✧ Yeni Dünya ✧

125K 2.7K 891
                                    

✧ 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

 

"Adım Dolunay. İnsanların Dünya adını verdikleri gezegende yaşıyordum bir zamanlar."

Yeni Dünya Serisi, bu okuduğunuz kelimeleri yazmamla başladı. Temmuz 2014'te bir salı akşamı gelen ilhamla yazdım ve önceki yazdığım yarım kalan romanların aksine birkaç ayda bitirdim. Ametist, Öne Çıkanlar'a eklendi, kitap oldu ve Wattys 2016 - Çığır Açanlar dahil birçok ödül kazandı.

Şimdi de onu Wattpad'e yeniden geri döndürmeyi planlıyorum. Tam 8 yıl önce tamamladığım bu roman ve devamını bu çalışma altında bitirmek istiyorum. Umarım bunu yapabilirim. Ametist'i yazarken daha önce hiç roman bitirmemiştim ve lisedeydim. Şimdiyse 6 roman bitirdim, birçok makale yazdım ve yüksek lisans yapıyorum. Benim açımdan hayatımda birçok değişiklik oldu. Yani Ametist'i yazdığım zamandaki yazımım ve kurgularımla şu ankiler arasında çok fark var. Şu an epik fantastiğe yönelmiş durumdayım.

Bunları size söyleme nedenim şu anki kurgularım ile Yeni Dünya serisi arasında birçok fark görebileceğiniz içindi. Muhtemelen birçok bilimsel, kurgusal vb hata göreceksiniz. Bu hataları düzeltmem bu kurguyu baştan sona değiştirebileceği için şimdilik her şeyi düzeltmeyeceğim. Dediğim gibi amacım yıllarımı verdiğim bu seriyi hak ettiği finale ulaştırmak. Bu kurgunun mükemmel olduğunu asla iddia etmiyorum, birçok hatası olduğunun farkındayım.

Ametist ve ardından gelecek devam kitaplarında günümüzden çok farklı bir teknoloji (iyi tasarlanmış robotlar, üstün teknolojili silahlar, uzay savaşları vs) olmayacağını belirtmek isterim. Dediğim gibi, kurguda birçok şeyi değiştirmeyeceğim. Ametist zaten bilim kurgudan çok fantastik ve macera kitabı diyebileceğim bir türde. Bilimsel fantastik olarak da tanımlanabilir, sosyal bilim kurgu gibi de. Birçoğunuzun bildiği Ejderha'nın Öfkesi'ne kesin olarak epik fantastik deyip hem türünü hem alt türünü belirtebilirim. Ametist içinse maalesef bu çok zor. Zaten yazdığım ilk kitap olduğu için katı bir şekilde bilim kurallarına uymasını, yazımının da kurgusunun da çok iyi olmasını beklemezseniz sevinirim.

Yeni bir gezegene giden karakterlerin buraya alışma süreçlerini, yöneticilerle çatışmalarını, sorgulamalarını okuyacaksınız. Biraz fantastik, biraz distopya, hatta biraz da ütopya olabilir.

Yeni Dünya'nın yeniden yazılıp tamamlanması hemen olmayacak. 2020'deki duyurumda bunu kısa sürede yapabileceğimi sanmıştım ancak şimdi daha zor olduğunu biliyorum. Şimdi bunları 2023'ün ocak ayında yazıyorum. Maalesef birkaç ay daha bu yeniden yazım süreciyle ilgilenemeyeceğim. Belki daha da uzar. Şu anlık Ametist'in düzenlenmemiş/eski versiyonlu son birkaç bölümünü de buraya ekleyip ilk kitabı bu çalışmada bitireceğim. Kalsedon ve Sardoniks şu anda bitmiş(yeniden düzenlenmemiş) halleriyle yayındalar zaten.

Seriyi tek bir çalışmada toplama planımı biraz erteliyorum. Şu anki planımla seriyi en baştan kurgulamak istiyorum ama bunun için vakte ihtiyacım var. O vakte dek serinin 3 kitabını ve yarım kalmış 4. kitap Turmalin'i hatalı olsa da ilk yazılmış haliyle okuyabilirsiniz.

Umarım siz de bu süreçte yanımda olursunuz, desteğinizi bekliyorum.


Yeni Dünya

 1. Kitap: Ametist

 2. Kitap: Kalsedon

 3. Kitap: Sardoniks

4. Kitap: Turmalin

Ek Kitap: Aventurin


Instagram: Auralorina

Youtube: Meltem Özkaya
(Youtube kanalımdan serinin tanıtım videolarına, playlistine ulaşabilirsiniz.) 

Ametist'in İlk Yazım Tarihleri
15.07.2014 - 15.11.2014

Yeniden Düzenlenme Tarihleri
13.03.2020 - Yarım Kaldı

AMETİST ✧ Yeni Dünya IWhere stories live. Discover now