Capitolul XIX. Amicul tau A

16.1K 942 34
                                    

-Eu nu as face asta in locul tau, am murmurat citind mesajul ce a aparut pe ecranul telefonului. Din nou ea? E ciudat, pentru ca nu s-a semnat cu R. si... Sigur este ea, cine m-a mai suna sau imi da mesaj cu nr. privat inafara de ea?

-Ei bine, nu esti in locul meu, deci sa te ia dracu, am raspuns zambind, realizand ca vorbesc sigur. Dar asta mai conteaza?

Inca se afla in fata mea, la o distanta de 100 metri, incercand sa se ascunda printre multime, insa o puteam zari usor. Era singura imbracata complet in negru. Uneori imi da fiori reci. Ea nu este normala. Se da de gol singura.

Am inceput sa alerg cand am vazut ca silueta a luat-o la dreapta, probabil, pe o straduta. Chiar imi doresc ca acea straduta sa fie infundata. Asa mi-ar fi mai usor.

Alergam printre multime pana cand ajunsesem aproape de aceea straduta, oprindu-ma brusc.

-Ce nai...am incercat sa injur insa nu am reusit sa termin cand am observat o hartie. Strada...ei bine, nu era o strada. Era doar o scobitura de doar 2 metri patrati, iar imediat aparea un zid. Pe zid de afla o scrisoare cred, impaturita in doua, iar pe ea se afla numele meu, scris cu litere de tipat, mari si groase. MARC.

Am apucat scrisoarea si am despaturit-o, observand un alt scris pe care nu l-am mai vazut niciodata, nici macar de la Raluca. M-am uitat in jur din obijnuita, insa toti oamenii pareau normali, trecand pe langa mine ca si cand nu as fi acolo, fiecare ocupandu-se de viata sa si de treburile sale.

"Draga Marcus,

Nu prea stii ce inseeamna "In locul tau, nu as face asta", nu? Ei bine, data viitoare vei stii, altfel tu, cat si blonda, veti suferi consecintele. O sa te prinzi tu care blonda pana la urma, nu cred ca esti asa prost.

Fi atent blondinule, de acum asculti de ordinul meu, pentru ca familia ta este la mana mea. Sora ta.

Vei asculta de mine, 24 din 7. Vei face absolut tot ce iti spun eu, iar tu inafara de asta, imi vei da raportul despre ea. Raluca. Ideea este ca eu vreau sa dispara, iar tu ma vei ajuta. Momentan se pare tu i-ai cam picat cu tronc si o observ din umbra, ca te cam urmareste peste tot. Si draga Marcus, cand se va plictisi de tine, vei fi mort.

Stiu ca si tu o vrei moarta asa ca hai sa facem o afacere, ce spui? Daca ma ajuti sa o fac pe Raluca sa dispara de finitiv, eu ti-o aduc pe sora ta, intreaga si nevatamata. Si apropo de Deea, deja am 2 persoane care o urmaresc 24/7 si pot sa te asigur ca este in siguranta si fericita, iar cat timp eu traiesc, Raluca nu se va putea atinge de ea. Iar daca ma tradezi pentru criminala aia...crede-ma nu vrei sa afli. Daca Raluca te sperie, atunci eu sunt diavolul in carne si oase.

Ea are o slabiciune pentru tine. Cel putin pentru moment. Ea cauta ceva sau poate cineva, iar eu stiu exact unde este. Si ne vom folosi de asta pentru a o prinde.

Esti destept, vei stii exact la ce ma refer.

Te voi suna la 00:00. Ai grija sa fi singur in camera de camin. Imi vei spune tot ce ti-a spus sa faci si tot ce ti-a mai comunicat, inainte sa te sun eu.

Cu drag, amicul tau, A.

P.S.: asta nu este un targ, fie accepti, fie esti mort. Din toate punctele de vedete. Gandeste-te, pustiu. "

-Chiar toti sunt obsedati dupa initiale? intreb in soapta, vorbind cu mine insumi.

"Stiu ca si tu o vrei moarta"...O vreau? Adica...de ce nu? Nu imi pasa de ea, nici nu o cunosc si...

Am impaturit hartia si am bagat-o in buzunarul pantalonilor, m-am uitat din nou la zid si am ciocanit in el. Era gol. Dar e imposibil sa puna un zid de 30 metri, in doar 2 minute. Si unde naiba a disparut tipul?

Chiar trebuie totul sa fie asa complecat?

"Ea are o slabiciune pentru tine."... Oare asta voia sa imi spuna fata aceea? E imposibil ca ea sa simta ceva pentru mine. Sau de asta ma si tine in viata?

Apelul cu nr. privat Where stories live. Discover now