35. kapitola

6 1 0
                                    

S otcom sme sa rozprávali dosť dlho. Až som ich musela vyrušiť, že ja vážne potrebujem odísť už za Kate a Michelle, ked'že sa mi Kate ozvala, aby sme sa stretli dnes večer vonku, niekde v meste. Pravdepodobne pôjdeme do reštiky.

,,Oci, naozaj. Musím sa ísť chystať."

,,Ale ved' ty kľudne môžeš ísť. Ja sa Tobiasa ešte na niečo povypytujem." Odpovedal s úsmevom na tvári.

,,Si s tým v pohode?" Opýtala som sa Tobiasa a pozrela som sa mu do očí, či náhodou nezachytím v jeho očiach nejaké znamenie a prosbu o záchranu z tejto divnej situácie.

Ale on na mňa iba žmurkol a povedal: ,,Mel, som v pohode. Chod' za kamoškami a uži si to. Dlho ste spolu neboli, nie?" Opýtal sa a ja som iba prikývla a už aj som utekala do svojej izby a ich dvoch som nechala osamote. 

Bolo mi to čudné, ale zbytočne som sa nevypytovala. Myslím, že otec si potrebuje zistiť, kto to vlastne toľkokrát navštevuje jeho dcéru. Nečudujem sa. Tobias tu bol už skoro ako doma. Obliekla som si iba obyčajné rifle a pletený sveter. Zobrala som si do kabelky iba potrebné veci ako mobil, kľúče a peňaženku a zavolala som Kate, že som na ceste z domu. Povedala, že ma počkajú už v reštike. Obula som si čižmy, zobrala kabát, šál a utekala som z domu. Rýchlo som utekala do auta, ked'že vonku bolo naozaj chladno. Zima mi až tak nevadila, ale predsa len som mala radšej leto. Cesty boli skoro prázdne. Pravdepodobne sa nikomu nechcelo ani len nohu vystrčiť v tejto zime a mne to len vyhovovalo. 

Ked' som prišla do mesta, uvedomila som si, že Kate s Michelle ma čakajú v tej istej reštaurácii v ktorej som naposledy bola s Petrom. Bola som rada, že pri tej spomienke ma už viac netrápili smutné pocity, sklamanie, opovrhnutie, proste som necítila nič. Otupenosť. Bola to iba prázdna spomienka, ktorú mi pripomenul iba názov reštaurácie. Vošla som dnu a ihned' som uvidela dievčatá ako sedia v boxe a smejú sa na niečom. 

,,Ale, ale. Ja tu ešte ani nie som a tu je už zábava v plnom prúde." Zasmiala som sa ako som si sadala k Michelle.

,,To len spomíname na ten ples." Povedala Michelle.

,,Stalo sa tam niečo zábavné?" Opýtala som sa zvedavo, ked'že si z toho plesu veľa nepamätám. A nie preto, žeby som bola pod vplyvom alkoholu, ktorý tam aj tak nebol, ale preto, že jediné čo si z plesu pamätám je tá divná konverzácia s Ethanom. ,,No tak! Nenaťahujte ma zbytočne baby. Čo sa stalo?"

,,No ved' predsa Simone s Nicole sa pohádali. Urobili poriadny cirkus."

,,Moment. A ja som to nevidela?" Opýtala som sa.

,,Nie. Bola si niekde inde. Nemohli sme ťa nájsť."

,,Och, áno. Bola som akurát vonku. Nadýchať sa trochu čerstvého vzduchu."

,,A pritom si prišla o takú drámu. Mel, vieš že ja veľmi neklebetím." Povedala Kate a my s Michelle sme sa rozosmiali. Nakoniec sa pridala aj Kate.

,,Kate, sama tomu neveríš." Ozvala sa Michelle.

,,Ok. Máš pravdu. Milujem klebety. No tak, chceš to počuť?" Opýtala sa Kate, celá netrpezlivá.

,,No áno. Na čo som tu inak prišla?" Opýtala som sa a zasmiala sa. Medzitým nám doniesli čaj, ktorý sme si objednali a zákusky.

,,Takže...Nicole prišla nakoniec na ples sama."

,,To som si všimla ešte zo začiatku že s nikým nebola, ale myslela som si, že jej partner príde neskôr." Vyrušila som ju.

,,Nie. On ju totiž nechal." Povedala Kate. Ja som iba s prekvapeným výrazom pozerala a naznačila som jej nech pokračuje. ,,No a potom prišla Simone. Hádaj s kým?" Opýtala sa Kate s úsmevom.

Spell dreamerWhere stories live. Discover now