15. Vtipy na Wafieair

56 13 0
                                    

„To je naprosto otřesný plán!”

Ozve se Strakův hlas v komunikátoru, co jsem měla zachycený za ucho. Chvilku trvalo, než jsem je přemluvila k trochu pozměněnému plánu, ale jelikož nás tlačil čas, nic jiného jim nezbývalo. Naštěstí jsme to stihli dřív, než Aeroxon zaútočil na Tonyho vilu.

„Věř mi, že to jinak nejde,” povzdechnu si, vykouknu na střeše za roh panelu, jestli už posádka nedorazila a zase se stáhnu. Zatím nikde nikdo.

„Proč tam půjdeš jen ty s Barnesem a ne ostatní?” vložil se do toho Falcon.

„Mě nezná, u Buckyho nevědí, že už není pod vlivem,” zjednodušeně řeknu. Bucky se za mnou ušklíbl.

„Nehádejte se, už jsou tady,” přerušil do všechno Steve. Ten hlídal okolí z okna ošetřovny, kde zároveň hlídal Caroline i Bruce.

„Žádné výbušniny nevidím,” vyhrknu zmateně, sotva znovu nahlédnu za roh a spatřím dva černé letouny se znakem Aeroxonu, z nichž vybíhali vojáci.

„Mají granáty, jdeme je s Falconem a Rhoudeym zneškodnit,” navrhl Tony.

„Zamítá se, musí se dostat do vily, aby neviděli Buckyho a Alex,” namítnul Steve.

„Okej, okej. Vysklíme teda pak okna,” zamručel nazpět Iron man.

„Souhlasím, až budou v dostatečné vzdálenosti, řekněte mi,” zamumlám do sluchátka a sleduju Buckyho, který se jen tak tak držel, aby nebystartoval po agentech Aeroxonu. Pevně mu stisknu rameno a povzbudivě se usměju.

„Dobrá, míří k pozici Petera,” informoval Rhoudey. Potíž ale byla, že polovina zůstala na střeše, takže jsme stále nemohli jim čordnout jeden letoun.

„Jsme připraveni,” oznámil Vision hlídající Petera v jeho pokoji.

„Další část se odpojila a jde pro Caroline!” varoval Sam.

„To zvládneme,” ozval se Steve.

„Nebyl by někdo laskav a neodlákal tu polovinu ze střechy?” zavrčel Bucky, co vysloveně prahnul po nakopání nepřátelových zadků.

„Mám je na mušce, mohu je sestřelit,” proletěl kolem nás Tony.

„Fajn, Avengers? Do akce!” dal svolení Steve a všechno se rozjelo. Alarm vily začal řvát na poplach, Antony sestřelil polovinu z té poloviny vojáků, do toho se připojil Clint, který začal pálit šípy z místa, kde hlídal s Nat Bethany a agenti Shieldu, co přebývali ve vile se též přidali.

„Proboha, Caroline začíná rodit!” najednou mě z rozjímání vyrušil Brucův hlas.

„K čertu, to je malér, budeme to muset zrychlit Bucky,” syknu ke svému společníkovi. Ten se potěšeně usmál a zezadu a tiše se přihnal ke skupince. Asi si dovedete představit, jak se do jejich zabíjení nadšeně vrhl. Já kontrolovala, aby nás nikdo nebo něco nevidělo a postupně jsem se s ním přibližovala k jednomu letounu.

„Co to tam sakra děláte s Barnesem?! Tohle nebylo podle plánu!” vykřikl ve sluchátku Clint.

„Budeme to muset zrychlit. Průběžně se vám ozveme,” dodám na vysvětlenou, odříznu komunikaci, s Buckym za zádama zapluju do té létající věci, uzavřu ji a nastartuju.

„Ty s tou věcí umíš řídit?” nejistě se optal Bucky usadíc se vedle mne.

„Bude to hračka,” miknu rameny, čapnu páky a začneme stoupat.

Wafieair- padlá zrádkyně (Avengers; Wafieair 5; Sestra 3)Where stories live. Discover now