Február 2.-5. Hétfő-Csütörtök

4.9K 137 11
                                    

Hiába zajlott le múlt héten a farsang,hétfő reggel még mindig mindenki arról beszélt. Élményeket osztottak meg egymással,mint például,hogy ki kivel táncolt. Én mélyen hallgattam az Edinával való táncomról. Úgy voltam vele,hogy aki ott volt az úgyis látta. Arról nem is beszélve,hogy nem tartottam valami kellemes élménynek,és reménykedtem,hogy senki nem is hozza fel ezt a témát.Szerencsémre másik két farsangi történet volt a topon. Az egyik senkinek nem volt újdonság,ugyanis az Virág nyertes jelmezéről szólt. Szinte mindenki nagyon ötletesnek tartotta,és a többség elismerte,hogy joggal nyerte meg a jelmezversenyt. A másik téma ennél sokkal viccesebb volt. Ricsi mesélte el nekem és Zsoltinak még a suli előtt. A sztori röviden annyi,hogy egy 12/b-s srác,név szerint Zoli,elvesztett egy fogadást és piros sortban,egy piros dzseki alatt félmeztelenül,bójával a kezében akart jönni a farsangra,de Máday még az aulában elkapta és hazazavarta. Ezek szerint Zoli David Hasselhoff-ként akart virítani. Éppen ezen röhögtünk,mikor megérkeztek Reniék. Nekik már közösen meséltük el,mire Reni elnevette magát,viszont vele ellentétben Virág álmosan visszakérdezett,és szemmel láthatóan semmit nem fogott fel az előbb elhangzottakból. Ricsi újra elmesélte neki. Épp hogy befejezte,mikor megérkezett Dave is. Még ki se szállt az apja kocsijából,de már arról érdeklődött,hogy mi történt.Tipikus. Bele is halna,ha valamiről nem tudna. Ricsi belekezdett negyedjére is a sztoriba,én meg közben elkértem Renitől a kémiaházit. Sajnos mostanában nem valami sok kommunikáció van közöttünk.Dupla angollal kezdtünk. Még óra előtt lemásoltam a kémiát,és azonnal visszavittem Reninek,aki már a helyén ült a nyelvi előadóban.

-Kösz,Reni-dobtam le a füzetét az asztalra.

-Nincs mit-mondta,miközben eltette a táskájába.Kicsit furának tartottam,mert kissé indulatosnak tűnt a válasza. Vajon rám haragszik,amiért elkértem a háziját? Vagy más történt? Sajnos a kérdéseimre később sem kaptam választ,de a sors mellém állt,és még ott angol órán viszonozhattam a szívességét,mert az óra kezdete után pár perccel Mr. O'Realy egy „Miss Rentai" felszólítással felelésre állítatta fel Renit. A felelés abból állt volna,hogy tíz szólt kellett volna elmondania angolul,de Reni szótlanul állt. Nem hagyhattam,hogy rossz jegyet kapjon,és mivel még Neményi nem tisztelt meg minket a jelenlétével,gondoltam itt az ideje,hogy Reni végre csak rám figyeljen. Gyorsan leírtam egy cetlire a szavakat,és jeleztem Virágnak. Észrevétlenül átcsúsztattam a kezébe a megoldásokat,közben a szememmel jeleztem neki,hogy adja oda Reninek. Ügyesen csinálta. A tanár,aki ezidáig türelmesen várta a válaszokat,észre se vette,hogy Virág Reni elé tolta a papírfecnit. Reni ránézett a válaszokra,először bizonytalanul majd egyre bátrabban kezdte el sorolni a feltüntetett szavakat. Végül a feleletére a tanár beírta neki az ötöst.Jó kedvem lett többek között azért,mert én segítettem hozzá egy jó jegyhez,de inkább azért,mert nagyon nehezen bírtam ki,hogy a felelet alatt el ne nevessen magam Reni rossz kiejtésén.Egyértelmű,hogy a francia nyelv az erőssége,mert még az angol szavakat is úgy ejti,mintha francia lenne. Persze ezt nem is hagyhattam ki,amikor hátrafordult,hogy megköszönje a segítséget.

-Rémes a kiejtésed-mondtam neki,miközben visszafojtottam a mosolyomat. Remélem nem azt szűri le belőle,hogy bunkózni akarok.

-Hogy érted?-kérdezte zavartan.

-Hát,csak rémes. Nagyon franciásan beszélsz angolul,ami rémesen hangzik-magyaráztam neki,hogy mire kell figyelnie.

-De még csak most kezdtem angolul tanulni-mentegetőzött annyira édesen,hogy nem bírtam tovább és elnevettem magam. Nem akartam tovább szekálni,ezért bedugtam a fülembe a fülhallgatót.

Pár perccel később Neményi is betalált a suliba.Leült Reni mellé majd elővette a könyvét és óra végéig olvasott.

Csengetés előtt arra eszmélt fel mindenki,hogy Virág felkiáltott,hogy „Kész!". Az egész osztály és a tanár is kíváncsian néztük,hátha kiderül,hogy miért is kiáltott fel. Végül kiderült,hogy a suliújság rejtvényét fejtette egész órán,és mikor elkészült,büszkén mutogatta mindenkinek.Eltudom képzelni,hogy Mr. O'Realy mennyire örülhetett neki,hogy az óráján rejtvényt fejtenek.

SZJG-Együtt Cortez szemévelWhere stories live. Discover now