Capitolul 14- Familia Vello

510 37 0
                                    

-Te cunosc? am intrebat, devenind confuza.

-Nu, dar eu te cunosc. Frumoasa geamana a Rafaellei. O mica raza de soare! Kassandra chiar era o mare, mare mincinoasa... Oricum, nu asta era ideea, micuto. Voiam sa stii ca vin din partea Fionei si vreau sa iti fac o propunere. Totusi, judecand dupa privirea surorii tale, cred ca ea stie despre ce e vorba. O sa va las sa vorbiti in tihna. Vin peste exact 2 ore. Sper sa imi dati un raspuns clar.

Tanarul cu parul ca portocala a disparut la fel de brusc cum a aparut. Scurtul lui monolog imi lasase un gust amar in gura. M-am uitat dezorientata la Rafaella. Parea ingrozita.

-Cine era individul? am intrebat.

-Ei bine...Numele lui este Aaron si provine din familia Vello. Aceasta e cea mai veche familie de vrajitori din lume. Toti membrii ei sunt numiti "velori" si sunt nemuritori, Acum vei spune ca toti vrajitorii sunt nemuritori, dar nu e adevarat. Noi murim daca cineva ne ia viata. Ei nu. De aceea sunt de temut. Se spune si ca se ascund mereu si nimeni nu stie sa ii gaseasca si ca nu ar trebui niciodata sa intri pe lista lor neagra, pentru ca poti fi sigur ca razbunarea lor cruda, nu va intarzia sa apara. In familie erau cinci membrii: sotii Clementine si Darrin Vello, Aaron, fratele lui Alexander si sora lor mai mica, Angeline. Toti erau uniti si egali in trecut, pana in ziua in care Darrin a ineput sa profite de puterea lui, vrajitoria i s-a urcat la cap si si-a incuiat toata familia intr-o magazie, cu trei lacate, ca sa ramana singurul vrajitor antic si nemuritor.

-Inteleg, dar ce legatura are cu Fiona?

-Ai rabdare, mi-a spus dandu-si ochii peste cap. Revenind, povestea asta are si o continuare pe care eu am auzit-o de la altii si nu am considerat-o niciodata reala. Ei bine, se pare ca este. Partea a doua a povestii spune ca Fiona, cu cativa ani dupa moarte Morganei, a descoperit un pumnal magic, care poate rapune un velor. Asadar, a reusit sa il omoare pe Darrin si nu se stie cum, i-a luat toata puterea. Apoi a aruncat undeva pumnalul magic, pentru ca acum ii putea face rau si ei si devenind superioara celorlalti velori, i-a eliberat, dar i-a pus sa o slujeasca si sa faca tot ce spune ea. Acum, se pare ca nu mai este asa usor de rapus cum am crezut. Cat despre propunerea lui Aaron... sunt sigura ca Fiona l-a trimis sa ne spuna ca nu vor porni niciun razboi, cu o conditie... sa te predam pe tine in loc.

-Nu o sa lasam asta sa se intample! a strigat Stephen.

-Stai... de ce ma vrea Fiona? am intrebat cu vocea tremuranda.

-E vorba de un ritual sacru. Cu ajutorul lui poate sa ramana definitiv cu puterea aceasta uriasa pe care a dobandit-o de la Darrin. Are nevoie de sangele unei vrajitoare tinere, care i-a aparut de trei ori intr-un vis. Era vorba despre mine. Eu... m-am lasat muscata de un varcolac si sangele mi-a devenit impur. Acum nu il mai poate folosi dar, tu esti noua ei tinta pentru ca avem acelasi sange. Intelegi?

-Da, inteleg. Dar totul e asa confuz! Si, o clipa, ai zis varcolac?

-Intr-adevar, asa am spus. Noi nu suntem singurele creaturi paranormale de pe lume.

-Oricum, asta nu o sa ramana asa. O sa o aparam pe Kaitlin de Fiona, a spus Stephen incruntat.

-Razboiul asta nu poate fi castigat, am spus oftand. Fiona are zeci de clone si pe familia Vello alaturi, iar noi... Trebuie sa ma predau.

-Nu! Nu vreau sa imi pierd sora din nou! a protestat Rafaella. Eu am un plan.

-Serios? Ce plan?

-Familia Vello ii indeplineste cerintele Fionei, dar ii doreste moartea. Asa va iesi de sub robia ei. Putem sa cautam pumnalul, sa il dam lor si ei sa ii ia viata Fionei, cand nu se asteapta.

-E o idee buna dar nu stim unde e pumnalul.

Atunci privirea mi-a cazut pe Alexis. Statea pe iarba, cu ochii inchisi, rostind o incantatie ce parea nasfarsita. Deodata, a tresarit si s-a trezit. 

-Stiu unde este pumanlul!

-De unde stii? am sarit ca arsa.

-Mi-a aparut intr-o viziune. Totusi, am o veste proasta... Se afla pe fundul lacului Aldos, in apropierea castelului Fionei. 

-Deci, pana la urma, tot ne vom duce la ea... am oftat.

-Da, dar voi avea grija sa nu patesti nimic, mi-a spus Stephen.

-Apropo, incepu Alexis, nu trebuie sa ii spunem lui Aaron despre planul nostru. Inca nu putem sti daca nu ii va spune Fionei.

-In regula, am spus hotarata. Plecam maine in zori. Cat despre ceea ce ar trebui sa ii spunem lui Aaron peste 2 ore... mai bine sa il rugam sa ne mai acorde timp.

Soarele rasarise de aproape o ora. Cerul era innorat si batea vantul, de aceea am presupus ca mai tarziu va ploua. M-am asigurat ca aveam in mini-valizele mele tot ce imi trebuia si apoi am inceput sa patrulez pe langa celelalte corturi. Si restul se trezisera si aveau bagajele facute, cu exceptia Rafaellei. Am deschis cortul ei si am privit inauntru. Dormea ca un copilas, lucru care m-a facut sa realizez ca are nevoie de odihna adevarata. Din pacate nu era timp...

-Trezirea! am tipat cu mainile palnie la gura.

Rafaella deschise ochii buimaca si realizand ca a dormit prea mult, a inceput sa isi faca repede bagajul. Am asteptat-o in fata cortului, fara sa ma misc, pana a iesit.

-Sunt gata, a spus raspicat.

Toti vrajitorii au facut cerc in jurul meu.

-Sunteti gata? am intrebat. Aceasta va fi o calatorie periculoasa dar trebuie sa avem incredere si sa nu renuntam. O sa mergem la palatul Fionei, o sa gasim pumnalul, o sa ii luam viata si o sa salvam lumea. Stati linistit, nu vom fi singuri. Familia Vello va fi obligata sa ne ajute...

Am pornit la drum. Inaintam cu totii in sir indian, de vreo 50 de minute. Locul de unde plecasem nu se mai vedea deloc. Ne apropiam din ce in ce mai mult de o apa, adunata din ploi, intr-o vale destul de adanca.

-Ce ne facem? a intrebat o vrajitoare din spatele meu. Apa asta e cam adanca si cam intinsa, nu crezi?

-Ba da, am raspuns ganditoare. Nu aveti la voi lemne pentru o pluta?

-Nu, au raspuns toti in cor.

-Atunci, am o idee noua. Voi toti va veti uni puterile si veti reusi sa creeati o plasa din magie peste apa. Eu voi trece peste ea si voi contribui, de acolo unde sunt, la mentinerea plasei, in timp ce altcineva traverseaza. Ati inteles? 

-Da, dar exista o problema, am auzit pe cineva spunand. Plasa din magie va rezista doar pentru 3 minute, indiferent de cati vrajitori o sustin.

-Atunci imi asum acest risc, am strigat. Chiar daca apa e foarte adanca, rece si intinsa, iar eu nu stiu sa inot. Cu totii o meritati.

                                           

                           

                            

                          

Gemenele din VerwoodWhere stories live. Discover now