18. Akce transport mimča

74 15 1
                                    

Seděla jsem ve velikém sále na dřevěné židli u dlouhého stolu a bradu měla podepřenou hřbety rukou. Snažila jsem se dívat na velitelku nepřímo, ale ona mě propichovala pohledem, jakoby se mě snažila vlézt do hlavy. Už delší dobu mlčí a to mě znepokojuje.

Potom co jsem utekla do lodi, už uběhla nějaká ta doba, kdy jsem měla čas si to všechno promyslet a urovnat v hlavě, ale pak mě aeroxonští vojáci na rozkaz Wafieair svolali do tohohle sálu, že se mnou potřebuje mluvit. A už tu jsem bezmála hodinu a zatím mlčí.

„Tvoje jméno," začala po dalších deseti minutách zírání.

„Hm?" překvapeně zamrkám.

„Jak se jmenuješ?" trpělivě zopakuje.

„Alex," popravdě zodpovím.

„Celým," tentokrát už s protočením očí zavrčí.

„Alexandra Katehrinová," narychlo sesmolím své přijímení, které vlastně mělo být ve skutečnosti mé prostřední jméno.

„Jsi telepatka?" jde na to upřímně, protože jí to bylo jasné hned, co mi nemohla vlézt do hlavy.

„Něco na ten způsob," zamumlám.

„Moc se podceňuješ, jsi velice silná v telepatii. Máš ještě něco dalšího?" velmi zaujatě se ptá.

Mlčky natáhnu ruku dlaní nahoru, vyvolám plamen a hned ho zmrazím. Pak vše nechám zmizet.

„Věděla jsem, že nejsi obyčejná, co se chce jen vecpat. Máš vysoký potenciál," v očích se jí zablyštělo a to se mi nelíbilo. Mám podezření, že začíná vymýšlet se mnou ne moc pěkný plán.

„Děkuji," na oko zrozpačitím, v duchu přemýšlím, jak postupně vyplním plán, který jsme s Buckym dávno před tím vymýšleli.

„Avengers se Shieldem tě hledají, pojď jim vytvořit malou pastičku," narovinu řekne a tím zcela neočekávaně změní téma.

„Past?" nechápu.

„Podám fiktivní zprávu, že nechám svou dceru transportovat na bezpečné místo, což se stane, ale na jiném místě," vysvětlí potěšeně a já se zhrozím, že mě tlačí čas. Jinak už nikdy nedostaneme toho největšího padoucha.

„A já mám nějak zaútočit nebo...." nechám nedokončenou větu vyznít do prázdna.

„Ne, ne, má milá. Ty budeš doprovázet nějaké jiné dítě, které bude posláno na falešné bezpečné místo," v jejích očích pomalu začínám poznávat pachuť šílenství. Ona fakt chce zavraždit celou planetu. A své dítě porodila jen proto, aby měla nástupce.

„Takže to oni napadnou mne?" vykulím oči.

„Ano, ale místo do Thoraimu, kam bude mířit mé dítě, pojedeš do Vatikánu," nevědomky mi poskytne adresu, kde bude její dítě a já své potěšení raději zamaskuju pod grimasu, jako že plně chápu.

„Takže to je v podstatě má první mise?" ujišťuju se.

„Ano. Ale poletíš až v noci, teď jdi za Wandou, chce ti něco ukázat," odmávne mě, tak hned vstanu a zmizím ze sálu dřív, než stačí něco říct.

Pomocí Kamene vyhledám čarodějku a vydám se za ní. Cestou přemýšlím, co by mi tak chtěla ukázat a přitom míjím spousty aeroxonských vojáků. V tom mi vnukne pohled do strojovny, okolo které teď procházím, nápad. Na chvíli vyzkratuju systémy a osvobodím Wandinu mysl od vlivu Wafieair.

Nenápadně tam vklouznu, oblbnu přítomným technikům hlavu a zahřeju zdroj systémů tak, že během pár minut se všechno vyzkratuje. Pak prchám za Wandou, která už netrpělivě na mě čekala a přitom v její tváři hrálo veliké zmatení.

Wafieair- padlá zrádkyně (Avengers; Wafieair 5; Sestra 3)Where stories live. Discover now