44.Bölüm-Helena Ravenclaw-

1.9K 116 210
                                    

Luna'nın Ağızından

Bu sabah kahvaltıda Neville yanıma gelmiş ve akşamki toplantıdan önce onunla buluşmamı istemişti. Şu anda ise Karagöl'ün oradaki çınar ağacına doğru ilerliyordum. Benimle neden buluşmak istemişti? Bana bir şey mi söyleyecekti? Söyleyeceği şey iyi mi yoksa kötü müydü? Benden ayrılacak mıydı? Merlin! Lütfen benden ayrılmasın. Mantıklı olan tarafım böyle bir şey olmayacağını bana tekrarlayıp dururken çoktan ağacın önüne gelmiştim. Beni gülümseyerek bekleyen Neville'i görünce bende ona gülümsedim. Bu gülümseme beni biraz rahatlatmıştı. 

"Merhaba

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Merhaba." dediğinde bende "Merhaba." dedim ve ağacın kalın köklerinden birine oturdum. Neville'de yanıma oturdu. "Şey, Sevgi Çiçeği'n nasıl?" diye sorduğunda şaşırmıştım. Beni çiçeği sormak için mi çağırmıştı? "Gayet iyi. Aslında bu sıralar sürekli renk değiştiriyor. Sanki kararsız gibi." dediğimde Neville şaşkınca bana bakıyordu. "Sanırım bu benden kaynaklanan bir durum." dediğinde şimdi şaşkınca bakan bendim. "Nasıl yani?" "Sana bir hediye vermek istiyorum ama beğenir misin bilmiyorum?" dediğinde gülmeye başladım. 

Gülmeyi bitirdiğimde bana şaşkınca baktığını gördüm. "Cidden böyle mi düşündün Neville? Sen ne verirsen ben beğenirim." dediğimde yanakları kızardı. Ardından elini cüppesinin cebine soktu ve kırmızı bir kutu çıkarttı. Kutuyu açıp bana gösterdiğinde gözlerim irileşti. Bu kırmızı ve yeşil taşlardan yapılmış çok zarif bir gül kolyesiydi. "Bu annemin kolyesiydi. Babaannem babama, babam da anneme vermiş. Annem yoldaşlığa katılmadan önce babaanneme kolyeyi benim için saklasın diye geri vermiş. Sanırım dönemeyeceğini biliyordu." dediğinde uzanıp elini tuttum. Gözünden kutuya damlayan yaşı görünce ise kalbim parçalandı. Onu kendime çekip sıkıca sarıldım. Bir süre öylece birbirimize sarılı kaldık. İlk ayrılan Neville oldu. 

Gözündeki yaşları elinin tersiyle silip burnunu çekti ve bana döndü

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Gözündeki yaşları elinin tersiyle silip burnunu çekti ve bana döndü. "Bu kolyeyi senin almanı istiyorum Luna. Babam sevdiği kadına vermiş. Bende sevdiğim kıza vermek istiyorum." dediğinde tek duyduğum şey sevdiğim kelimesiydi. Konuşamadığım için onu başımla onayladım ve ayağa kalkıp rahat takması için saçlarımı havaya kaldırdım. Neville gülümseyip ayağa kalktı ve kolyeyi kutusundan çıkarttı. Ardından arkama geçip kolyeyi boynuma taktı. Saçlarımı serbest bıraktım ve boynumdaki kolyeye baktım. Gerçekten çok güzeldi. Neville önüme geçip gülümsediğinde bende gülümsüyordum. "Çok teşekkürler Neville. Bu çok güzel bir kolye." "Senin kadar değil." dediğinde kızardığımı hissedebiliyordum. Bana yaklaştığını gördüğüm an kalbim hızlanmaya başlamıştı. Tam beni öpeceği sırada ikimizin arasında mavi bir ışık belirdi ve ikimizde korkuyla geri çekildik. 

Hogwarts Aşıkları (Dramione Ransy Hinny Nuna)Where stories live. Discover now