Minden kezdet nehéz

9.1K 493 48
                                    

Segítség kérően néztem Tilóra aki ugyan úgy nézett rám.

-Jaj istenem! Legalább nézzetek úgy mintha tudnátok mit akarok!-Kérlelt Franz.

-Engem?-Viccelődtem vele. Tiló ezen elvigyorodott Franz meg vacillált a dühös és a "még próbálkozz az oltogatásokkal" fej között. Végül elismerően bólintott de utána komoly fejet vágott.

-Ebben van igazság, de te most várhatsz.-Kacsintott.-Addig is. Kell egy tervet kovácsolnunk. A következő a felállás:Tiló kidolgozza a tervet pontosan, én meg felkészítem Rojt hogy ne csak a terhünk legyen.

-Mondtam hogy ne hívj Rojnak!-Morogtam rá. Tiló bólogatott csak nem tudom hogy nekem adott igazat, vagy csak Franz tervével ért egyet. Vagy mindkettő.

-Ez mind szép és jó. Viszont ahhoz hogy neki tudjak állni, rá kéne jönni, hogy hol tartják fogva apát.-Vakarta meg tarkóját Tiló.

-Hát igen... valahol el kell kezdeni.-Vakarta meg Franz is a tarkóját.

-Ezt majd akkor mondogasd magadnak mikor engem "edzetsz".-Figyelmeztettem. Tiló sóhajtott egyet, és felállt a székről amin ült, és elindult a pincelejáró felé.

-Majd kitalálom. Asszem van még lenn papír ceruza és toll. Viszont egy pontos tervhez rengeteg kell, és még egy vonalzó is jól jönne.-Kezdte el sorolni a kellő dolgokat Tiló.-Kéne felszerelés mindhármunknak minimális szinten, és keresni kellene egy távolabbi helyet a palotától. A mágiám nem tart örökké, és egy idő után fel fog nekik tűnni hogy valaki lopkodja a dolgokat. Lehet hogy kellene keresnünk egy lázadó szervet akik segítenének.-Mondta, mondta, mondta és csak mondta.

-Stop! Erről szó sem lehet! Tudod mi történt anno 1897-ben! Nem kockáztatunk!-Szögezte le Franz. Az volt a titok, hogy ők tudják, én viszont nem.

-Miért mi volt 1897-ben?-Fordultam Tiló felé.

-Elfoglalták az országot, a király örököse segítséget keresett, amit egy lázadozó csoportban talált meg. Csakhogy ez a csoport szépen hátbaszúrta. A mai világban meg... inkább ne is beszéljünk róla.-Világosított fel Tiló.

-Sir Doranta Agustus Sivada Naka Jor [Sőr Doránta Agusztus Sivada Naka Jór] Herceg kiképző terme!-Kiáltott fel Franz.

-Mi van vele?-Értetlenkedett Tiló.

-Oda mehetnénk! Le van zárva. Ott senki sem keresne!-Világosított fel minket Franz.

-Azért van lezárva mert veszélyes.-Franz Tiló mondatára kacéran elvigyorodott.

-A veszélyes a 6. nevem!-Közölte a frissen sütött hírt. Tiló szem forgatva ment le a lépcsőn, együtt hagyva Franzcal. Lopva ránéztem, ő meg csak vigyorgott. Oda jött hozzám és avval a minimum 90 kilójával rá ült a combomra!-Jobb a valaga?-Kérdezte komolyan, de a valagad szó hallatán majdnem elnevettem magam.

-Igen jobb...-Válaszoltam végül.

-Szeretnéd hogy tanítsalak?-Államat felemelt hogy szemembe nézhessen. Rögtön másra gondoltam mint amire célzott, de leesett hogy nem itt esne nekem.

-Lehet.-Vágtam hozzá.

-Nya... Ne legyél gonosz!-Bokszolt a vállamba finoman.

-Igen. Taníts!-Egyeztem bele és elvigyorodott.

-Remélem később másra is megtaníthatlak.-Puszilt homlokon és vigyorodott el perverzen. Tiló feljött a pincéből egy kartondobozzal.

-Ez minden ami lenn volt.-Közölte és ledobta a földre a dobozt.-Papírok, ceruzák, radírok, vonalzók,hegyezők... Minden mi nekem létfontosságú. Mondom az eddigi tervet! Mivel jobb helyet nem találtam ki, így elmegyünk a Sir Doranta Herceg kiképző termébe, ma reggel pirkadatkor. Addig is: a királyi szertárból, kelleni fognak felszerelések, a konyhából élelem/ital nem feltűnő mennyiségben. E mellett nekem szükségem lesz néhány könyvre a könyvtárból. Mivel Rojara nem tud ezekben segíteni, neki mást terveztem.-Rám nézett.-Sajnálóm de neked marad a piszkos munka. Elviszlek a kiképző terembe, ami már lepukkant. A te feladatod lesz megtisztítani egy felületet és valami ágy félét összeeszkábálni.-Össze ütötte tenyereit.-Van kérdés?-Franz feltette a kezét.

2 HercegWhere stories live. Discover now