30

98 11 33
                                    

Καταρχας να ξεκαθαρισω: Τα Σίλμαριλς (Quenya πληθ. Silmarilli,η λάμψη του καθαρού φωτός) είναι τρία λαμπερά κοσμήματα που έχουν κλεισμένο στο εσωτερικό τους το φως των Δύο Δέντρων του Valinor,Telperion και Laurelin. Τα Silmarils δημιουργήθηκαν από τον Fëanor των Noldor στο Valinor κατά τα Χρόνια των Δέντρων,και θεωρούνται το πιο διάσημο από όλα τα δημιουργήματα των ξωτικών.Λέγεται ότι η μοίρα της Arda είναι δεμένη με τα Silmarils.

(πηγη: http://mesi-gi.blogspot.com )

Επισης, ας υποθέσουμε πως ο Θραντουιλ και ο Λέγκολας μιλάν μεταξύ τους στην κοινή,απλα και μονο για να μην χρειαστεί να χάσω χρονο στις μεταφράσεις.

♥♥

Ημερολόγιο Σαμ

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό δεν έχω άσχημα νέα.

Για την ακρίβεια,τα πράγματα πάνε πολύ καλά.

Κατ'αρχάς ο κοσμός έχει συνέλθει σχεδόν και ο Ράνιαντοκ,ο αρχιθεραπευτης του Ροαν λεει πως ειναι θεμα ωρών μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ψυχική υγεία τους.Φυσικα,μερικοι εχουν αποκτησει ψυχικο τραυμα αλλα ηταν μια τραυματικη εμπειρια και δεν μπορουν ολοι να το διαχειριστουν.

Τουλάχιστον θα μπορεσουν να συνεχισουν τη ζωη τους,εστω και με εφιάλτες το βράδυ και χωρίς νόημα φοβίες.

Ο Γκάνταλφ μας εξήγησε,εμένα και τον Πίπιν,ότι οι άνθρωποι δεν έχουν τοση ψυχικη δυναμη οσο τα χομπιτ και μπορουν να εχουν μακροχρονια ψυχολογικα θεματα για καταστασεις που τα χομπιτ θα ξεπερνουσαν μεσα σε λιγους μηνες.Μου ειπε οτι ενας ανθρωπος δεν θα μπορουσε να παει στην Μορντορ,να περασει οτι περασα κι εγω,και μετα να γυρισει πισω στην καθημερινοτητα του.Αυτο με εκανε να νιωσω καπως καλυτερα που δεν εχω τροπο να βοηθήσω με την Χελιοντορ και ολο αυτο το μπερδεμα.

Τωρα που ανεφερα τον Πιπιν,σημερα εγινε κατι φοβερο..ο Πιπιν γέλασε.
Και δεν ηταν αυτο το ψευτικο γελιο που κανει για να με καθησυχασει.Οχι,ηταν πραγματικο,αυθορμητο γελιο και δεν θα μπορουσα να ειμαι πιο χαρουμενος.

Υποθετω πως εχω να ευχαριστησω γιαυτο τον Θραντουιλ και τον Παλαντο που οι συζητησεις του ειναι οτι πιο γελοιο υπαρχει και ουτε ο Πιπιν δεν μπορει να μην γελασει.

η κόρη του σάουρον // greek lord of the rings fanfictionΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα