Január 26.-27. Hétfő-Kedd

6.1K 187 20
                                    

Nem irigyeltem a héten a tanárok helyzetét. Nehéz volt nekik elérni azt,hogy a tanulók a tananyagra figyeljenek az órán,mert mindenki csak arról beszélt,hogy minek fog beöltözni majd a pénteki farsangi bulira. Mi négyen már megbeszéltük,hogy a közös kedvenc sorozatunkból vagyis A szökésből Scofield-nek öltözünk. Persze nem egyformán,hanem valaki rabruhában míg a másik civilben lesz.Tisztában voltunk vele,hogy rajtunk kívül még sokan választották ezt a karaktert,mint hétfő reggel dupla angol előtt ki is derült,hogy Andris és Robi is. Nincs min csodálkozni,mindenki tisztában van vele,hogy jelenleg ez a sorozat hódít.

Mikor hétfőn angol előtt Andris megszólította Renit én felkaptam a fejem és érdeklődve hallgattam a párbeszédjüket. Andris arról érdeklődött,hogy Reni minek fog öltözni pénteken. Persze nem túl feltűnően,de nagyon koncentráltam a válaszra. Nem akartam egy szót se elmulasztani. Sajnos nem lettem okosabb,mert a válasza csupán annyi volt,hogy még ő se tudja. Akkor derült ki,hogy Andrisék is ugyanazt a szereplőt választották ki mint mi,mikor Reni visszakérdezte,hogy ő mi lesz.Természetesen szokás szerint Robi és Andris elkezdtek veszekedni azon,hogy ki találta ki előbb.Őrület,hogy miken vesznek állandóan össze.Olyanok mint egy házaspár.

Csengetéskor az angol tanár becsukta az ajtót,majd megkérte a többieket,hogy vegyék fel a fülhallgatókat amivel a tankönyvben lévő párbeszédet tudják meghallgatni. Csupán két tanulónak engedi meg,hogy az angol helyett mással foglalkozzon. Nekem és Neményinek. Tudja,hogy mindkettőnknek sokkal nagyobb az angoltudása,mint az ilyen alaptémák,mint jelen esetben is amikor két emberke egy közértben a zöldségekről beszél. Ettől függetlenül persze ugyanúgy részt kell vennünk az órán,mint a többieknek. Ezt Neményi is tudja,mégis szokás szerint késve érkezik meg. Pár szóval kimagyarázta magát a tanárnál,majd levágódott Reni mellé. Benyúlt a táskájába és kivett két könyvet. Az egyiket letette maga elé,míg a másikat átnyújtotta Reninek. A lány hálás mosollyal vette át,aztán elrakta a táskájába. Nem láttam,hogy milyen könyv volt,de azt igen,hogy Reni nagyon boldog volt.Egyértelmű,hogy a kettejük közötti kapcsolatnak a könyvek szeretete a kapocsa,és ezt az a tetű is tudja,és ki is használja. Bezzeg nekem meg fogalmam sincs,hogy hogyan tudnék a közelébe férkőzni. Az totál hülyén venné ki magát,ha én is elkezdenék vele a könyvekről beszélgetni. Ráadásul csak hülyét csinálnék magamból,mert az én tudásom nem a könyvekre koncentrálódik. Nem tudnék a témához hozzászólni,és csak hallgatnék,mint egy hal. Sőt még az is könnyen megeshetne,hogy Reni kinevetne és azt hiszem,akkor én végleg megsemmisülnék. Nem adom meg Neményinek azt a lehetőséget,hogy felülkerekedjen rajtam és bohócnak kiáltson ki. Szerencsére az óra további részében már nem kommunikáltak többet,így én is folytattam a zenehallgatást.

Kémián Gondos Renit feleltette. Elég kötekedős hangulatban volt,jól megizzasztotta Renit a felelés alatt,de ő állta a sarat és Gondos kénytelen volt ötöst adni neki.

Irodalmon Kardos már megint rám szállt. Igaz,hogy nem feleltetett,de az óra folyamán legalább hétszer szólított fel. Persze kielégítő válaszokat nem kapott. Úgy gondolom,hogy már nem kell sokat várnom arra,hogy újra megkérje Renit,hogy tartson nekem különórákat. Hozzáteszem,hogy volt olyan kérdés amit nem is hallottam. Még mindig Reni és Neményi kapcsolatán rugózott az agyam. Ezen annyira felidegesítettem magam,hogy kicsengetéskor minél gyorsabban összepakoltam,hogy végre leléphessek innen. Persze Kardostól is szabadulni akartam. Már épp indultam volna,mikor Reni megszólított.

-Várj egy percet

-Igen?-kérdeztem tőle,de valószínűleg láthatta rajtam,hogy minél előbb eltűnnék innen.

-Kardos eléggé pikkel rád-mondta Reni,csak,hogy ezt én már év eleje óta tudom.

-Tudom-világosítottam fel.

SZJG-Együtt Cortez szemévelWhere stories live. Discover now