4.Bölüm-Hogwarts-

6.9K 333 369
                                    

Hermione'nin Ağızından

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hermione'nin Ağızından

Tren durduğunda çok heyecanlıydım. Ginny ve ben önde ,Harry ve Ron arkada trenden indiğimizde ilk gördüğümüz kişi Hagrid oldu. Heyecandan sağa sola boş bakışlar atan birinci sınıfları göle yönlendiriyordu. Kendi kayık gezimi hatırlayınca istemsizce gülümsedim. Ron ''Hadi Herm acıktım, transtan çık da şatoya gidelim.'' dediğinde kaşlarımı çatıp ona döndüm. Senin tok olduğun tek bir gün söyle. '' dedim ve cevabını beklemeden Ginny'nin koluna girip şatoya ilerlemeye başladım. Onlarda arkamızdan ilerlemeye başladılar. Şatoya girince bavullarımızı bir kenara bırakıp büyük salona geçtik. Gryffindor masasın ilk ben oturmuştum. Yanıma Ginny, onun karşısına Harry ve Harry'nin yanına da Ron oturdu. Bütün öğrenciler masalarına yerleşip konuşmaya başlamışlardı bile. Bende diğer yanımda oturan Neville ile sohbet ederken McGonagall boğazını temizleyip konuşmaya başladı.

''Şimdi birinci sınıfların bina seçim töreni.'' Telaşlı görünen birinci sınıflar binalarına seçildikten sonra bu sefer sözü kürsüye geçen Dumbledore aldın. ''Hepiniz hoş geldiniz. Birinci sınıflar beni dikkatli dinleyin. Orman acı çekerek ölmek istemeyen bütün öğrencilere yasaktır ve yasak saatte ortak salonlarının dışında görülen bütün öğrenciler cezalandırılacaktır. Şimdi sıra bu seneki bina başkanlarının takdiminde.'' Dumbledore'un son sözlerinden sonra az daha balkabağı suyumu Ron'a püskürtecektim. Ne demek 'taktim'?

''Hufflepuff'dan Hannah Abbott!'' Hannah bina arkadaşlarının alkışları eşliğinde Dumbledore'un yanına ilerledi. ''Ravenclaw'dan Luna Lovegood!'' Bu sefer bizimkiler ile birlikte bende Luna'yı alkışlıyordum. Luna Hannah'nın yanına geçince Dumbledore devam etti, ''Gryffindor'dan Hermione Granger!'' Bu sefer Slytherinler hariç herkes alkışlıyordu. Yüzümde kocaman bir gülümseme ile bende kürsüde ki yerimi adım. ''Ve son olarak Slytherin'den Draco Malfoy!'' Dumblrdore'un söylediklerinden sonra biraz önceki o kocaman gülümsemem yüzümde soldu. Gryffindor masasında ki arkadaşlarıma bakınca 'Bizde bilmiyorduk' diyen yüz ifadeleri ile karşılaştım. Son olarak Malfoy'da kürsüye çıkınca Dumbledore konuşmasına devam etti.

''İşte bu seneki bina başkanlarımız. Kimin bir sorunu olursa profesörlerden önce bina bakanlarına danışacak. Sadece kendi binanızın değil, diğer binaların başkanlarına da danışabilirsiniz.'' Sözlerini tamamladıktan sonra dördümüze dönüp ''Yemekten sonra dördünüzde ofisime  gelin, parola 'vişne suyu' dedi ve bizi masalarımıza gönderdi. Masaya dönünce herkes beni tebrik etmeye başladı. Herkese teşekkür edip tabağıma eğildim. ''İyi misin Hermione?'' Kafamı tabağımdan kaldırdığımda bana endişeli bakışlar atan arkadaşlarıma baktım. ''Sorun yok Ginny, sadece şaşırdım.'' diye sorusuna cevap verdim. ''Kendine dikkat et Herm, Malfoy'un sağı solu belli olmaz.'' ''O bana bir şey yapamaz Harry, benim için endişelenmeyin.'' dedim ve herkes yemeğine geri döndü.

Daha doğrusu Harry ve Ginny döndü, Ron biz konuşurken kafasını bile kaldırmamıştı. Tatlılarıyla hasret gideriyordu. Tabağımdakileri bitirdiğim sırada yanımıza Luna gelmişti. ''Tebrikler Luna.'' dediğim sırada masada büyük bir gürültü oldu. Neville bize dönüp Luna'yı görünce az kalsın diğer çatalını da düşürecekti. ''Te-tebrikler Luna.'' diye kekelediğinde hepimiz sırıtıyorduk. Luna ''Teşekkürler Neville.'' dedikten sonra bana döndü ve ''Dumbledore'un odasına birlikte gideim mi?'' diye sordu. Başımla onayladığımda bana bakıp gülümsüyordu. Masadan kalkıp büyük salondan çıkarken arkamızda kıpkırmızı bir Neville bırakmıştık.

Hogwarts Aşıkları (Dramione Ransy Hinny Nuna)Where stories live. Discover now