2×13. Bölüm Yeni Kurtulanlar, Yeni Düşmanlar

243 25 3
                                    

Biri kız diğeri erkek iki kişi silahlarını Ali'ye doğrultmuştu. Erkekte 12 kalibre bir av tüfeği, kız da ise 9mm Glock vardı. Erkek sert bir şekilde;
"Ne istiyorsun!" diye bağırdı. Kız da ondan cesaret alarak, "Söyle pislik, yoksa kafana kurşunu geçiririz." dedi.

Yerde bir ayağının üstünde duran Ali tam konuşacakmış gibi yaparken aniden dik duran bacağını havaya kaldırdı ve erkekten daha çelimsiz olan kızın sol bacağına sert bir tekme attı. Neye uğradığını şaşıran kız sol bacağının acısı bir yana dengesini kaybetti ve yere düştü. O sırada elinden tabancası fırlamıştı. Çevik bir hareketle silahı kapan Ali namluyu erkeğe doğrulttu. Ali'nin davranışı adamı korkutmuştu. Sesi titreyerek, "Hey... hey ateş etme lütfen silahı bırakacağım." dedi. Ardından av tüfeğini yere bıraktı. Ali yerdeki tüfeği eline aldı ve tabancayı cebine yerleştirdi.

Ardından esir aldığı kişilere, "Başka biri var mı burada?" diye sordu. Kız hızlıca "Yok!" diye geçiştirmeye çalıştı. O sırada tesisin üst katından gacırtı sesi geldi. Ali tüfeği esirlere tutup "Arkadaşlarınıza götürün beni!" diye bağırdı. Oğlan "Hayatta olmaz" diye çıkıştı ama Ali ona silahı doğrultunca üst kata doğru yöneldi.

***Bu Esnada Konvoy***

Burak merak içinde kalmıştı. "Nerede kaldı bunlar yahu?" dedi.

Diğerlerinin de en ufak bir fikri yoktu. Emre kırmalı çiftesini alarak oraya doğru yola koyuldu. Arkasından Nesrin ve Can'da onu silahlarıyla takip ettiler.

***

"Yürü, yürü!" diye ittirdi adamı Ali. Kızı aşağıda ki kalorifer peteğine bağlamıştı. Ali'nin eli tetikteydi ve her an her şey olabilirdi. 30 yaşlarında ki adam onu ahşap bir kapının önüne getirdi. "İşte burası." dedi. Ali geri çekilmesini söyledi ardından kapıya hızlı bir tekme attı.

Kapı gürültüyle açıldı. Açılmasıyla kilidi de kırılmıştı. İçeriye hızlıca girdi ancak beklediği gibi bir sahne bulamadı. Saçları ağarmış 60'lı yaşlarda bir adam ve karşısında da muhtemelen torunu olan 10'lu yaşlarında olan bir kız çocuğu vardı. Kapı kırılana kadar olanlardan habersiz çin daması oynuyorlardı. Kapı kırılınca ikisi de yerinden sıçradı. Ali'yi ve elindeki silahı görünce küçük kız çığlık atarak dedesinin arkasına saklandı. Yaşlı adamda korkuyla Ali'ye bakıyordu.

Ali'de durumdan rahatsız olmuştu. Tam odadan ayrılacak iken kafasına porselen bir cisim ile darbe aldı ardından bayıldı.

***

Genç adam tüfeği ile aşağıya indi. Kız kardeşi hâlen peteğe bağlıydı. Hemen yanına gelip ipini çözmeye başladı. Kız kardeşi telaş içinde, "Tesisin önünde 3 kişi daha var." dedi. Genç adam, "Bu sefer bizim elimizde rehine var. Onları buradan göndeririz." dedi.

Ama kızın bacağı kötü durumdaydı. Kız kot pantolonunun paçasını yukarı kaldırdığında Ali'nin tekmelediği yer mosmordu ve ezilmişti. Ağabeyi "Yürüyebilir misin?" diye sordu. Kız denese de başaramadı. Bunun üzerine ağabeyi kardeşini oraya oturttu ve üst kattan yarı baygın olan Ali'yi aşağı indirdi. Bu sırada babasını ve küçük kızını odadan çıkmamaları için tembihledi.

***

Emre; Can ve Nesrin'e, "İşaretimle kapıyı kırıyoruz." dedi. İşareti verince üçü birden kapıya omuz attı ve içeri girmeyi başardılar. Tam karşılarında kolları bağlanmış olan Ali ve hemen arkasında Ali'nin başına silah dayayan bir adam vardı. Emre hemen silahına davrandı ama Nesrin adama, "Arkadaşımızı bırakın! Bela aramıyoruz ama gerekirse dışarıda bir sürü silahlı adamımız var. Bu işi sorunsuz çözebiliriz."

The Walking Dead TürkiyeOn viuen les histories. Descobreix ara