14. Kapitola

45 6 0
                                    

Stěhuju vse z mojí skulyny do noveho pokojíčku. Zrovna beru jednu z nejtesich věcí,  a šlápnu na jinou vec,  docela to zabolí,  tichounce siknu. Cosma se zeptá"Deverovt?"Raci neodpovídám. Už si davam pozor. Jdu venkem a vse skládám na vitah, a az toho bude dost tak pojedu dolu.

"Kde je?" Zeptá se Cosma. Posledni vec co drzim a spustím vitah dolu. Prjedu dolu a jdu rovnou s těžkým předmětem virazim do pokoje. Ratchetovy se rozbliká jedná obrazovka a já se na ni podívám kdyz jdu zpatky pro dalsi veci. Je energonový signál.

Ratchet se podíval na obrazovku a pak na Cosmu, jenz stala u nej a určitě delala psi oci.. Já se usmála. "prosím." proslila Cosma. Ratchet odpovedel: ne,  musi tam jit nekdo zkušenější!" "Ale noták. Je to jen signál. A jsem už vycvičená a mm parťačku." pokracuje Cosma." Todle musi schvalit optimus" promluvím ja. Otočí se na me Cosma. "Ja chapu proc ti to ratchet sam o sobe nedovolí. " visvetluji.
Trochu se zamráčí a povzdechne si. Ratchet na me vikuli optyky,  jsem prvni co mu rekl ze ho chápe.

Ratchet pak zapne komunikaci s Optimem: "Optime, slyšíš mě?"
"Jasně a zřetélně, příteli. Co potřebuješ?" Odpoví mu Optimus.
"Zachitil jsem Energonový signál a Cosmachce jít s Deverovt to prozkoumat. Tak ti volám jestli s tím souhlasíš nebo ti mám poslat most aby jsi tam jel ty."Chvíli bylo ticho než promluvil: "Nevidím v tom nějaký velký problém pokud si Cosma zapne komunikátor a budou podávat pravidelné hlašení."Rovnou jdu do mostu. Vyskočí a hned mě následuje s úsměvem na tváři. Ratchet zapne most. Vydám se do mostu.

Jak pojdeme,  Cosma okamžitě zapne vysílačku."Eeeeeeee Deverovt?" Podíala jsem se na ni. "Co pak?"Eeeee máš detektor energonu?"Podívá se na  mě nervózně. Protočim optyky v sloup. Zamráčí se nad tím. "Pach deceptikona je citit pro predacoma na stovky mil"Tu jsou coni?" Zeptala se mě pevapeně. "měl tu být jen energon."Jo,  citim ten pach,  slisim to vrtání, doluji tu"Měli by jsme najít přesné souřadnice a pak asi zavolat ostatní. Nooooo podle počtu conů. Co myslíš?"Dobry napad."usměji se"vedeš." Tudy. "ukážu,  a vídám se tim smerem. Následuje mě.

O nakych 5oo metru narazíme na diru dolu. Cosma zastaví se na okraji dolu a podívá se dolů. Tez na kouknu a hned ji strhnu za okraj.  "Co je?" zeptá se mě překvapeně. "Hlídka"Jen přikývne."Uz to rekni,  a souřadnice k tomu"jen přikývne."cosma základně, nšli jsme energonový důl a jsou tu i decepticoni. Žádáme o posily."Za namy se otevre most. Usměje se Cosma a otočí se k němu čelem. Optimus promluvil hned co visel: Cosmo vrajd se na zakladnu,  dobrá prace." "ale když už mám za sebou výcvik. Už se jen zdokonaluji." Začala Cosma. "Bude v zadu,  bude se mnou,  nic se ji nestane! " odpovím přesvědčivě. Udělá psí očka na Optima. "Prosííííííííííííííím."Optimus: "Dobra ale jak reknu at opustíš prostor,  a vidas se do zakladny,  ucinis tak!"jistě, pane." postaví se do pozoru s obrovským úsměvem na tváři. Optimus  ; deverovt,  je dole tet naka hlidka?" Podivam se.  "Ne. Můžeme. " Cele jsem si to propocita,   a vihodnoti,  ze jako predacon dokážu vsechny dostat dolu,  nejtiseji. Obeznamim tim s plánem. Jdeme rovnou na to. Transformuju se a nastavím ocas. Optimus a Cosma udělají podle planu. Dostanu je dolů a pak sama seskočím. Dopadnu uplne tichounce. Začneme se opatrně přesouvat hlouběji do dolu. První jde Optimus, pak Ja a nakonec Cosma.

Sluchem skenuji každého vehicona co vidava jakikoli zvuk,  optikama sleduji kazdicki pohib vivolany necim jinim naz namy,  a čichem zjišťují kde se nachazi energon a kde vehiconi. Cosma se drží kousek zamnou. Cítí se celkem nepíjemě, jako by nás někdo sledoval. Nekdy trhám hlovou na strany. Citim jako by se priblizovali ze vsech stran blíže. Celi důl lehoune zari ale jak popojdeme nakych 100m silnou namodralou září sviti snad vsude. Jsem ve střehu, nikdo nevi co se muze stat.

"Děje se něco?" Zeptám se mě potichu Cosma. "Nejsou tu jen vehiconi" odpověděla jsem skoro šeptam"A kdo by tu s nimi byl?" Zeptala se celkem vyděšeně. "Starscream" s Optimem zároveň jsme promluvili. Opatrně z poza nas vykoukne. Vitasim katany. Čekám na povel. Cosma si transformuje serva Jedno do malé čepele jako ma Ratchet a jedno do zbraně, která se vysunula z vrchu jeji ruky. Optimus si taky transformuje serva a vše si znovu prohlédne. "pojďme."Drzim se v závěsu optima a cosma za nama obema.

Kontroluji vsechno. Pokračujeme v tichosti, ale to tichu přeruší zvuk blástru a střeli, které létali kolem nás. Katamami rosrkavam vsechny strely i blizke vehicony.  Cosma se snazi strilet proti nim.  Optimus čepelí rozsekává střeli a sám střílí po decepticonech."Cosmo stáhni se. Zavolej si most a vrať se na základnu." Rozkáže. Nijak neprotestuje a začne se pomalu stahovat. Katanami uřežu par hlav. Energon teče proudem.

Uslisim stíhačku.  Leti smer vihod kdyz si uvědomím tam šla Cosma. Uvidím stíhačku F-44. A uslisim Cosmino"Ouuuu." a "snad mě neviděl. Pak zvuk transformace. Rozhodnu to jdu chranit Cosmu." Soundwave potrebuji most!!" prohodí do komunikátoru rozkaz. "Ahhhhh!" Vykřikne a začne sebou házet Cosma jenz Starscrem drží."Pust mě! NEch mě být!" Křičela a házela sebou. Kdyz se dostanu do dostatecne blizkosti. Tak se pred Starscremem otevre most, cosmu tahne.  Hodim dýku. Ta se zarije do Starskrymovich plechu, s vikrikem pusti Cosmu. Ta se hned snazi zmizet.  Skokem ho primacknu k zemi. Tasim Druhou dyku, pak mu prejizdim po krku pritvou." TOS nemnel screame,  co ti dneska udelame?!,  uthneme krida nebo rovnou zabijeme!!! " Cosma se vyděšeně se vzdaluje. "Ratchete, pošli mi most. Hned!" Křikne do komunikátoru a u toho běží pryč od nás. Zacnu mu trhat křídla, přičemž Starscream rve bolesti. Přejedu mu servem po zádech kde mu teče energon, udělám mu hlubokých pět rán. Energon co zůstane na mém servu si oliznu. Tim začnu sičet jak predátor když začne požírat oběť, klidně i za živa. Poskranu ho na krku drápy. Pak mu do audioreceptoru zaseptam: " Opovažuj se nekdy dotknout Cosmi,  a čeká te nemilosrdně krutá a zdlouhavá smrt,  kdy mě budeš žádat o slitování ať už te konečně zabiji. " Do stále otevřeného coniho mostu odhodím Starscemovy křídla a nakonec Starscreama. Vrátím se za Optimem, který zbírá energon co tu nechaly. Poberem energon a jdem. Jsem dost poškrábaná a postrikana energonem, heh Starscreamovím energonem. Zažadame si o most. Ratchet nám pošle most. Prijdem s voziki energonu. Úlevně si oddechnu, že je Cosma tady. A uslisim to stejne od Cosmy. Okamžítě ke mě přejde a chytne mně za ruku a táhne mně do med zálivu. "Nic mi neni,  to neni moje"Ale i tak." Kontrolovala mě."A čí?" Vyskočí Miko a dívá se na mě. "Starscreamova" "Co jsi mu udělala? A proč?!" Zářila Miko nadšením že ji budu popisovat vše co se dělo. Zatím co Cosma mě čistila od energonu aby mohla vidět na mé plechy, a zjistit ze mi fakt nic není. "Utrhla jsem mu kridla"Ohhhh krutý.""Udělala jsi co?" Zeptala se mě nevěřícně Arcee. "Starscrem uz zase nebude chvilku litat. " jak me osetris tak pujdu spát.  Stejne mi moc usnou nejde,  slisim totiz mnohem vic nez vsichni ostatní.

TFP- DeverovtWhere stories live. Discover now