otráveně očima Harry

"Sklapni Harolde. Nedávno jsem se seznámil s jednou super holkou. Nemá s kým trávit Vánoce a tak mi připadlo dost smutné ji tam nechat samotnou."

"Jak emocionální" znova se ozve Harry

"Harolde, sklapni, tohle je od tebe pěkné Zayne" pochválí ho Liam.

"Nemá tušení kdo jsme a podle jejího vyprávění má docela těžký život. Rád bych jí pomohl a vy byste mi mohli pomoct kluci, je fakt úžasná holka." 

Zayn se otočí na nás a sleduje naši reakci. Loui, který řídí nic neříká, Liam má na tváři úsměv a Harry se protivně krčí u okna auta. Moje myšlenky se začínají točit k Jenn. Ten popis na ni docela sedí, ale myslím, že by to byla až moc velká náhoda. 

Nahmatám v riflích mobil a dám si sluchátka do uší. Zavřu oči a zaposlouchám se do textu písně. Ze spánku mě probudí zastavení auta. Zmateně se rozhlížím kolem sebe, když se dívám na příjezdovou cestu k hospůdce v Cliffe. 

"Ty vole Zayne" vypustím z úst 

"Co?"

"Tohle nemyslíš vážně, ty znáš Jenn!?"  nechápavě se na Zayna podívám, zatímco vcházíme do dveří hospůdky.

"Jistě, seznámili jsme se na Cliffe pools, ty ji snad taky" Zayn nahodí podobný nechápavý výraz, ale já už ho nevnímám. Všimnu si pohledu červenovlasé dívky, když nás uvidí se Zaynem dohromady a ještě s těma třema za námi. Její oči kmitají mezi náma dvěma.  

Zpátky z pohledu Jenn

"Vy, vy se znáte?" zeptám se  zmateně

"Jo, jsme spolu v kapele" odpoví Zayn

"One Direction kluci?" vykoukne z poza baru Mikey

"Jojo, ty mě znáš?" zeptá se ho Niall

"Já jsem jen nechtěl způsobit nějakou hysterii, moc dobře tohle znám" řekne Mikey

"Proč jste mi to neřekli?" podívám se zoufale na Nialla, který momentálně nenachází vhodných slov.

"My jsme tady taky" odkašle si Harry a sjíždí mě pohledem. Zastaví se u mých ženských vnadů. 

"Nečum Harolde." napomene ho nějaký kluk vzadu a výchovně ho plácne po hlavě.

"Jsem Liam, tohle je Louis, ten drzý Harry a ty dva už očividně znáš. Jsme One Direction, momentálně asi nejznámější boyband" skousne si ret Liam. 

Představím se klukům a posadíme se ke stolu. Pohledem zabloudím k Niallovi a čekám od něho vysvětlení. Pohled mi oplatí, ale jediné, co mu vyjde z úst je, že musí na toaletu. 

"Opravdu nechápu, proč jste mi tohle nemohli říct" zavrtím hlavou a podívám se na Zayna

"Já jsem ti říkal, že dostávám dost pozornosti a proto tady jezdívám, protože tu nikdo není a mám klid" vysvětluje Zayn. "Promiň" dodá a obejme mě kolem ramen. Mezi tím se Niall vrátí ze záchodu a tiše se posadí.

"Proč Ire?" zeptám se a dívám se mu upřeně do očí. Až teď jsem si všimla té úžasné modré barvy.

"Ire?" zeptá se Louis a zasměje se

"Je snad Ir ne?" 

"Jo v pohodě" zasměje se Loui a dál už se nezapojuje.

"Tak?" skenuju toho malého Irského skřeta pohledem

"Dobře" povzdechne si. "Nechtěl jsem, aby si věděla, kdo jsem. Nechci, aby mě měli všichni rádi jen proto, že jsem slavný. Chci si žít normální život!" zvýší Niall hlas. Všichni se na něho vyděšeně podívají.  

"Nialle, mě je jedno, jestli máš na kontě miliony a nebo kolik máš pozornosti, proboha, jsem taky člověk a ty taky, myslíš si, že bych tě snad měla ráda jen kvůli popularitě?" 

Niall mlčí. Vymaním se z pod ruky Zayna a pohladím Nialla po ruce.

"Taková nejsem, si úžasný i bez toho, abych tohle věděla" snažím se ho povzbudit, ale nic nepomáhá. Stále sedí a dívá se do stolu. Ostatní jen přihlížejí a nechápavě se po sobě dívají.

"Ire můj, noták" poposednu si k němu a obejmu ho.

"Jsem Niall" zavrčí a na tváři se mu objeví smích. Začnu se smát s ním. Na líco mu dám malou pusu a sednu si zpátky na místo.

"No jedna věc vyřešena!" řekne spokojeně Liam a objedná si u Mikeho nějaký koktejl. 

 

Far Away (FF One Direction ft. 5SOS) POZASTAVENO Where stories live. Discover now