1.14 | Şifacı (Son)

6K 426 66
                                    

✧ Ametist Şehri, Merkez ✧

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ametist Şehri, Merkez

Laurel Ava Claudio Ametist; o bile bu kadarını tahmin edememişti. Yıllardır görülerine güvenmişti hala da güveniyordu. Fakat o...

Kızı hafife almıştı. Onun kim olduğunu ta en başından anlamıştı fakat bunu inkar etmişti.

Jared McCorrin bile böylesini beklememişti. Önceleri sadece birinin gücü varken şimdi ikisi de gücünü bulmuşlardı ve Corrin bile bu sefer Kalsedon'u bile unutmuştu.

"Böyle olacağını biliyordum." Laurel, Corrin'in hologramındaki safir mavisi gözlerine baktı. Adamın mavi gözleri daha önce hiç olmadıkları kadar parlaktı.

Corrin tek kelime edemedi. Fakat Laurel konuşmaya devam etti. "Bir Gümüş'e asla güvenmemeliydin, Jared. Şimdi hem senin, hem Safirlerinin, hem de Ametist'in başı büyük belada."

"Olanları zaten biliyoruz, Laurel." Corrin'in güçlü kelimelerinin altında bolca pişmanlık yatıyordu. "Ne yapabiliriz onu düşün. Geleceği gören sensin. Bir planın olmalı."

"Var zaten." dedi Laurel daha çok kendi kendine konuşurcasına. Aniden ayağa kalkıp Ametist'in Merkez'inin toplantı odasının penceresine yaklaştı.

Yeni Dünya'nın en güçlü şehri onun emri altındaydı. İkinci en güçlü şehri ise düşmanı Corrin'in.

"Laurel?" Corrin, Laurel'in yanıtını bekliyordu.

Gözleri gümüş rengine dönmeye başlayan Laurel'in dikkati ise tamamen şehrindeydi.

"İki kişi, Corrin." derken sesi düşünceli ve korku doluydu. "İki ayrı kişi olacak sanıyordum. Ve bir de o çocuk, Dimitri.

"Kızı öldüremeyiz, Corrin. Gelecekte başımıza en büyük dertleri o açacak."

"Şifacı." diye düzeltti onu Corrin. O da Kalsedon'daki odasındaki hologramda Laurel'i izliyordu.

"Şifacı." diye onayladı onu Laurel.

Laurel, Corrin'den yanıt gelmeyince masanın başına geri döndü. "Luna. En azından çocuğun ona dediği isimle bir şeyler çıkartmalıydım-"

"Bir de o var." dedi Corrin sinirle. Ne diye Safirleri onları bulmaya yönlendirmişti ki? "İki kişi demiştin öyle değil mi? Tam dört yıl önceydi."

Evet iki kişi demişti. Fakat ondan sonra üç kişi olduklarını düşünmüştü. Çocuk, Şifacı ve bir de beyaz saçlı kız. Meğerse Şifacı da beyaz saçlı kız da aynı kişiydi.

"Stephen bana bunu söylemişti." dedi Laurel önceden de olduğu gibi eski kocasına hak vererek. Onu dinlemeliydi. Stephen en güçlü Gümüşlerden biriydi. Ve Laurel sayesinde...

"Laurel?" Corrin'in sözleriyle dikkatini yeniden Corrin'e verdi Laurel.

"Kızı öldürebilirdim. Elimdeydi." Laurel bunun olamayacağını adı gibi biliyordu.

"Değildi. Bunu biliyordun." Corrin hem Laurel hem de kendisi için endişeliydi.

"Kalsedon'da elinden gelen her şeyi yap."

Yıllar önce bir anlaşma yapmışlardı. Laurel ve Stephen, Gümüşler'i; Corrin ve IceBella da Safirleri alacaklardı.

Fakat şimdi Laurel, Gümüşleri'ini ilk defa Corrin'e veriyordu.

"İstediğin bu olsun, Laurel." Bunları söylerken Corrin'in yüzünde açıklanamayacak bir ifade vardı ve gözleri daha önce hiç olmadığı kadar safir rengine parıldıyordu.


BİRİNCİ KİTABIN SONU

15 Temmuz 2014 – 15 Kasım 2014

AMETİST ✧ Yeni Dünya IWhere stories live. Discover now