Rozhovor s Černou Kočičkou- Demidívkou

1.9K 131 16
                                    

Ahoj! Po dlóóuuuhé době tu máme zase jeden rozhovor! Tak dost bylo slov a jdeme rovnou na to. Takže základní info:

Věk: 14

Pohlaví: Žena

Sexuální orientace: Demisexuální heterosexuál

Sourozenci: Žádní

Stav: Nezadaná

Děti: Žádné

Rodiče: Rozvedení

Pochází z: města s 40 000 obyvateli

Žije v: městě s asi 20 obyvateli

Jak je to dlouho, co jsi zjistila že jsi demisexual?

Asi tři čtvrtě roku, Přesně to nevím.

A jak jsi k tomu došla? Co tě k tomu vede?

Vždycky jsem nechápala takové ty konverzace holek, z jakého kluka (když to řeknu na plnou hubu) vlhnou a ne, že by se mi kluci nelíbí, ale nepociťuji žádnou "chemii" do doby, než ho více poznám. A jednoho krásného večera, kdy jsem si tak brouzdala po netu, jsem objevila článek o demisexuálech a v tu chvíli mi to bylo jasné.

Takže de facto jsem na to přišla náhodou. Ne, že bych to už před tím nevěděla, ale už jsem "to" mohla pojmenovat.

Takže už jsi někdy zažila ten pocit, že se ti někdo nejen líbil, ale i tě vzrušoval?

To zatím ne.

A jak víš že nejsi třeba přímo asexuální?

Jednou se mi stalo, že se mi dotyčný vzhledově vůbec nelíbil, ale fyzicky už mě přitahoval, protože už jsme se tak dobře znali.

Nejsem do budoucna proti sexu, jen nehodlám provozovat sex na jednu noc. U mě je normální, že si člověka musím nejdříve proklepnout, než si ho pustím k tělu. Ale kdo si získá moji důvěru, může očekávat oddanost a věrnost.

Takže si dokážeš do budoucna představit, že by se mohl objevit člověk, se kterým by jsi chtěla prožít vše?

Jo. Kdysi jsem se seznámila s jedním klukem, který byl na první pohled můj typ a to bylo poprvé v životě, kdy jsem byla absolutně bláznivé zamilovaná, nemohla jsem ho pustit z hlavy, pořád jsem doufala, že nám to vyjde a v tu dobu, jsem měla v hlavě jenom JEHO. Absolutně jsem nemyslela na jiný kluky, on byl pro mě ten Nej ve všem. A o to víc mě mrzelo, když se potom zachoval, tak jak se zachoval.

Jak se zachoval?

Po dvou hrozných schůzkách o mě říkal věci, jako kdyby mě znal celý život a na té třetí mvíce méně ignoroval. Když jsme mu řekla, že jsem demisexuální, tak já jsem očekávala, že třeba řekne: wow, super, ty bys nedokázala zahnout. Ale v tu chvíli se na mě díval mezi prsty a potom mi došlo, jak moc naivní jsem byla.

Ví někdo o tvé orientaci?

Moje mamka a kamarádi.

Mamka na to nejdříve zareagovala: Co to je? A když jsem jí to vysvětlila, tak řekla: A co je na tom špatného? A naopak i potom prohlásila, že pojedeme na Prague Pride. A moje nejlepší kamarádka, tak tam to bylo úplně v pohodě, protože ona sama patří do LGBT komunity.

Myslíš si, že tvoje orientace může mít vliv na kvalitu tvého života?

Možná v případě, že by mému klukovi bylo divné, proč se k němu chovám tak "chladně" a proč mu stále nechci dát ani tu pusu. Ale jinak to chci brát jako svoji přednost.

Myslíš si, že to co se ti stalo může mít vliv na to jak se budeš v budoucnu chovat k dalším klukům?

Spíš ne, dalo mi to jednu hlavní věc a to je ta, že bych neměla být příště tak naivní a nenechat se strhnout jenom vzhledem. A příště se chovat jako normálně a prověřovat, prověřovat a ještě jednoho prověřovat a teprve potom důvěřovat. Prostě stát pevně nohama na zemi

Vím, že jsi ještě celkem mladá a nepamatuješ si, jaké to bylo třeba před deseti, dvaceti lety, ale z tvého pohledu, myslíš si, že dnes jsou LGBT+ lidé příjímání společností lépe než třeba v devadesátých letech nebo dokonce za totality?

Tak celkem mě překvapilo, že ještě cca před 10 roky, bych byla brána jako asexuál. Podle mě se to celkem posouvá dopředu, co se týče adopce atd. Radši harmonickou rodinu se dvěma tatínky nebo dvě maminky, než rozhádanou rodinu, kde nedej bože dochází např. i k domácímu násilí. 

Nemyslíš si, že tvoje orientace může být jen způsobena strachem z intimity? Z toho někomu se otevřít?

Největší problém u mě je, že nejsem zvyklá na komplimenty od kluků, protože celou základku jsem od svých vrstevníků poslouchala, jak jsem hnusná atd. A když ho od nějakého kluka dostanu, tak ho neumím přijmout. Jsem nejistá z jejich pohledů, když jdu po městě v sukni nebo, když jsem v bazénu v plavkách. Až příjde na to "poprvé", tak zase budu řešit jenom moje tělo a bojím se, že kvůli té své stydlivosti a z toho jak budu nervózní něco zkazím a připravím se tak o jinak hezký zážitek.

Podle toho co píšeš, tak u tebe je hodně problém se stydlivostí a sebedůvěrou. Myslíš, že to má i vliv na tvoji sexualitu? Že třeba kdyby jsi byla sebevědomější, tak by jsi se identifikovala jinak?

Asi ne. Jsem prostě taková. Nedokázala bych se vyspat s někým, u koho bych věděla, že někoho má, přišla bych si jako ta, co něco narušila. Necítím ke klukovi nic, jestliže ho nemiluji.

Plánuješ do budoucna rodinu?

Určitě, jsem rodině založená, takže bych klidně ve 20 rodinu založila. Samozřejmě můžu do té doby změnit názor. A taky jen ve chvíli, kdy to dítě bude finančně zabezpečit a budu mít dobré zázemí pro rodinu.





Všechny barvy duhyKde žijí příběhy. Začni objevovat