(23)

761 16 10
                                    

Hermione Granger, 24 år, trolldomsminister. Förlovad med Draco Malfoy. Gravid. Bor i Malfoys Herrgård.

Draco Malfoy, 24 år, arbetande på ministeriet. Förlovad med Hermione Granger. Bor i Malfoys Herrgård.

- - - - -
"Va? Weasley?" utbrister Daphne Greengrass. Draco Malfoy nickar.
"Iallafall, jag ska tillbaka till sjukhuset. Du... eller ja.... Ni kan ju komma dit senare." Draco nickar.
"Okej, vi ses."

"Hejdå Draco."
"Hejdå Daph." Hon smiter ut från kontoret och Draco blir ensam kvar. Han sjunker ner i kontorsstolen. Tankarna springer genom hans huvud men det är en som upprepas flera gånger. ASTORIA KOMMER ATT DÖ.

Hermione Granger har just avslutat sitt möte. Om fem minuter börjar nästa möte. Det är Ronald Weasley som ska skriva under alla papper. Hermione plockar bland grejerna i sitt skåp och förtvivlat letar hon efter de rätta papperna.

Ron knackar hårt på dörren, hör ett svagt 'kom in' och öppnar dörren till trolldomsministerns kontor. Hon sitter med en bunt papper i knäet i sin skrivbordsstol.
"Jag har ångrat mig." utbrister han. "Jag säger inte upp mig."

"Toppen!" utbrister Hermione.
"Men, jag vill ha en löneförhöjning."
"Det fixar jag." Ron lämnar rummet med ett leende på läpparna. Resten av dagen går snabbt för Hermione medan den för Draco går långsammast.

När de båda är klara så kommer Draco in till Hermiones kontor.
"Astoria." får han fram. "Hon är på sjukhuset. Astoria. Dö. Måste. Dit. Vi. Nu."
"Oj, ehm.. vi kan åka dit. Jag ska bara. Okej..." mumlar Hermione.

Hermione får en konstig känsla i magen. Hon gillar inte Astoria men aldrig någonsin har hon önskat henne död. Att Daphne ska sörja och att Draco ska sörja är inte något hon vill. Är det för sent nu? Kommer Astoria Greengrass redan vara död bör de kommer till sjukhuset?

Hermione och Draco åker snabbt till sjukhuset och hinner precis i tid. När de går in i Astorias rum och sätter sig vid hennes säng så kollar hon först på Hermione.
"Hej Astoria." försöker Draco. "Hur mår du?" Astoria skakar på huvudet.

Uppenbarligen inte bra, hon är ju döende trots allt.
"Förlåt mig så mycket. Du förtjänar så mycket mer. Förlåt Hermione Granger."

"Det är okej, Astoria. Förlåt mig också." Astoria Greengrass nickar och vänder sig sedan mot Draco vars ögon är blanka.
"Kom ihåg att jag älskade dig Draco Mal.... aj. Daph, Daphne!"

Daphne kommer tillsammans med sina föräldrar tillbaka in i rummet. De alla vet vad som är på gång att ske. Astoria kommer att dö, nu och nu gråter Draco.
"Draco Malfoy jag älskar dig. Och mamma, och pappa och Daphne också. Hej..."

Alla runt sängen gråter utom Hermione Granger som håller om en förtvivlad Draco. Astorias hjärta slutar pumpa ut blod i hennes kropp och allt stannar. Ingenting fungerar längre. Astoria Greengrass är död.

Det enda som finns kvar av henne är minnena och den döda kroppen. En vecka senare begravs hon och det tar ytligare några veckor för Draco Malfoy att släppa det hela och börja få vidare. Han inser att livet fortsätter trots flickans död.

Framåt Hermiones födelsedag den 19:e September så överraskar Draco tillsammans med alla deras vänner, Hermione. Draco har köpt en hel hylla med nya böcker till Hermione i födelsedagspresent.

Tårtan har Ginny och Harry bakat och den är formad som en tidvändare, som den hon hade i sin ägo under deras tredje år på Hogwarts. Med sina föräldrars mugglarkamera tar hon kort på både tårtan och allt annat för att senare kunna visa dem, eftersom att de inte är närvarande under festen.

Hermione har åter blivit sams med sin mamma och hennes pappa verkar ha tagit det hela bättre. När Jean Granger fick veta att Hermione är gravid så bjöd hon genast hem sin dotter och Draco Malfoy.

De sista månaderna på året försvinner snabbt och på jul tvingar Hermione med Draco till hennes föräldrars hus för att fira jul på mugglarvis. Draco suckar och klagar en hel del innan de åker dit, men när de väl är där så har de faktiskt kul.

Det är nog inget Draco skulle medge att han hade en kul mugglarjul. Men det hade han och både han och Hermione är medvetna om det.

De nya året närmar sig och Hermione Granger är höggravid. För flera månader sedan var de på sjukhuset för att ta reda på könet på barnet, då de fick veta att de varken skulle få en flicka eller en pojke. Hermione Jean Granger och Draco Lucius Malfoy fick veta att de ska ha tvillingar.

Två flickor. Det är en natt i början av Januari när Hermione ligger vaken på natten. Hon har svårt och sova.
"Draco." viskar hon. Han grymtar till.
"Draco." upprepar hon. "Vakna Draco." Hon grymtar till igen.
"Draco vakna." tjuter Hermione. "Draco!"

"Vad vill du?" gnäller han.
"Jag tror att det är dags."
"Dags för vadå?" Han sätter sig upp i sängen och fattar absolut ingenting.
"Draco ditt tröghuvud, ungarna vill ut." skriker Hermione.

nyckeln till glädje - dramioneDär berättelser lever. Upptäck nu