1.8

803 65 4
                                    

Μόλις πάτησε το πόδι του στην κουζίνα, το φως του ήλιου έμπαινε από τις σχισμές των παραθύρων μέσα στα μάτια του. Για ένα δευτερόλεπτο, ήταν εντελώς τυφλωμένος, ανίκανος να δει τίποτα άλλο εκτός του εκτυφλωτικού φωτός. Μπορούσε να ακούσει φωνές, ή μάλλον μία συγκεκριμένη φωνή. Η Αμπιγκέιλ ήταν στο τηλέφωνο, και η αυστηρή, επιχειρηματική φωνή της γέμιζε τη κουζίνα, κάνοντάς τον να θέλει να πάει πάνω στο κρεβάτι ξανά. Αλλά μετά το εκτυφλωτικό φως εξαφανίστηκε. 

Μπλε τελείες χόρευαν στα μάτια του για λίγα δευτερόλεπτα, πριν μπορέσει να δει την Αμπιγκέιλ να τρέχει πάνω κάτω στη κουζίνα, μισό σάντουιτς στο ένα της χέρι και ένα φλιτζάνι καφέ στο άλλο, το τηλέφωνο πιασμένο ανάμεσα στο αφτί και τον ώμο της, και ο ήχος της φωνής της τον έκανε για άλλη μια φορά να θέλει να πάει πάνω να κοιμηθεί. Αλλά μετά είδε την Αδελαΐδα, για πρώτη φορά μετά από κείνο το βράδυ. 

Καθόταν στη μέση της κουζίνας, ένα βάζο φυστικοβούτυρο στο χέρι της και ένα κουτάλι στο στόμα της. Τα μαλλιά της έλαμπαν σαν φωτοστέφανο γύρω από το κεφάλι της, και συνειδητοποίησε πως εκείνη είχε μπει μπροστά στον ήλιο, κρύβοντας το εκτυφλωτικό του φως. 

Ένα ύπουλο πλατύ χαμόγελο ήταν απλωμένο στο πρόσωπό της καθώς καθάριζε με το στόμα της το κουτάλι. Στην αρχή, δεν καταλάβαινε τι ήταν τόσο αστείο, αλλά μετά το συνειδητοποίησε. Αυτή ήταν ακριβώς η ίδια κατάσταση όταν γνωρίστηκαν, εκτός από τη Αμπιγκέιλ και το γεγονός πως ήταν εντελώς ντυμένος αυτή τη φορά. 

Της χαμογέλασε κι εκείνος, και ένιωσε πως τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει τελικά. 

"Χάρι, αγάπη μου, ξύπνησες!" η φωνή της Αμπιγκέιλ έκοψε το δωμάτιο, σταματώντας την οπτική επικοινωνία που είχε ο Χάρι με την Αδελαΐδα. Είχε αφήσει το τηλέφωνό της, και τον πλησίασε και τον φίλησε στο μάγουλο. Μύριζε καφέ και βανίλια, και για άλλη μια φορά ένιωσε το ίδιο τρέμουλο στο στήθος του, εκείνο που είχε μπερδέψει με αγάπη πολύ πιο πριν. Τώρα ήξερε πως δεν ήταν. 

"Έχω ένα κάρο συνέδρια σήμερα, και δεν έχω καθόλου χρόνο να αφήσω την Αδελαΐδα σχολείο, νομίζεις πως θα μπορούσες να γίνεις ένας άγγελος και να την πας εσύ;" ρώτησε, χαϊδεύοντας το χέρι του πάνω κάτω μέχρι που ένιωσε ανατριχίλες να ανεβαίνουν στο δέρμα του. Εκείνη χαμογέλασε, νομίζοντας πως ξέροντας τι τις προκαλούσε, αλλά ο Χάρι θα μπορούσε να τη βεβαιώσει, αν ήξερε την αληθινή αιτία τους δεν θα ήταν τόσο χαρούμενη. "Ναι, φυσικά." απάντησε, και η Αμπιγκέιλ σηκώθηκε και ψιθύρισε στο αφτί του. "Σε ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ, μπορείς να πάρεις την επιβράβευσή σου απόψε." τα λόγια της έκαναν ερειστικότητα να ανέβει στον λαιμό του, και την έσπρωξε μαλακά μακριά του. "Ανυπομονώ," ψιθύρισε, και ένιωσε τον εαυτό του να κατεβαίνει κι άλλο στη κατρακύλα της απελπισίας, πιάνοντας στάχυα που δεν ήταν εκεί. 

Daddy Issues ||h.s.(Ελληνική Μετάφραση)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant