10. kapitola

7 0 0
                                    

V soboru ráno prišla ku mne Kate s úsmevom na tvári a s otázkou, či by som nechcela ísť s ich rodinou a s Michelle na stanovačku. 

Tak som veľmi rada prikývla a opýtala som sa: ,,Teda, rada pôjdem ak to nebude vadiť tvojim rodičom.

,,Samozrejme, že nie."

Zavolala som ocovi, že cez víkend nebudem doma. Povedal, že príde v nedeľu, aby so mnou mohol byť ešte posledný deň prázdnin. Ihneď som sa pobalila. Zobrala som si iba ruksak. Išli sme iba na jednu noc, takže až tak veľa som toho nepotrebovala. Zbalila som si deku, nejaké veci na seba, pár drobností a samozrejme spacák. Po dome som pobehovala s úsmevom na tvári. Bola som taká rada, že konečne vypadnem z domu niekam von. Zavolala som Kate, že som pobalená a konečne som vyrazila. Pred domom Kate už stála celá jej rodina pred autom. Nastúpila som s úsmevom na tvári, ktorý bol po dlhej dobe konečne úprimný. Cesta zbehla celkom rýchlo. Keď som si všimla, že sme zastali pred malou drevenou chatou. Keď som sa poobzerala lepšie, tých chát tam bolo viac.

,,Moment, nevravela si, že ideme na stanovačku?" Opýtala som sa.

,,Áno. Vlastne taký bol pôvodný plán, ale...naši rodičia menia plány totiž veľmi rýchlo vieš?" Povedala a pozrela na mamu, ktorá sedela vpredu.

,,Takže stanovačka bez stanov?" Opýtala som sa.

,,No...neviem. Počkaj." Povedala, zdvihla prst a opýtala sa mamy: ,,Mama? Takže stanovačka bez stanov stále platí, áno?"

Jej mama sa otočila k nám dozadu a povedala: ,,Áno, platí, ale iba pre nás, rodičov. Deti spia v stanoch." Povedala s vážnou tvárou.

,,Čože? Mami to vážne? Nerob si srandu."

,,Nerobím. Myslím to úplne vážne." Povedala a pozrela sa na Suzanne, sestru Kate. Bola od nej staršia, aj keď tak vôbec nevyzerala.

,,Suzanne? Robím si srandu?"

Suzanne sa pozrela na nás dve a povedala: ,,Nie, nerobí si srandu. Myslí to smrteľne vážne. Už som sa jej na to pýtala."

,,Ale mne to nevadí." Povedala som, keď som videla ako sa Kate tvári.

,,Ále Mel, prosím ťa, never mojej mame všetko čo povie." Povedala a kývla rukou.

Vystúpili sme z auta a vybrali sme sa smerom k chate. Vpredu mala malú terasu na ktorú sme si poukladali stoličky a stôl, keď sme s Kate zrazu započuli v našej blízkosti nejaké hlasy. Prichádzali z chaty za nami. Ani som si tú chatu nevšimla, pokiaľ tam neprišla štvorčlenná rodina a nezapla si hity osemdesiatych rokov. S Kate sme sa na seba nechápavo pozreli a bez slov sme išli naspäť do našej chaty.

,,Čo sa tam deje?" Opýtal sa otec Kate.

,,No, vyzerá to tak, že máme spoločnosť." Povedala Kate a ukázala smerom za našu chatu.

,,Dievčatá? Máte tu nejakú hudbu? A prosím vás, povedzte, že áno." Opýtala sa mama Kate.

,,To máme. Ale mami? Čo chceš preboha robiť?"

,,No čo. Oni môžu mať zapnutú hudbu tak, že ju počujeme aj my a my nemôžeme?"

,,Nenamietam." Povedala som a podala som Kate mobil s úsmevom. Tento deň sa mi začínal páčiť. Konečne som sa cítila uvoľnená a pokojná.

Naša izba mala okno tak, že sme akurát videli na tú podarenú rodinku. S Kate sme nerobili nič iné, len sme sa na nich spoločne zabávali, keď konečne dorazila aj Michelle.

,,Ahojte, kočky. Na čom sa tak zabávate? A bezo mňa? No toto." Povedala, keď vošla do izby, nabalená ako keby sme to boli na týždeň. Musela som sa na ňu usmiať.

Spell dreamerWhere stories live. Discover now