A D A M

320 10 1
                                    


Full fart och titta inte bak. Jag upprepar det för mig när jag springer över till andra sidan av planen. Korta hastiga andetag. Drypande av svett. Bollen är i mina händer.

Den skulle vara det i ett bra tag.

"ADAM!" Ropar vår pointguard Gabbe, nio från andra laget täcker honom och Gabbe försöker greppa ett rätt läge. Meningslöst, tänker jag. Den långa nian har honom.

Nummer elva från Norsborgs basketlag hinner fatt mig. Den här killen har varit på mig sedan domaren blåste i visselpipan. Den här killen, Dennis, är samma kille som slog ut oss i turneringen  genom straffar.

"Ni är fortfarande skit" säger Dennis med ett provocerande flin. Han slår ut med armen men lyckas inte ta bollen.

Jag kastar en snabb blick för att se vart mina lagkamrater är.

Gabbe är fortfarande blockerad. Anton står för långt borta och kommer inte kunna ta bollen om jag passar honom. Lukas G försöker springa mot mig men det andra laget har oss låsta. Låsta där vi står.

"Överlämna det till oss som kan"  fnyser han. 3 minuter. Vi ligger under med 6.

I en överraskande fart dribblar jag förbi Dennis, han är mig tät i mina hälarna men det spelar ingen roll för att jag skottar. Bollen flyger från mina fingertoppar. Allt stannar upp. En trepoängare. Alla håller in andan. Bollen snurrar längs med kanten...Och in genom nätet.

Hallen utbrister i hysteri.

Efter mitt mål flyter matchen på, Gabbe skottar in men i slutet har vi ändå förlorat med sex poäng. Förlusten känns av när grabbarna från Norsborg hejar. För mig känns det ännu mer när Dennis firar.

Det här är andra gången han kör över mig.

Jag sätter mig andfått på bänken. Huvudet är nedsänkt.

"Killar, killar kan vi säga åt Adam att inte sova genom hela spelet och sedan leverera i sista minuten?" Skämtar vår tränare Pelle för att lätta på stämningen. Lukas G ger mig en dunk i ryggen.

Pelle harklar sig,
"Uselt spel, fanns ingen strategi och ni kommer få träna jävligt hårt på måndags träningen" Pelle är allvarlig igen och alla i laget nickar.

Det hade varit kefft, kanske beror det på att Norsborg killarna alltid har vunnit över oss. Att vi känner oss underlägsna. Att killar som Dennis kommer åt oss.

"Fan, den här träningsvärken kommer bli en hora" klagar Lukas G bredvid mig.

"Till på måndag ska ni ha gjort 55 situps, 30 armhävningar och sprungit 5 km..Släng in en träning på skott också" Jag håller tillbaka min frustration, jag vet bättre. Men precis som alla andra får jag en bister min.

"Sluta barnsla er, jag var snäll"

"Nej Pelle, du smider planer på hur du ska döda oss" kan jag inte låta bli att säga.

"55 armhävningar och 100 sit-ups på grund av Adams kommentar"

Fan.

"Ut ur salen och duscha nu, ni luktar förjävligt" Pelle avfärdar oss.

Lukas G puttar till mig medan Anton väsnas om hur han inte kan träna under helgen för att han ska vara med sin tjej.

"Det här suger balle, helt ärligt..Då menar jag inte det som något bra även fast jag gillar att bli avsugen"

"Hur många gånger träffade bollen dig i huvudet?" Frågar jag Lukas G och han ger mig fingret.

Jag rycker flinandes upp utgångsdörren till idrottshallen när någon plötsligt springer in i mig. Jag snubblar tillbaka en aning. Möts av av mörka lockar. Innan ett rodnande och ganska välbekant ansikte ser upp på mig. Hon puttar genast till mig. Jag ser på Leyla från Norsborgs tjejlag. Höjer på mitt ögonbryn.

"Förlåt, för det.." hon kastar en irriterad blick på sin eritreanska kompis Minna.

"Håll käften!" Viskar hon argt när Minna fnissar, Minna fnissar ännu mer och när jag möter Leylas nervösa blick märker jag hur hennes kinder antar en rödare färg. Om något underhåller det här mig.

"Okej..Tack och hej" säger hon flyktigt innan hon rycker tag i Minnas arm och drar henne där ifrån. Minna utbrister i skratt.

"Norsborgs tjejer får gärna suga av mig" säger Lukas G när han ser efter tjejerna.

"Snacka inte sådär din idiot" Faktum är att om Leyla själv hade hört honom säga det där skulle hon säkert ha lackat. Den tjejen har ett rykte om ett hett temperament och matcherna hon spelar i är allt annat än tråkiga. Hon är som en flammande eld som både anfaller, anpassar passningar och sätter fina mål. Leyla, Norsborgs stolthet.

Jag drar på mungipan. Tänk att tjejen som endast nådde upp till mitt bröstkorg skrämde skiten ur alla på plan.

Jag kastar en blick tillbaka. Vill få en sista glimt av henne. Hon tränar layups och hennes min är besluten. I nästa sekund pratar hon med Dennis.

***

Full fart och titta inte bak (+18)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora