Rada č.2 : Nikdy nechoď na párty ke Kath a Květákovi

97 26 9
                                    

Tohle ráno bylo naprosto strašný. Tedy pro Rose, které se to den předtím povedlo zalomit pod generátorem, který Seina nakopla tak, že znovu přestal fungovat a ona ho musela opravit. Zbytek totiž přijal pozvání na párty Kath a Květáka, kteří ukradli ve skladu nějakou dost vyzrálou a drahou skotskou...

Suck prohlašoval, že když musí odejít, tak s grácií, Seina už měla hlídání její bývalé spolubydlící, která si hrála na jednorožce dost a přihnula si taky... A Freya je známý alkoholik, takže to že využila příležitosti nebylo nic zvláštního... Takže Rose zůstala na všechno sama, protože ti *vypípnuto* museli pomalu popíjet až do rána... Neboli jedenácti dopoledne, kdy se Rose probudila na to, že boiler nad ní začal vydávat jakési chrčící zvuky od toho, jak se Kath snažila nastavit teplou při sprchování. Nepovedlo se jí to, ale ani nijak neprotestovala, protože si do sprchy zatáhla Sucka, který byl tak trochu na stejné pohlaví a hlasitě prohlašovala, že už je jí teplo. Chudák Suck.

„Na kamerách jsem si všimla nějakého živého objektu v blízkosti venkovního bazénu... " Prohlásila Rose a hodila po každém z těch mamlasů jejich snídani, kterou jim s láskou připravila. Skládala se z pofidérně vypadající müsli tyčinky a dětského džusíku v krabičce. Jen ať si to ti šmejdi vyžerou.

„Bazén? Říkal tu někdo něco o bazénech? Chci si jít zaplavat..." Kath nahodila její štěněčí oči, které sice vypadaly roztomile. Ale na osobě s její povahou byly opravdu překvapivé a začala prosebně žmoulat rukáv Květákovo košile. Vypadalo to roztomile a děsivě zároveň. Proto se Rose rozhodla výrazně zakročit.

„Žádný bazén! Vezmi si Kremlina (tak Kath někdy kolem půlnoce pojmenovala svou brokovnici) a jdi s Květákem sestřelit toho zombie, co se nám potuluje po zahradě!" Zrzka na sebe byla pyšná, vyřešila dva problémy najednou. Proto si hlasitě usrkla z jejího čaje, který mimochodem nikomu jinému neudělala a sledovala lehce malátně odcházející Květáka a Kath...

„Lidi? Mám nápad..." Freya nahodila její povrchní výraz, který značil, že to bude něco velkého. Rose kvůli tomu dokonce i položila svůj čaj. „Odpálíme auto s kufrem plným zombie!" Freya se pokusila vyskočit na stůl, ale to se zlámanou nohou moc nejde... No uvědomila si to až tak v půlce cesty, a tak se ve vzduchu nějak divně skroutila a sletěla na zem. Rose se plácla do čela a zůstala tak opřená o stůl. Ona byla zombie apokalypsa, všichni měli každou chvíli umřít a její přátelé se prostě museli zlít... A ještě tak, že byli sotva při smyslech!

Suck jako jediný nepil tak moc, takže Rose dokonce pomohl uklidnit ten bordel a rozbil u toho jen dvě skleničky. Moc dobře si uvědomoval že umírá, ale nechtěl to připomenout i ostatním. Tedy ne dokud to nebude absolutně akutní. Žil rád.Ne, tohle je moc suché. Miloval bytí na tomhle světě s tak úžasnými osobami, s jakými byl... A nehodlal se jich vzdát.

„Rose?" Zakňučel smutně a přešel k jeho kamarádce, která na něj kvůli jeho nízkému vzrůstu musela shlížet. „Můžu tě obejmout?" V jeho hlase zněla bolest, ale i zároveň strach. Klepaly se mu jeho maličké ručky a měl pocit, jako by ho k zemi táhl obrovský balvan. Rose jeho prosba zaskočila, nikdy nebyla moc na objetí... Ale i přes to rozevřela náruč a pevně do ní Sucka natiskla. V korejci se rozhostil i nával štěstí... Možná to i zvládne, a i když ne, tak zemře šťastný a obklopený svými nejbližšími. Možná by o tom přemýšlel dál a tiskl se k Rose dál, ale musel si zakrýt uši, které mu málem odpálil zvuk gongu z předsíně. Freya zjevně objevila, jak se to používá....

Apocalypse - Rise of the DeadDove le storie prendono vita. Scoprilo ora