Kaybedilenler

2.8K 253 178
                                    

Mert'ten

"Gerizekalı, sen ne diye çocuğa o kadar sert çıkışıyorsun? Mal mısın abicim? Al kayboldu, yok ortalıkta çocuk."

Başımı önüme eğmiş Ali'nin azarlamalarını dinliyordum. Haklıydı. En yakın arkadaşımı sevdiğim gerçeği kontrolümü kaybettirmiş, Burak'a gereksiz yere çıkışmama neden olmuştu. Aklım başıma geldiğinde ise ortalıkta Karaşın nâmına bir şey kalmamış, sanki yer yarılmış içine girmişti.

"Üstüme gelme Ali, pişmanım zaten. Sen tekrar arasana Burak'ı."

Söylene söylene tekrar aramıştı. Hoparlöre aldığı telefondan gelen klasik "Aradığınız numaraya şuan ulaşılamıyor, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz." sesiyle aramayı sonlandırıp oturduğumuz yatağın üstüne koymuştu telefonu.

"Memlekete gitti diyeceğim de odasındaki eşyaları yerli yerinde."

O ihtimali düşünüp odasına gitmiştik, bavulu duruyordu, kirlileri vardı, hatırladığım kadarıyla bütün kıyafetleri de dolaptaydı. Burak ailesinin yanına gittiğinde odasını temizler, kıyafetlerini yıkardı.

Ve beraber giderdik.

Başımı ellerimin arasına alıp ofladım. Burak'a o mesajı yazan parmaklarımı kırmak istiyordum. Tam o sırada, belki Burak'tan bir mesaj gelir diye internetini açık bıraktığımız telefonlara mesajlar yağmaya başladı. Ali'yle gözlerimiz çatıştı, bu kadar mesaj ve aramanın sebebi ne olabilirdi? Şaşkınlığımızı bir kenara koyup telefonlara uzandık. Elime aldığım telefona hâlâ bildirimler yağarken Murat'ın mesajına tıkladım, gruba bir ekran görüntüsü atmıştı. Bekletmeden açılan görüntü bir internetteki bir haber sitesine aitti.

Dün gece saat 01.00 sularında Çanakkale-Erzurum seferi yapan otobüs, Erzincan'da buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp karşı yönden gelen bir tırla kafa kafaya girdi. Çarpışmanın etkisiyle devrilen otobüste şans eseri ölen olmazken ,şoför Asım Duran, üniversite öğrencisi Burak Akkurt ve Halil Kemercioğlu ağır yaralandı. Yaralılar Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin altında ise Murat'tan gelen tek bir soru vardı.

"Yalvarırım bunun bizim Burak olmadığını söyleyin."

Kaos tüm hızıyla geldi, ezdi ve geçti hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar. Ufak bir duyurum var, ondan sonra hemen kaçıyorum. Bugün köye gidiyoruz ailecek, dolayısıyla üniversiteler açılana kadar internet bulabilir miyim, bulsam da çeker mi, çekse de bölüm yazabilir miyim, zannetmiyorum. Üniversiteler açıldığında yeniden aktif buralardayım, o zamana kadar kendinize iyi bakın, seviliyorsunuz. ❤️❤️

İNCOGNİTAKde žijí příběhy. Začni objevovat