Január 19. Hétfő

13.4K 286 21
                                    

A nagyszüleim nem voltak elájulva a félévimtől,de annak nagyon örültek,hogy legalább nem buktam. Egész hétvégén azt ecsetelték,hogy mennyivel többre vihetném,ha nem lennék a tanulásban ennyire lusta. Azon nem lepődtek meg,hogy a nyelvekből,infóból és rajzból ötös lettem,mert tisztában vannak vele,hogy könnyen tanulok nyelvet,használok számítógépet így az infón se tudnak nagyon újat mondani,a rajzról meg az a véleményük,hogy rajzolni mindenki tud. Na igen!!!Ők még nem láttak egy rajzot sem Renitől. Rögtön megváltozna a véleményük. Az emberek rajztudományát külön kategóriába lehetne sorolni,de mindenféle gonoszkodás nélkül állíthatom,hogy Reni rajzai egy kategóriába se férnek bele.

A második félév első napjára rögtön egy szülői értekezletet szúrtak be. Én mondtam a nagyinak,hogy semmi érdekeset nem fog Haller mondani,ezért akár felesleges is elmennie,de ő erről hallani se akart. Nem túlzásként mondom,de tuti az elsők között érkezett.

Mikor késő délután a nagyi hazaérkezett lehívott a nappaliba,hogy beszámolhasson a történtekről.

Szokásához híven az ofő lelkes volt. Minden diákról mondott egy pár szót. Persze a nagyi szinte szóról-szóra megjegyezte azt is amit Reniről mondott. Haller csak jókat mondott róla,meg,hogy ő lett a harmadik legjobb az évfolyamban. Kár,hogy lehúzta az átlagát a rajzjegye. De legfőképp a tanulmányi verseny első helyezéséről beszélt. Ellenben nálam szinte ugyanazt mondta el amit már végig hallgattam a nagyiéktól az elmúlt hétvégén. Végül az ofő rátért a következő félév programjaira. Többek között szó esett a farsangról,iskolai hetekről,osztálykirándulásról,versenynapokról stb.

Az élménybeszámoló után jobbnak láttam visszavonulni a szobámba és azonnal feljelentkeztem az msn-re. Nem lepődtem meg,hogy az összes osztálytársam online volt. Többen rám írtak,hogy elmeséljék,hogy Haller mi mindent árult el róluk a szüleiknek. Sajnos Reni nem volt köztük,pedig vele szívesen beszélgettem volna. Miután végig hallgattam Dave beszámolóját egy mobiltelefonról,megnéztem Zsolti videóját a dobszólójáról,majd Ricsi küldött nekem gördeszkás videókat. Ezeket alaposan kielemeztük,miközben én végig Reni nevét szuggeráltam. Már majdnem 1 órája vártam,hogy rám írjon,mikor ráeszméltem,hogy bizony azt hiába várom. De nem nyugodtam bele,így végül én írtam rá,de nem akartam megkönnyíteni a helyzetét így egy angol szlenget írtam,amit magyarul kábé úgy fordíthatnánk,hogy „Mi az ábra?". Nem tagadom,nagyon élvezem,hogy olyan béna angolból.Viszont az üzenetem elküldése után fura dolog történt. Elolvasta,majd válasz nélkül kilépett az msn-ről. Vajon mi történhetett? Ugye nem haragszik rám? Gyorsan átpörgettem az agyamban az elmúlt napok történéseit,de semmi nem jutott eszembe amiért haragudhatna,hacsak Neményi be nem kavart valami hazugsággal. Maradjon köztünk,de ezen se lepődnék meg. Lehet,hogy én szúrtam el azzal,hogy angolul írtam neki? Lehet,hogy most ez úgy jött le neki,hogy én gúnyolódok az angoltudásán? Pedig eszem ágában se volt.Vártam még legalább fél órát,hátha Reni újra belép,de már nem tette. Végül én is kijelentkeztem,és inkább éjfélig néztem egy sorozatot.



SZJG-Együtt Cortez szemévelWhere stories live. Discover now