Január 21.-23. Szerda-Péntek

6.6K 177 14
                                    

A hét további napjai gyorsan teltek,de azért történtek említésre valók.

Szerda reggel Ricsi elkérte Renitől a kémiaházit,mert ő nem engedheti meg magának azt,hogy nem készíti el,ha már a tanár zseninek gondolja őt,és persze ezt Ricsi ki is használja. Persze akkor már mi is kihasználjuk a helyzetet és mindannyian lemásoljuk.Sajnos a lányok nem maradtak ott velünk,hanem bementek a suliba.

Ma megkezdődött a szavazás a farsang témájára.Amelyikre többen szavaznak az nyer és abban a témakörben kell beöltözni a bulira. A felsőbb éves fiúk mesélték,hogy a lányok évek óta reneszánsz farsangot akarnak,de mivel mindig is több fiú járt a suliba,ez az ötlet évről évre bukásra van ítélve. Remélhetőleg ez addig nem is fog változni míg ide járok. Nincs az a pénz,hogy harisnyában flangáljak. Abban az évben inkább beteget jelentenék. Idén a szokásos reneszánsz és a sorozatok témája között lehetett választani. Szerintem nem kérdés,hogy a sorozatok fog nyerni,főleg,hogy az egész suli sorozatlázban ég. Lehetetlen volt nem felfigyelni a szavazásra,mert bármerre néztem plakátok hirdették,sőt ha ez nem lenne elég,még arról is gondoskodtak,hogy a folyosón lévő összes szekrénybe tegyenek szavazólapot.

Kémia előtt Virággal sietősen másoltuk a leckét Reni füzetéből,így is pont csengetésre végeztünk. Virág gyorsan hátravitte Reninek,pár másodperccel később már csapódott is a labor ajtaja,és Gondos tanárnő már meg is jelent a teremben. Azonnal megakadt a szeme Ricsin.

-Richárd,szeretnéd megoldani a táblánál a házifeladatot?-kérdezte tőle nyájasan. Most már egyértelmű,hogy ő a kedvence,pedig ha tudná,hogy Ricsi még a vegyjeleket se ismeri... Még az se tűnt fel neki,hogy közben Ricsi a fingerboardjával játszik.

-Hogyne-állt fel Ricsi és a füzetével együtt kivonult a táblához. Miután végzett,Gondos lelkesen tapsikolva dicsérte meg,majd beírt neki egy újabb ötöst. Az osztály nagyobb része Kingával az élen hangos nemtetszését fejezte ki,de elég volt a tanár gyilkos tekintete és mindenki elhallgatott. Hátrafordulva ránéztem Ricsire,aki vigyorgott mint a tejbetök. Mellette Reni visszafojtott mosollyal ült,majd jegyzetelni kezdett.

Tesin szokás szerint fociztunk,a lányok pedig teremköröket futottak. Mikor csak tehettem oda-oda pillantottam Reniék fele. Nagyon mulatságos nézni ahogy Virággal szenvednek futás közben. Már egy kör után a halálukon vannak.

Az öltözőben Ricsi azzal ugratott,hogy Dina akkora vigyorral figyelt engem,hogy szerinte délután már az esküvőnket fogja tervezni. Közöltem vele,hogy engem egy cseppet sem érdekel a lány,és ezt ő tudhatná a legjobban. Ricsi mindent tud az érzéseimről,mégis feszegeti a határokat.

Csütörtökön egyértelműen a rajz óra volt a nap csúcspontja.Persze megint Reni jóvoltából.

Vladár az óra elején közölte,hogy párban fogunk dolgozni. Ez azt jelentette,hogy névsor szerint vagyunk beosztva. Én Virággal,Ricsi pedig Renivel. Reni kétségbeesetten fordult Ricsi fele,mire én alig bírtam ki,hogy el ne nevessem magam. Velem ellentétben viszont Ricsi nem bírta ki,és nagyon jól szórakozott Reni fején. Miután mindenki elhelyezkedett a párjával a tanár elmondta az aznapi feladatot. Egymás kezét kellett lerajzolnunk különböző helyzetekben. Vagyis a tanár szavaival élve kézmozdulatokat. Virág úgy döntött,hogy ő a fekete-pink bolyhos végű tollát fogja fogni. Nem tűnt bonyolultnak a felvett póz.Reméltem,hogy Reni ki fog tudni hozni valami értékelhetőt,de sajnos nem láttam ennek sok esélyét. Mindenki a maga stílusát adta bele a kéztartásába.Reni egy könyvet tartott kinyitva,Dave úgy tett mintha a mobilját nyomkodta volna,Zsolti pedig egy metálvillát mutatott Neményi fele. Én a helyében csak a középső ujjamat nyújtottam volna ki neki. Azt hiszem azzal egyértelműen jeleztem volna felé a véleményemet róla.

Óra vége előtt kb. 10 perccel szólt a tanár,hogy most már lassan fejezzük be és vigyük ki.Szinte még be se fejezte,de már Kinga felpattant és elkezdte összeszedni a rajzokat. Aztán egyszer csak Ricsi röhögésére figyeltem fel. Már előre aggódtam Reni rajza miatt.

Vladár egymás után osztályozta le a alkotásainkat.Majdnem mindenki ötöst kapott,aki nem az is legalább négyest,aztán elakadt és felnézett. Nem kérdezett senki semmit,mert tisztában volt vele mindenki,hogy kinek a rajza következik.

-Miért nem lepődöm meg?-kérdezte a tanár,majd felnézett a plafonra. Mindannyian Renire néztünk,és már nagyon kíváncsi voltam,hogy ezúttal mivel húzta ki a gyufát.

-Az osztályfőnöke,az irodalomtanára,a szülei,de még az osztálytársai is esedeznek félév előtt,hogy megadjam a kettest,ami csakis a jóindulatomon múlt! És mit tesz az első rajzórán,amíg a többiek a feladatot végzik? Olvas. És mit ad be óra végén? Ezt!-mutatta fel a rajzot. Mindenki felnevetett a rajz láttán,mert úgy látszik,hogy annyira belemerült az olvasásba,hogy csak annyira maradt ideje,hogy gyorsan körberajzolja Ricsi tenyerét. Persze még ez se sikerült jól,mert néhány helyen olyan volt mintha Ricsinek kinövései lennének.

Reni azzal kezdett érvelni,hogy nem maradt ideje,de még a mondatot se tudta befejezni,mert Vladár egy határozott kézmozdulattal megállította őt. Természetesen nem fogadta el a magyarázatot és még azt is a fejéhez vágta,hogy gúnyt űz a tantárgyából.Persze ezt a feltételezést Reni rögtön tagadta,de Vladár ezt már meg se hallotta és ráírt a rajzra egy hatalmas egyest. Pont Ricsi tenyerének közepébe. Nagyon megsajnáltam Renit mikor lehajtott fejjel kiment a rajzáért,de esélyem se volt őt megvigasztalni,mert a kicsengetés után Virág és Neményi azonnal mellette teremtek.

Rajz után dupla matekunk következett. Úgy láttam,hogy Reninek sikerült megnyugodnia. Reménykedtem,hogy Virág volt rá ilyen hatással és nem a tapló haverja.

Gazdag tanárnő egyből elvette a jókedvünket mikor bejelentette,hogy az első órán röpdolgozatot írat velünk. Nagyon sok egyes lett,az enyém is csak azért lett kettes,mert Reni felemelte nekem a saját lapját,így az első feladatot letudtam másolni.

Pénteken az egyetlen lényeges dolog az volt,hogy az ebédszünetben összesítették a szavazatokat és nem meglepő módon idén is érdeklődés hiánya miatt elmarad a reneszánsz. Tehát győzött a sorozatok téma.Vagyis mindenkinek tévésorozat-karakternek kell beöltöznie. Miután ezt a rádiósok bejelentették,az összes fiú fütyülni és tapsolni kezdett,a lányokat viszont nem dobta fel ez a hír. Ezek után a rádiósok elindították a Jóbarátok főcímzenéjét. Leginkább Kinga volt az aki a legjobban hőbörgött.Miután kivágta az udvarra vezető ajtót és az a-s lányokkal együtt kicsörtetett,felénk fordulva idegesen kérdezte,hogy mi ez a baromság.Persze Zsolti azonnal húzni kezdte Kinga agyát azzal,hogy hangosan kérdezte tőlünk,hogy Kinga vajon melyik sorozatszereplő lehetne. Egy tizenegyedikes srác azonnal lereagálta azzal,hogy ő szívesen megnézné Xenaként. Persze erre mindenki elröhögte magát.Kinga tényleg tökéletes lenne ebben a karakterben,mert azt még én is elismerem,hogy egy dekoratív lányról beszélünk,aki igazán harcos típus. Persze Kinga ekkor már még jobban felhúzta magát,és megfenyegetett minket,hogy jövőre úgyis a reneszánsz fog győzni.Zsolti emlékeztette,hogy akkor is több fiú lesz és,hogy ne is álmodjon róla,hogy ez meg fog valósulni. Persze Kinga terve az,hogy megpróbál fiúkat a saját oldalára állítani,de amíg csak olyanoknál van sikere,mint Jacques,addig nem kell izgulnunk. Szegény srác azt se tudta,hogy miről van szó,amikor Kinga kitöltette vele a szavazólapot.De ez az egész eszmecsere engem már rég hidegen hagyott,mert a gondolataim már ott szárnyaltak,hogy vajon Renit milyen jelmezben fogom látni.



SZJG-Együtt Cortez szemévelWhere stories live. Discover now