6•BB➺「 Oğlum? 」

14.7K 675 110
                                    

Multi⤴Rüya

Keyifli okumalar😊

Yüzündeki gülümse daha da büyüyerek uzun holde yürümeye başladı. "Aras! Aras buraya gel çabuk. Lan kıçına gonca gül taktığım annem evde!" Aras beni dinlemeyip salona girdiğinde ben içimden bildiğim bütün duaları okumaya başladım. Helvam fıstıklı olsun arkadaşlar.

"Ah oğlum da geldi sonunda!" diyen sesle araladım göz kapaklarımı. Dudaklarımdan fısıltıdan farksız olan "Ne?" nidası döküldü. "Bu Semiha Teyzen bu tatlı kız da Semiha'nın kızı. Rüya'yı hatırladın mı oğlum küçükken çoğu zaman birlikte oynardınız." Aras'ın yüzündeki tehlikeli pırıltılar varken iç sesim bana yavaş yavaş götünü kurtar sinyalleri veriyordu.

"Ah! Öyle mi? Çok memnun oldum Rüya "deyip elimi avucunun içine aldı. Elimin üstüne tüy kadar bir öpücük bıraktığında bedenimin titrediğini sandım bir an. Fazla çaktırmadan bende oyunu sürdürdüm. "Bende çok memnun oldum." bana tekrar bir gülüş bahşettiğinde uzatmadan elimi elinden çektim. Aras'ta bu sefer annemin yanına gidip onun eline nezaketten bir öpücük bıraktı. "Bende diyordum ki kızınız bu güzelliği kimden almış " Resmen yağcıydı. Ancak bana güzel demesi hoşuma gitmedi değil di hani.

Daha sonra herkes kanepelere yerleştiğinde ben sinirden kuduruyordum. Bu tüller neden bacaklarımı kaşındırmak zorundaydı ki! Annem bana kaş göz işareti ile bir şeyler yaptığında anlamazca baktım. Kafamla 'Ne?' işareti yaptığımda "Rüyacığım hadi kızım Aras oğluma da bir servis aç." Oğlum? O Ğ L U M ? Fazla uzatmadan mutfağa geçip Aras için de bir tabak hazırladım. Yanında da içeceklerden bir bardak doldurup tepesinin üzerine yerleştirip tekrar yanlarına döndüm. Aras'ın önüne gelip servisini yaptığımda tekrar yerime geçip oturdum. Bir yandan da Aras'ı dikizliyordum. Acaba yaptıklarımı beğenecek miydi?

"Gerçekten çok güzel olmuş kurabiyeler Semiha Teyzeciğim" annem Leyla Teyze ile bakışıp aynı anda gülümsediler. "Rüya kızım yaptı. Valla kendi kızım gibi demiyorum on parmağında on marifet var. Maşallah!" Leyla Teyze daha annemin lafı bitmeden "Maşallah" diyerek tamamladı. Aras'ta çaktırmadan alttan alttan bana bakıyordu. Şerefsiz boğazına dizilsin! Daha ben ne olduğunu anlamadan Aras öksürük krizine girdiğinde aceleyle masadan bir bardağa su doldurup yanına gittim. "Sakin yesene şunu!" diyerek bir yandan da çemkiriyordum. Aras elimdeki suyu alıp zar zor birkaç yudum içti. Yanından uzaklaştığım da annemin de Leyla Teyzenin de bakışlarının bende olduğunu fark ettim. Daha demin yaptıklarım yüzümü büyük bir kızarıklığa sokarken ben sessizce kenara çekildim.

"Eh bizde kalkalım artık. Geç oldu" dediğinde Leyla Teyze, Aras'ta ayaklanmıştı. Kapıya kadar onlara eşlik edip annemin yanında dikildim. Leyla Teyze ve annem birbirlerine sıkıca sarıldıklarında aralarında "Oldu bu iş" cümlesi duydum sanki. Yada ben öyle sandım. Bilmiyordum ben hâlâ demin yaptığım mallıktaydım. Hayır kızım sana ne!? Ölmezdi ya! Annemgil hâlâ sarılırken Aras yanıma yaklaştı. "Kıyafetin çok yakışmış şeker kız Candy" Aras'a aldırmayıp Leyla Teyzeyle bende sarıldım. İkisi de evden gittiklerinde derin bir nefes aldım.

"Anne ben gidip uyuyacağım. Zaten sabah erken kalktım." Son olarak ta "Resimleri unuttuğumu sanma kadın!" deyip odama geçtim. Üzerimdeki elbiseyi çıkartıp vazgeçilmezim olan polar pijamalarımı giydim. Şikir kiz Cindiy'miş peh! Yatağımın içine girip çok sevdiğim bembeyaz ayım olan Frank'e sarılıp gözlerimi kapattım.

"Neden sana sarılmadan uyuyamıyorum be Frank'im?"

***

"Rüya uyan kızım hadi " Derek kollarını bana sarmış gülümseyerek bakıyordu.

"5 dakika daha Derek'im." Derek'im işaret parmağı ile önüme düşen saç tutamı mı alıp kulağımın arkasına doğru itti.

"Ne direği kız? Yavrum parmağımı bıraksana" Gözlerimin önündeki yakışıklı beden yavaş yavaş giderken sallanmaya başladım. Noluyor anasını satayım? Deprem mi oluyor?

"Uyansana kız. Kime çektin böyle?" Kalçama gelen sızı ile zar zor gözlerimi açabildim. "Anne?" Gözlerini kısmış beni izliyordu. "Ne uyudun be kızım. Vallahi kış uykusuna yattın sandım." Anneme gözlerimi devirdim. En fazla ne kadar uyumuş olabilirim ki? Annem aklımdan geçenleri okumuşçasına "1 gündür uyuyorsun kızım. Şu tipine bir bak." Dediğinde kendimi ışık hızıyla aynanın karşısına attım. Şişmiş gözler kızarmış bir burun karışmış saçlar. Öğk. Sonradan kafama dank eden şeyle "Oha ben 1 gündür uyuyor muyum? " Annem beni başıyla onaylayıp "Hadi git bir duş al bu akşam Aras oğlumgile gideceğiz. " Gitmek kelimesini es geçip oğlum kelimesini takıldım.

"Anne hayırdır o çocuk nereden senin oğlun falan oluyor?" Yatağımı düzeltme işini bırakıp bana döndü. "Kızım ya sen susarsın" dediğinde dolabımdan duş için kıyafetleri mi aldım. Havalarda iyice soğuyordu ha. "Ya da ayağımdaki terlik seni susturur. " kıyafetlerimi alıp tam odadan çıkacağım sıra "Yav he he" dediğimde gelen terlikten zor kaçtım. Duşa girip bir güzel yıkandıktan sonra kıyafetlerimi giymeye başladım. Kıyafet dediğime bakmayın pijama giyiyorum.

Bu Aras'tan ben niye uzak duramıyorum ki! Bir de başıma bu akşam çıkmıştı. Acaba hastalandım numarası mı yapsam? Yok! Annem hemen anlıyordu. Ölü taklidi? Yok yok. Banyodan çıkıp tekrar odama geçtim. Allah'tan annem odam da yoktu da. Bir terlik fantezisi daha yapmayacaktım. Aynanın karşısında saçlarımı bir yandan tarıyor bir yandan da saç kurutma makinesi ile kurutuyordum. Saçlarım ile işim bitince tarağı masamın üstüne bırakacakken ani bir başımın dönmesi ile masaya tutundum. Al işte 1 gün boyunca yemek yemezsem olacakları bunlardı. Fazla uzatmadan odamdan çıkıp merdivenlerin yanına geldim. Başım tekrar dönünce bedenimi korkuluklara yasladım. Yavaş yavaş merdivenlerden inmeye başladığımda daha bir kaç basamak attığım da başıma giren ani ve acı veren ağrıyla önce gözlerim kapandı daha sonra ise bedenim boşluğa doğru yuvarlandı. Benim yaptığım tek şey ise feryat eden acı çığlıklarımdı.

"Anne!"

836 Kelime ✔

Bölümü beğendiyseniz vote yapmayı ve yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın!

Diğer bölümde görüşmek üzere🖐

BAŞA BELAWhere stories live. Discover now