3.5

362 28 6
                                    

Hello hello! αυτό ήταν ένα αρκετά δύσκολο κεφάλαιο για να μεταφραστεί, αλλά πιστεύω πως άξιζε τον κόπο. Είναι πολύ ενδιαφέροντα τα συμβάντα που λαμβάνουν χώρα, αλλά και η ιδέα που προσπαθεί να περάσει η συγγραφέας. enjoy, 

all the love,M


To σκούξιμο της βαριάς μεταλλικής καγκελόπορτας την χαιρέτησε καθώς περπάτησε στο σχολείο, ο ήχος κουδούνισε στα αφτιά της όπως έκανε κάθε πρωί, αλλά αυτή την φορά ήχησε στο κεφάλι της, παίζοντας ξανά και ξανά, μπλοκάροντας όλους τους άλλους ήχους. Οι φωνές των ανθρώπων έλιωσαν σε μια κακοφωνία ήχων, και τα χρώματα των ρούχων τους στριφογύρισαν μαζί σαν καλειδοσκόπιο. Παρατήρησε τον χώρο γύρω της, τα πόδια της την κουβαλούσαν μπροστά ενστικτωδώς, ίσα που έλαβε στο νου της τον υποκατάστατο καθηγητή στο θρανίο της. 

Η φωνή του υποκατάστατου καθηγητή ήταν απλώς ένας ήχος στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, τα ονόματα που φώναζε περνούσαν πάνω από το κεφάλι της και το μόνο που μπορούσε να δει ήταν οι κόκκινες, οι μπλε και οι κίτρινες γραμμές μπροστά της, και το γυαλιστερό μπλε μελάνι της τελειωμένης λίστας. Αυτά μέχρι που ο ήχος ενός ονόματος πετάχτηκε στην τάξη, αναπηδώντας από τοίχο σε τοίχο σαν μπαλάκι, και έγινε καπνός μόλις έπεσε στο πάτωμα. Ήταν ένα όνομα που κανείς δεν είχε πει για χρόνια, ένα όνομα που κανείς δεν είχε ακούσει για πολύ καιρό. 

"Φράνκο Μπέργκαντι." ο καθηγητής επανέλαβε το όνομα, και πάλι κανείς δεν απάντησε. Έμοιαζε λες και δεν υπήρχε αέρας στο δωμάτιο, κανένας μαθητής δεν τολμούσε να αναπνεύσει. Πνιγόντουσαν στην ησυχία, τα πνευμόνια τους ούρλιαζαν για αέρα, μέχρι που μια τρεμάμενη φωνή σηκώθηκε πάνω από την εκκωφαντική ησυχία. 

"Είναι Λία Μπέργκαντι τώρα." τα χέρια της Λία έτρεμαν, οι ώμοι της σκληροί καθώς ήσυχα διόρθωσε τον καθηγητή. 

"Τότε γιατί λέει Φράνκο στη λίστα;" είπε, βγάζοντας τα γυαλιά του. Τα γκρίζα μάτια του συνάντησαν αυτά της Λία, εγκλωβίζοντάς την. 

"Το όνομά μου δεν έχει αλλάξει επίσημα ακόμα, οπότε το σχολείο ακόμα το καταγράφει όπως ήταν όταν γράφτηκα. Αλλά θα το εκτιμούσα αν με φωνάζατε Λία."η Λία είπε, τα μάγουλά της έγιναν κόκκινα και τα μάτια της άρχισαν να γυαλίζουν με νερό. 

"Αλλά οι γονείς σου σε έβγαλαν Φράνκο, σωστά;" ο καθηγητής είπε, γέρνοντας πάνω στο γραφείο. 

"Ναι αλλά δεν είμαι αυτός πλέον, ποτέ δεν ήμουν." η φωνή της ίσα που ακουγόταν, και οι κόκκινες, μπλε και κίτρινες γραμμές εξαφανίστηκαν από το μυαλό της Αδελαΐδας καθώς παρακολουθούσε την κολλητή της να δαγκώνει αγχωτικά το χείλος της. 

Daddy Issues ||h.s.(Ελληνική Μετάφραση)Where stories live. Discover now