Meet up

555 19 2
                                    

Tak je tu jeden z těch delších dílů. 😇
Už to mám téměř dopsané, tak myslím můžu říct, že těch delších dílů bude trošku víc, než jsem původně zamýšela. 😅
No nic, přeji hezké čtení. :))
______________________________________________________

„Démon? Vlčí démon?" uchechtl se Stiles. „Hlavně mi neříkej, že tě to překvapuje," zamumlala vedle něj Malia. „Možná jo!" vyjekl. „Lidi, proboha, proč? Chci žít normální život," zakňučel. Derek protočil oči. „Co je to zač?" zeptal se Argenta. „Nikdy jsi o tom neslyšel?" Argent zněl překvapeně. „Něco málo, jen povídačky a báchorky, co nám vyprávěla máma. Netušil sem, že by to mohlo existovat," odpověděl mu Derek. „Co je to teda?" zeptal se netrpělivě Scott. „Vlčího démona je možné stvořit, proklít člověka nebo vlka ze vzteku, vlastně zamknout do něj svůj veškerý hněv. Musíš mít opravdu hodně vzteku, abys stvořil něco tak silného," začal Argent a listoval přitom v bestiáři. „Znám jen málo případů a většina z nich je z dávné historie, kdy člověk byl natolik silný a naštvaný, aby něco tak nebezpečného stvořil. V podstatě je to jen hodně naštvaná a bezcitná entita nacpaná ve vlkovi." „Jak to můžeme zničit?" zeptal se ohromeně Derek. Argent se uchechtnul. „To si právě nejsem jistý, jestli je to vůbec možný." „To nemyslíš vážně, že ne?" zeptal se Scott. Argent si promnul oči. „Musíme to zastavit, nějak to musí jít. Co třeba najít toho, kdo to stvořil? Když to stvořil, může to i odvolat ne?" „Scotte, tohle je ta lepší varianta," Argent konečně nalistoval stránku v bestiáři a otočil ji před Scotta. Stiles mu nakukoval přes rameno. „Co je to?" zašklebil se. Prohlíželi si zvláštní kresbu v bestiáři. „Je tu taky možnost, že toho démona nikdo nestvořil." „Cože? A to jako jak?" nechápal Stiles. „Nedokážu si představit, jaký muka musel prožívat," ozval se Deaton. Argent mu to odkýval. „Je taky možný, že to byl kdysi vlkodlak. Hodně silný a hodně naštvaný vlkodlak. Nedokážu vám říct, co se mu muselo stát a jak moc musel trpět, aby se z něj stal démon. Pokud je ale tohle náš případ, nemám absolutně ponětí, co budeme dělat." Všichni stáli jak opaření. „Něco musí existovat," pípla Kira. „V první řadě ještě ani nevíme, jestli je to opravdu ono," podívala se na ni Malia. „Pořád máme šanci, že jde jen o obyčejnýho vlkodlaka." „To musíme zjistit," řekl tlumeně Scott a stále hypnotizoval kresbu v knize.
...
„Máte nějakou představu, jak to najdeme?" zeptala se Lydie, když seděli v parku na lavičkách. Slunce už pomalu mířilo k západu. „Liame, jaks to našel naposledy?" zeptal se Scott. „Nevím, měl sem pocit, že mě to tam nějak táhne," poškrabal se na zátylku. „Skvělí, vlčí hormony," protočil oči Stiles. „Do háje, Stilesi, já se snažím pomoct! Nedokážu vysvětlit, co se stalo, co sem cítil!" křikl Liam. „Cítil?" ozvala se Malia. „Říkals, žes žádný pach necítil," stoupla si a šla naštvaně k němu. „Ne, nemyslím pach," bránil se Liam. „Když to stálo přede mnou, měl sem pocit, jak kdyby.. jak kdyby se ve mně něco rozpínalo.. a.. a pak zase splaskávalo, víte? Jako by ve mně bylo moje druhé já, který chce vylézt ven." Téměř všichni na něj zírali jak na blázna. „Do háje, co je to zač.." vydechl Stiles. „Musíme to najít, nevím jak, ale musíme," stoupnul si Scott. „Dá se proti tomu nějak bránit?" otočila hlavu Lydie na Argenta. „Nevím o ničem, neměl sem tu čest," zakroutil hlavou. „Je to démon lidi, teda možná. Co takhle česnek, svěcená voda, křída..?" uchechtnul se Stiles. Všichni ho probodávali pohledem. „No jo, sorry," zvedl ruce nad hlavu. „To sem zvědavý, jak to přežijem.." „Přežijem, už toho máme hodně za sebou," snažil se ho uklidnit Scott.
...
„Vůbec se mi to nelíbí," šeptal Stiles. „Scotte, slyšíš něco?" odpověď mu bylo zakroucení hlavou. „Ten les je velký jak kráva, jak to máme najít? Liame, slyšíš něco?" pokračoval v brblání Stiles. Stejná odpověď jak u Scotta. „Doufám, že aspoň trefíme zpátky, fakt tady nechcu umřít. Dereku?" „Stilesi, jestli nezavřeš zobák, přišpendlím tě ke stromu," sykl na něj Derek. Stiles protočil oči a uslyšel křupnutí větve. „Slyšeli ste to?" vyjekl šeptem. „Uklidni se, nějaká veverka," okřikla ho Lydie. „Neřekl bych," promluvil relativně nahlas Scott. Ostatní zvedli hlavu, aby viděli, kam se Scott dívá. Proti nim vyšel ze křoví černý, mohutný vlk. Hlavu měl v úrovní té jejich a vypadal, že je celý stvořený jen z černého kouře. Oči měl šedé, jakoby mu kolem zorniček kroužil šedý dým. Nevrčel, jen je bázlivě pozoroval. Stiles se narovnal, aby na něj lépe viděl a pod nohou mu zakřupala větvička. Vlk sebou trhnul a namířil jeho pohled na něj. Stiles automaticky sahal po pistoli u pasu. Vlk začal vrčet, pohled měl stále upnutý na Stilese. "Co teď?" zašeptala Lydie. "Modlete se," vydechl Argent. Vlk sklonil hlavu k zemi a vypadal, že po nich každou chvílí skočí. "Změna plánu, utíkejte," křikl Argent. Všichni se na jeho povel otočili a utíkali, kam mohli. Za sebou slyšeli dusot obřích tlap. "Neotáčej se a utíkej!" křičel na Stilese Scott, který běžel stejným směrem. Pár minut běželi, Stilesovi docházel dech. "Scotte! Už nemůžu," popadal dech. Najednou dusot tlap ustal, Scott a Stiles se zastavili a zírali do naštvaných očích vlka. Těkal pohledem mezi nimi a vypadal, jakoby nemohl jít dál. Najednou jakoby po nich nahlas štěknul, otočil se a zmizel v houští. "Co to kurva bylo?" sýpal Stiles. "Jakto, že nás nezabil?" "Nemeton," vydechl Scott, když se podíval za sebe. "Ha!" křikl Stiles. "Tak aspoň známe jeho slabé místo."

WOLF - Teen Wolf vol. 2Where stories live. Discover now