9•BB➺「 Eroin 」

14.1K 743 205
                                    

Multi⤴Batu

Bölüm siyahgokyuzu21'e ithaf edilmiştir

Keyifli okumalar 😊

Hani filmlerde olur ya, baş roldeki kız uykusundan alarm çalmadan uyanmıştır. Saçları dün gece nasıl yaptıysa aynen öyle kalmıştır. Yüzünde büyük bir gülümseme ile yatakta doğrulur, daha sonra penceresinin önüne geçip perdeleri aralar. Sonra camda ki yansımasına bakıp, bugün çok güzel bir gün der ve sabah sporu için eşofmanlarını giyer.

Benim ki mi? Benim ki tam bir facia. İlk başta saçlarım asla düzenli olmaz. Şuan bile değil. Kuş yuvasına dönen topuzumdan dökülen bir kaç saç tutamını kulağımın arkasına ittim. Başımda vır vır öten alarmı aldırmayıp, yatağımda biraz daha yayıldım. Üstümden yorganımı çekmeye çalışan anneme tehlikeli bakışlarımı gönderip, yastığıma biraz daha sıkı sarıldım.

"Kalk kız artık. Yemin ederim her gün seni böyle uyandırmaktan bıktım! Hem sana bir sürprizim var" dediği gibi yataktan kalktım. "Hani. Hani nerede sürpriz. Anne nerede!" yataktan kalkıp etrafa bakındım.

"Çemkirme kız bana. Üstünü başını giy, sonra gel kahvaltını yap. Ondan sonra gösteririm." Her ne kadar kalkmak istemesem bile el mecbur odamdan çıkıp koridordaki banyoya girdim. Temel işlerimi halledip, üzerimi değiştirdim. Saçlarımı tekrar düzleştirip, bol bol rimel ve şeftalili dudak balımı sürdüm. Çantama da bir kaç kitap ve defter koyup aşağı indim. Seri adımlarla mutfağa yol alıp, annemin hazırladığı kahvaltının başına geçtim. Babamın yanaklarına sulu öpücüklerimden bırakıp "Afiyet olsun" dedim ve kahvaltıya gömüldüm.

Bir kaç dakika içerisinde kahvaltımı yapmış salonda gözlerim kapalı şeklinde annemi bekliyordum. Heyecandan terleyen ellerimi okul eteğime silip, dişlerimi biraz daha sıktım. Nerede kalmıştı ki bu karı?

Tam o anda "Geldiiim" diyen annemin sesi doldurdu kulaklarımı. "Sakın açma gözlerini. Ben sana aç diyeceğim" dediğinde başımla onayladım.

"1...2...3!" dediği gibi gözlerimi açtım. Göz hararelerim ilk başta ne olduğunu anlamamışçasına hâlâ masanın üstündeki şeye baktı. Gözlerimi birkaç kez daha kırpıştırdım sanki bunun bir hayal olduğunu düşünerek. Ellerim istemsizce kutusuna gitti. Anneme baktım bunun bir rüya olmasını dileyerek. Gözlerinde ki sevinç ve mutluluk parıltıları beni bir kez daha ağda makinesine bakmaya zorladı.

Sessu ağda?

"Anne bu ne?" dedim kendini yanımdaki koltuğa atarken, bana doğru döndü. "Beğendin mi kızım? Bunu sana aldım. Artık her şey daha kolay. İki cart cart yapıyorsun. Hop mis gibi çıkıyon!" Yaşadığım hayal kırıklığını aldırmayıp salondan çıktım.
"Anne saolasın. Odama bırakırsın." Dedim arkama doğru. Mutfağın girişine bıraktığım çantayı alıp, vestiyerde ki siyah montumuda üzerime geçirdim. Havalar gerçekten çok soğuktu bu sıralar, gerçi kış ayına da girmemizdendi bu soğuklar ama neden sizce kış mevsimini sevmiyordum.

Evden çıkıp kışlık botlarımıda ayağıma geçirip sitenin sokağında Peri'yi beklemeye başladım. Zaten bir kaç dakika sonra oda gelmişti. Önümüzde duran servise binip okula geçtik. Bahçeye adım atar atmaz Peri konuşmaya başladı.

"Ne oldu bugün bir üzgün görünüyorsun?" aklıma olanlar geldikçe gülesim geliyordu. "Annem ağda almış." Dediğim de bir kahkaha tufanı koptu dudaklarının arasından.

Gözlerim okul bahçesinde gezdirdiğimde Aras'ta durdu. Her zaman ki 5 kişilik bir arkadaş grubu ile kamelyalarda oturuyordu. Yanında ki çocuk bir şey anlatırken onun gözleri çevredeydi. Öyle ki bakışlarımı hissetmişçesine anında beni buldu gözleri. Yüzünden eksik etmediği sırıtışıyla bana bakıp, göz kırptı. Anında bakışlarımı ondan çekip, Peri ile okula girdik. Koridordaki tüm öğrenciler kendi hallerinden takılırken, sınıfa geçip sıramın üstünde yayıldım. Peri'de yanıma otururken, gözlerimi kapatıp masamın üzerine koydum başımı.

BAŞA BELAWhere stories live. Discover now