19. Ticho před bouří

53 15 0
                                    

„Slečno, nechceme vás zavřít do vazby," ujišťoval mne Kapitán Rogers při schůzce v zasedací místnosti hned potom, co mne i s mou jednotkou přivezli do ústředí S.H.I.E.L.D.u. Spojence narozdíl ode mě zavřeli ihned, já musela trčet tady.

„Jop," odmlčím se, zvednu spoutané ruce a ironicky doplním, „ty pouta tomu dost nasvědčují."

„Alex!" napomenul mě s protočením očí Bucky.

„Síla zvyku," myknu rameny.

„Popište mi přesně ten plán a jaká je dosavadní situace," pobídl doteď mlčící Clint. Wanda vedle něj se nervózně ošívala a sem tam hodila na lukostřelce očko, jakoby si nebyla jistá, jestli jsou stále spolu.

„Nějak se mi extra nechce, ale když jinak nedáte," velice ochotně odvětím. „V podstatě šlo o vysvobození Wandy a jelikož Wafieair uskutečnila svůj plán předčasně, musela jsem už jen improvizovat. Tak jsem jí pročistila mysl, ona vás měla kontaktovat o obou možnostech transportu mimina, pak jít tajně na palubu toho pravého dítěte a jakmile by někteří z vás zaútočili, zároveň byste i zachránili Wandu. Mimochodem, máte obě mimna, že jo?" nakonec se přesvědčuju.

„Ano. Ale ne díky tobě. Celý jsi to totálně spackala! Co sis myslela, že se necháš dobrovolně odvést Wafieair?!" náhle se rozohnil Bucky, až to překvapilo polovinu obecenstva.

„Že jsem měla svůj vlastní plán a vás se mi opravdu nechtělo do toho tahat, stačí, když máte práci s odstraněním celého Aeroxonu," lhostejně pokrčím rameny.

„Bucky, ona má pravdu. Sice nám zbývají už jen tři základny, z toho je jedna ta hlavní i s Wafieair, ale máme s tím stále velkou práci," kupodivu se mě zastal Steve.

„Měla bych plán," zamyšleně navrhnu.

„Zase? Nebylo jich už dost?" položil řečnickou otázku Antony.

„Teda jestli to tady bude šéfy zajímat," urychleně dodám a stočím zrak na Furyho, Hillovou a Coulsona, kteří tu též byli. Všichni tři mě pobídli, ať pokračuji.

„Skvěle, takže abych začala," nadšeně sprásknu ruce, zvednu se ze židle a přes větší námahu kvůli poutům si vezmu fixu na velkou stíratelnou tabuli. „Říkali jste, že vám zbývá dobýt 3 základny. Vzhledem k tomu, že tu rychlíka nevidím, hádám, že na jedné bude Pietro Maximoff, pak určitě na druhé se nachází Wafieair a na třetí.....asi nikdo známý," vysvětluju a přitom nakreslím na tabuli čtverce jako základny a do nich napíšu buď P nebo W.

„Asi je," zkroušeně vydechne Bethany a promne si kořen nosu.

„Kdo?" přidušeně ze sebe vyrazím.

„Petera se jim povedlo unést mezi dobu, kdy jste s Wafieair odletěly a kdy jsme zaútočili asi na čtvrtou základnu. Od té doby tam je a nemáme o něm žádné zprávy," pesimisticky odpověděl Rogers.

„To snad ne! Neříkala jsem vám snad, že právě jeho nesmí unést?!" vyjedu po všech, až blesky z očí šlehají.

„Nešlo tomu zabránit. Caroline je s Bannerem na porodním, každou chvilku se narodí dvojčata, my postupeně odstraňujeme základny, nelze do toho ještě hlídat určité osoby!" vloží se do hovoru Natasha.

„Abych se dostala k jádru plánu. Máme tři základny a spoustu lidí, když připočteme Shield a tým agenta Coulsona, plus mohli bychom se ještě domluvit s králem T'Challou, ten má taky gardu. Z toho vyplývá, že co nejdřív musíme zaútočit na všechny naráz tak, aby to velitelka prostě nečekala. Bum a šmitec. Coulson, spol. a s králem na jednu, Shield se mnou na hlavní a na poslední všichni Avengers. Nějaké námitky?" nakonec vztek nechám stranou.

Wafieair- padlá zrádkyně (Avengers; Wafieair 5; Sestra 3)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt