3.1

427 40 0
                                    

To κτήριο μπροστά της είχε υπάρξει κάποτε άσπρο, αλλά τώρα γκράφιτι αγκάλιαζαν τα δυο πρώτα μέτρα από το πάτωμα προς τα πάνω, και πάνω από αυτό, εκατοντάδες ρωγμές ήταν ενσωματωμένες βαθιά μέσα στην πρόσοψη του κτηρίου. Δεν υπήρχαν παράθυρα στο ισόγειο, μόνο μια πόρτα για το γκαράζ και μια παλιά ξύλινη πόρτα με σκουριασμένους μεντεσέδες. 

Η Αδελαΐδα κοίταξε κάτω στο τσαλακωμένο σημείωμα στο χέρι της, και μετά στην διεύθυνση που ήταν γραμμένη στο κτήριο. Ήταν πανομοιότυπες. 

Για μια στιγμή, έμεινε ακίνητη, ο μόνος ήχος που έφτανε στα αφτιά της ήταν ο ήχος των ροδών του ποδηλάτου της που ακόμα γύριζαν. Ήταν πεσμένο στο πάτωμα, είχε βρεθεί εκεί από την ανυπομονησία της να βρει το σωστό μέρος. Και τώρα το είχε βρει. 

Πήρε μια τρεμάμενη ανάσα και χτύπησε την πόρτα, ο ήχος την γροθιάς της ενάντια στο ξύλο κουδούνιζε στο ήσυχο δρομάκι. Έξυσε το γόνατό της από την αγωνία, αλλά επειδή οι πληγές είχαν επουλωθεί, δεν έτρεχε αίμα κάτω από τα νύχια της, και βρέθηκε να ξύνει παλιά σημάδια. 

Χτύπησε ξανά, καταπίνοντας τον κόμπο στον λαιμό της. Για λίγη ώρα, κανείς δεν ήρθε να της ανοίξει, αλλά μόλις ήταν έτοιμη να χτυπήσει τρίτη φορά, η πόρτα άνοιξε, οι σκουριασμένοι μεντεσέδες ούρλιαξαν από τον κόπο τους, λες και δεν είχαν ανοιχτεί εδώ και χρόνια. Εκεί ήταν. Στεκόταν πανύψηλος, με λευκό μπλουζάκι και μαύρο  κολλητό τζιν. Τα μαλλιά του ήταν ανακατεμένα, και το μπλουζάκι του ήταν πιτσιλισμένο με μπογιά, αλλά ένα χαμόγελο έλαμπε στο πρόσωπό του και τα μάτια του γυάλιζαν σαν τα αστέρια. 

"Περίεργο που σε συναντώ εδώ," είπε και έγειρε ενάντια στην πόρτα. 

"Ναι, είναι λες και κάποιος μου άφησε ένα μυστηριώδες σημείωμα που μου έλεγε να έρθω εδώ," είπε η Αδελαΐδα και γέλασε. 

"Αναρωτιέμαι πού βρήκε την έμπνευση να κάνει κάτι τέτοιο," σήκωσε τα φρύδια του και της χαμογέλασε. Και ξαφνικά δεν μπορούσε να κρατηθεί μακριά της άλλο, οπότε τύλιξε τα χέρια του γύρω της τόσο σφιχτά που της έκοψε την αναπνοή. "Χαίρομαι που ήρθες."

"Με ξέρεις, δεν μπορώ να αντισταθώ σε μια περιπέτεια," ψιθύρισε στο αφτί του, και τον αγκάλιασε κι αυτή. 

"Οπότε, πού είμαστε;" τον ρώτησε μόλις την άφησε από τα χέρια του. 

"Έλα μέσα και δες μόνη σου," είπε εκείνος και έκανε στην άκρη, προσκαλώντας την μέσα. 

Daddy Issues ||h.s.(Ελληνική Μετάφραση)Where stories live. Discover now